K4rtm4n Opublikowano 6 Stycznia 2017 Opublikowano 6 Stycznia 2017 To rupesa odrazu sobie odpuść bo musisz mieć trochę więcej niż tysiąc, celuj oczywiście w maszynę typu DA ale od krausa, flexa czy lare chociaż moim zdaniem czuć różnice porównując te maszyny do Rupesa Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka No przecież napisałem że póki co chciałbym coś tańszego więc do 1000zł ze wszystkim, a potem przyjdzie czas na druga maszynę droższą i lepszą...... Wybacz, mój błąd. A czemu Da? Bo to dużo przyjemniejsza praca i zdecydowanie szybsza, która jednocześnie daje lepsze efekty Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
TOM3K Opublikowano 6 Stycznia 2017 Opublikowano 6 Stycznia 2017 A czemu Da? Bo to dużo przyjemniejsza praca i zdecydowanie szybsza, która jednocześnie daje lepsze efekty I czemu tak mówisz ? Z tego co wiem to rotacja jest szybsza i można uzyskać lepsze efekty. Ja zacząłem na rotacji i nie żałuje
kresek Opublikowano 6 Stycznia 2017 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Bo to dużo przyjemniejsza praca i zdecydowanie szybsza, która jednocześnie daje lepsze efekty Pryjemniejsza owszem, ale zdecydowanie wolniejsza A efekty to tylko doświadczenie, zarówno rotacją jak i DA uzyska się ten sam efekt.
K4rtm4n Opublikowano 6 Stycznia 2017 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Ja osobiście zaczynałem trochę na rotacji i trochę na DA i zdecydowanie lepiej mi sie pracuje na DA, ale owszem jak ktos już ma dużo doświadczenia to tak naprawdę nie powinno być dla niego różnicy, to bardziej "schetanych" lakierów rotacja będzie lepsza, a w przypadku np "one-step" polerki, zwykłego odświeżenia lepiej zrobić to maszyną DA.
FroS-t Opublikowano 8 Stycznia 2017 Opublikowano 8 Stycznia 2017 No dobra, pogadali, pogadali a teraz wróććććććć....... to co w kocu polecicie panowie za maszyne pasty i gabki do usuwania lekkich swirli, rys i nakładania maszynowo cleanera ?
TOM3K Opublikowano 8 Stycznia 2017 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Ja już mówiłem mi się dobrze pracuje z P7. Jak chcesz coś lekko usunąć to kup jakąś pastę wykańczającą do tego miękki pad i próbuj Do nakładania cleanera równiesz jakiś miękki pad finishowy.
Paavo Opublikowano 9 Stycznia 2017 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Również używam P7 i jestem mega zadowolony. W temacie jestem co prawda laikiem, ale żadnych szkód nie narobiłem. Maszyna jest poręczna i dobrze się na niej pracuje. Wydaje mi się, że trzeba się naprawdę wysilić, żeby uszkodzić lakier. Jeśli chodzi o pasty to używam Menzerna: Fast Gloss 500 Power Finish 2500 Super Finish 4000 Do tego gąbki w kolorze białym, żółtym i pomarańczowym
FroS-t Opublikowano 9 Stycznia 2017 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Chodzi o Krauss P7 polerka rotacyjna tak ? a jakie gabki polecicie ? jakiejs konkretnej firmy ? Powiedzcie mi jeszcze gabki pasują każde, jak one sa mocowane na rzep ?
Paavo Opublikowano 9 Stycznia 2017 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Chodzi o Krauss P7 polerka rotacyjna tak ? a jakie gabki polecicie ? jakiejs konkretnej firmy ? Dokładnie tak, gąbki używam Flexipads, cały zestaw kupiłem na showcarshine, aktualnie mają promocję, 812 zł
TOM3K Opublikowano 9 Stycznia 2017 Opublikowano 9 Stycznia 2017 tak o ta chodzi. talerz mocujący w zestawie jest chyba 125 mm wiec kup pady 130 . Używam Nat, booski pad , LC w sumie to kupuje większości po sztuce i próbuje. Dokupić sobie możesz talerz 75 mm i pady 80mm. Fajna sprawa jest przedłużka pozwala lepiej operować w niektórych miejscach.
FroS-t Opublikowano 9 Stycznia 2017 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Wrzucam tylko pogladowo, czyli np do tego zestawu: http://waxitcar.pl/promocje/648-zestaw-do-polerowania-krauss-p7-pasty-pady.html mając te dwa talerze 125mm i 75mm w zestawie to dokupuje sobie jak już zużyje te co są inne pady 130 i 80mm bez róznicy jakiej firmy będę chciał tak? Tomek a pady 85mm wejdą
Paavo Opublikowano 9 Stycznia 2017 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Wrzucam tylko pogladowo, czyli np do tego zestawu: http://waxitcar.pl/promocje/648-zestaw-do-polerowania-krauss-p7-pasty-pady.html mając te dwa talerze 125mm i 75mm w zestawie to dokupuje sobie jak już zużyje te co są inne pady 130 i 80mm bez róznicy jakiej firmy będę chciał tak? Bez różnicy czy to będzie Royal Pads, czy Flexipads, będą pasować.
TOM3K Opublikowano 9 Stycznia 2017 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Powinny być ok. Różnicy nie ma ważne żeby rozmiar się zgadzał. A to który pad będzie dobrze ciąć Twój lakier musisz sprawdzić sam.
FroS-t Opublikowano 9 Stycznia 2017 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Rozumiem, czyli 85mm tez jeszcze wejdą tak ?
FroS-t Opublikowano 9 Stycznia 2017 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Jeszcze nie mam, patrze sobie na stronie Auto Finesse i takie tam mają http://shop.autofinesse.co.uk/revitalise-spot-pads I maja taki zestaw past http://shop.autofinesse.co.uk/revitalise-system Pewnie cos innego polecicie ale tak tylko patrze co oni maja w tym temacie.....
Norbas Opublikowano 9 Stycznia 2017 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Skoro juz jesteście przy padach to podpowiedzcie czym je czyścić
Paavo Opublikowano 9 Stycznia 2017 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Skoro juz jesteście przy padach to podpowiedzcie czym je czyścić Ja używam szarego mydła i ciepłej wody. Łatwo odzyskują kolor i właściwości.
TOM3K Opublikowano 9 Stycznia 2017 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Skoro juz jesteście przy padach to podpowiedzcie czym je czyścić Po skończonej robocie lecą do pralki na 30 stopni z micro wash i jest dobrze. Tylko nie czekaj aż Ci pasta zaschnie na padzie bo mi jeden pad padł przez to
Paavo Opublikowano 9 Stycznia 2017 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Skoro juz jesteście przy padach to podpowiedzcie czym je czyścić Po skończonej robocie lecą do pralki na 30 stopni z micro wash i jest dobrze. Tylko nie czekaj aż Ci pasta zaschnie na padzie bo mi jeden pad padł przez to Zawsze myślałem, że pranie padów w pralce wiąże się z poodklejanymi rzepami. Nie masz z tym problemu?
Rekomendowane odpowiedzi