pablo15005 Opublikowano 31 Października 2015 Opublikowano 31 Października 2015 co sadzicie o shiny garage beads spray wax? co byscie polecili po myciu na powloke i pozostalosci po twardej wodzie?
Griffe Opublikowano 31 Października 2015 Opublikowano 31 Października 2015 Bardzo dobrze sprawdza się GtechniqC2v3
pablo15005 Opublikowano 31 Października 2015 Opublikowano 31 Października 2015 A coś mniej skomplikowanego? dobra cena i jakosc
tazman Opublikowano 31 Października 2015 Opublikowano 31 Października 2015 co sadzicie o shiny garage beads spray wax? co byscie polecili po myciu na powloke i pozostalosci po twardej wodzie? testowałem beads spray wax i praca z nim to katorga, zasychał momentalnie i był bardzo ciężki do wypracowania pomimo dobrej fibry jego receptura miała być niby zmieniona i podobno jest już lepiej w tej kwestii, ale nie miałem tego w swoich rękach.. na pozostałości po twardej wodzie to dobry qd w zupełności wystarczy, u mnie fajnie sprawdza się polytop velox shine lub shiny garage quick detail spray
myrmex Opublikowano 31 Października 2015 Opublikowano 31 Października 2015 cześć polecicie coś do zmiękczania wody? lub jakiś środek do usuwania zacieków po wodzie?
Stich Opublikowano 31 Października 2015 Opublikowano 31 Października 2015 do zacieków QDdo zmiekczania wody - filtr http://carok.pl/sklep/towar.2086.aqua.gleam.filtr.dejonizujacy.wode..usuwa.kamien.oraz.zmiekcza.typ.0ppm.html
myrmex Opublikowano 4 Listopada 2015 Opublikowano 4 Listopada 2015 do zacieków QD do zmiekczania wody - filtr http://carok.pl/sklep/towar.2086.aqua.gleam.filtr.dejonizujacy.wode..usuwa.kamien.oraz.zmiekcza.typ.0ppm.html a czy taki preparat będzie się nadawał do zacieków ? http://showcarshine.pl/konserwacja/1402-duragloss-505-water-spot-remover-650ml-usu-plamy-po-wodzie.html
pablo15005 Opublikowano 4 Listopada 2015 Opublikowano 4 Listopada 2015 (edytowane) Panowie mam umyte auto, jakie czynnosci musze wykonac przed aplikacja wosku. Czego musze uzyc zeby trzymal sie on jak najdluzej? np zmyc pozostalosci starego wosku, czym? uzywalem niedawno zymol carbon, wosk zarabisty auto blyszczy. Myje na myjni bezdotykowej chemia a wosk dalej siedzi, a w przypadku colli juz go zmylo. Jak przygotować auto przed nalozenie wosku? auto ciemne, mam zamiar kupic ten wosk ale chcialbym nabyc wiedzy jak do niego podejsc zeby utrzymal sie jak najdluzej. Powinienem uzyc jakiegos cleanera? jakiego jesli tak, pozniej poorboys black hole a to zabezpieczyc woskiem? czy moje myslenie jest błedne Edytowane 4 Listopada 2015 przez pablo15005
Denis Opublikowano 4 Listopada 2015 Opublikowano 4 Listopada 2015 auto ciemne, mam zamiar kupic ten wosk czyli jaki ?
pablo15005 Opublikowano 4 Listopada 2015 Opublikowano 4 Listopada 2015 granatowe lz5l, drugie auto o tym samym kolorze
Denis Opublikowano 4 Listopada 2015 Opublikowano 4 Listopada 2015 czytanie ze zrozumieniem nie boli. JAKI WOSK? !
pablo15005 Opublikowano 4 Listopada 2015 Opublikowano 4 Listopada 2015 (edytowane) Panowie mam umyte auto, jakie czynnosci musze wykonac przed aplikacja wosku. Czego musze uzyc zeby trzymal sie on jak najdluzej? np zmyc pozostalosci starego wosku, czym? uzywalem niedawno ZYMOL CARBON, wosk zarabisty auto blyszczy. Myje na myjni bezdotykowej chemia a wosk dalej siedzi, a w przypadku Collinite 476 juz go zmylo. Jak przygotować auto przed nalozenie wosku? auto ciemne, mam zamiar kupic ten wosk (ZYMOL CARBON) ale chcialbym nabyc wiedzy jak do niego podejsc zeby utrzymal sie jak najdluzej. Powinienem uzyc jakiegos cleanera? jakiego jesli tak, pozniej poorboys black hole a to zabezpieczyc woskiem? czy moje myslenie jest błedne Edytowane 4 Listopada 2015 przez pablo15005
Stich Opublikowano 4 Listopada 2015 Opublikowano 4 Listopada 2015 do zacieków QD do zmiekczania wody - filtr http://carok.pl/sklep/towar.2086.aqua.gleam.filtr.dejonizujacy.wode..usuwa.kamien.oraz.zmiekcza.typ.0ppm.html a czy taki preparat będzie się nadawał do zacieków ? http://showcarshine.pl/konserwacja/1402-duragloss-505-water-spot-remover-650ml-usu-plamy-po-wodzie.html nie
Denis Opublikowano 4 Listopada 2015 Opublikowano 4 Listopada 2015 Panowie mam umyte auto, jakie czynnosci musze wykonac przed aplikacja wosku. Czego musze uzyc zeby trzymal sie on jak najdluzej? np zmyc pozostalosci starego wosku, czym? uzywalem niedawno ZYMOL CARBON, wosk zarabisty auto blyszczy. Myje na myjni bezdotykowej chemia a wosk dalej siedzi, a w przypadku Collinite 476 juz go zmylo. Jak przygotować auto przed nalozenie wosku? auto ciemne, mam zamiar kupic ten wosk (ZYMOL CARBON) ale chcialbym nabyc wiedzy jak do niego podejsc zeby utrzymal sie jak najdluzej. Powinienem uzyc jakiegos cleanera? jakiego jesli tak, pozniej poorboys black hole a to zabezpieczyc woskiem? czy moje myslenie jest błedne Pod Carbona jedyne słuszne będzie HDC, nakładane maszynowo, bądź ręcznie. Ważne żeby nie dopuścić do zaschnięcia na lakierze, bo późniejsze dotarcie będzie koszmarem
jhimo Opublikowano 5 Listopada 2015 Opublikowano 5 Listopada 2015 Widze, ze pojawilo sie tu wiecej deailerow niz tylko Griffe mialem sam glinkowac i woskowac samochod na zime, ale nie bede mial czasu i juz raczej nie spotkam temperatury pow 15C, takze postawilem oddac do zakladu moje auto. Detailer zaproponowal mi zestaw na zime z firmy Wolfgang. macie jakies opinie o tych srodkach?
Stich Opublikowano 5 Listopada 2015 Opublikowano 5 Listopada 2015 Wolfgang. jesli bedzie dobrze przygotowana powierzchnia to zime przezyje sealant od wolfganga
Griffe Opublikowano 6 Listopada 2015 Opublikowano 6 Listopada 2015 (edytowane) Z Wolfgangiem mam różne doświadczenia (nie tylko ja) - czasem petarda i wygląd i trwałość, czasem powstają na drugi dzień holsy, i spływa po tygodniu... Mało który specyfik detailerski sprawia takie figle, ale wbrew pozorom jest ich jeszcze kilka... Edytowane 6 Listopada 2015 przez Griffe
MaciejK Opublikowano 6 Listopada 2015 Opublikowano 6 Listopada 2015 Jeśli mam położoną powłokę ceramiczną (położona w lipcu) to czy teraz po umyciu auta mogę nanieść jakąś politurę a następnie wosk??
gusiak11 Opublikowano 6 Listopada 2015 Opublikowano 6 Listopada 2015 Jeśli mam położoną powłokę ceramiczną (położona w lipcu) to czy teraz po umyciu auta mogę nanieść jakąś politurę a następnie wosk?? Jedno drugiego nie wyklucza to że jest powłoka nie oznacza ze nie można jej wykończyć woskiem
MaciejK Opublikowano 6 Listopada 2015 Opublikowano 6 Listopada 2015 czyli spokojnie po umyciu i wysuszeniu auta z powłoką mogę nałożyć politurę i wosk, super
Rekomendowane odpowiedzi