FrankCadillac Opublikowano 30 Czerwca 2014 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Witam. Kupiłem audiankę z zatartym silniczkiem wycieraczek. Wymieniłem razem z całym mechanizmem. Niestety okazało się że dalej nie działa. Podejrzewam dwie możliwości: zepsuty kolejny silniczek lub jakas inna usterka, ponieważ silniczek delikatnie poruszał wycieraczki (około 1cm, co przy starym nie miało miejsca) i wracały do swojej pozycji. Słychać cały czas jakby pracował co później odznacza się dodatkowo specyficznym zapachem. Odłączyłem go więc. Czy domyślacie się co może być przyczyna?? Piny wtyczki przeczyściłem i przedmuchałem sprężonym powietrzem. Całe podszybie czyściutkie. Jakiś bezpiecznik?? Z góry dzięki za pomoc
karbonek Opublikowano 30 Czerwca 2014 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Odepnij silnik i zobacz, czy cały mechanizm działa luźno, pewnie nie - będzie do rozebraia, oczyszczenia i nasmarowania.
sebul Opublikowano 30 Czerwca 2014 Opublikowano 30 Czerwca 2014 TRzeba wyjac wycieraczki, wybic z tulei i wyczyscic , bo zapewne sa zatarte. Opis jest na forum.
bogdanA4 Opublikowano 2 Lipca 2014 Opublikowano 2 Lipca 2014 Miałem ten sam przypadek. Rozebrałm caly mechanizm, wyciagłem bez silniczka, zapusciłem WD-40 zeby trochę odpiekło tuleje, wybiłem obie, przejechałem papierem sciernym tuleje jak i otwór na nie, następnie nasmarowałem konkretnie i złozyłem. Działaja świetnie. Tylko przed demontazem zaznacz sobie połozenie ramion mechanizmu oraz "uchwytu" który łączy mechanizm z silniczkiem (pod dobrym kątem) bo inaczej albo bedzie Ci maske obijało albo wycieraczka na słupek będzie uciekać. Jeśli postąpisz według moich rad, naprawa przebiegnie szybko i bezproblemowo. PS. Nie wybijaj na siłe młotkiem!! kosztowało mnie to wizyte na szrocie i dobieranie z b3 bodajze trzpienia, docinanie i spawanie
Rekomendowane odpowiedzi