Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[1.8T+Q] Jakie macie spalanie?? 15l, normalne czy szukać nieszczelności ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dużo :) bo krótka skrzynia strasznie .

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Przy 140km/h na 6 biegu jakieś 3.500obr/m ;)

Opublikowano

3700 lekko ponad jak dobrze pamiętam :)

Opublikowano

według tego filmu 3500  na dniach sprawdzę:P ale i tak jestem ciekaw czy wcina wtedy ponad 12 na trasie =p No i ciekawe jaka skrzynia 6-tka ja mam GDZ.

Edytowane przez Duch^

Opublikowano

Tzn o quattro pisze bexie ;)

Opublikowano

no i mnie właśnie interesuje bex w quattro :D ale nie wiem czy tam nie były różne typy skrzyń 6-tek.

Opublikowano

W bexie była krótka w bfb długa .

Opublikowano

wybieram się w podróż 4000km i chciałem sobie +/- przeliczyć spalanie LPG dla tego napędu :) a dopiero wstawiłem ;) 

Opublikowano

Jak bez modow to pewnie z 13 :)

Opublikowano

jest jakieś 210 ;) tak samo obstawiałem 13L/100 przy 140 ale nie więcej raczej aczkolwiek mogę się mylić ;P

Opublikowano
2 godziny temu, Duch^ napisał:

jest jakieś 210 ;) tak samo obstawiałem 13L/100 przy 140 ale nie więcej raczej aczkolwiek mogę się mylić ;P

W życiu nie powinien ci brać 13 przy 140.ASN przy 120 na tempomacie,czasem na krótko wyprzedzania i 180-200 wychodzi mi 11-11,5 z dysrybutora.95% autostrada.Żona ma Bex  w Q i avancie serię i też kilka razy jeździłem tą samą trasę do roboty,jak ASN i taka sama jazda i Fis mi w zimie pokazał 9,5.Ogólnie jazdy niezabudowanymi,prawie bez miast BEX mi/jej spalanie się do 11 zawsze zamyka,a często bliżej 10:wink:.W obu skrzynie 6 z tym,że w ASN 4 tysie obrotów jest dopiero blisko 200 o ile się nie mylę:decayed:.Musze dokładnie zobaczyć w czasie jazdy.

Edytowane przez mirek31071977

Opublikowano

Ja o lpg pisałem :P

Opublikowano
2 godziny temu, mirek31071977 napisał:

W życiu nie powinien ci brać 13 przy 140.ASN przy 120 na tempomacie,czasem na krótko wyprzedzania i 180-200 wychodzi mi 11-11,5 z dysrybutora.95% autostrada.Żona ma Bex  w Q i avancie serię i też kilka razy jeździłem tą samą trasę do roboty,jak ASN i taka sama jazda i Fis mi w zimie pokazał 9,5.Ogólnie jazdy niezabudowanymi,prawie bez miast BEX mi/jej spalanie się do 11 zawsze zamyka,a często bliżej 10:wink:.W obu skrzynie 6 z tym,że w ASN 4 tysie obrotów jest dopiero blisko 200 o ile się nie mylę:decayed:.Musze dokładnie zobaczyć w czasie jazdy.

Edytowane przez Duch^

Opublikowano
8 godzin temu, Duch^ napisał:

Przy normalnej jeździe A4 B7 1.8T Q w moim przypadku 11-12,5l gazu na 100 km.

Jeżeli jadę autostradą i non stop 160-180 to około 15-16 l gazu max.

Ale zaznaczam, staram się jeździć płynnie, bez "latania" od świateł do świateł.

Opublikowano
25 minut temu, Kubal2216 napisał:

Przy normalnej jeździe A4 B7 1.8T Q w moim przypadku 11-12,5l gazu na 100 km.

Jeżeli jadę autostradą i non stop 160-180 to około 15-16 l gazu max.

Ale zaznaczam, staram się jeździć płynnie, bez "latania" od świateł do świateł.

wydaje mi ale mogę się mylić się że w  twojej skrzyni masz dużo mniejsze obroty przy 140 nie będzie to 3500 :P  

Edytowane przez Duch^

Opublikowano

Koło 3000 ma :)

Opublikowano
2 godziny temu, Duch^ napisał:

wydaje mi ale mogę się mylić się że w  twojej skrzyni masz dużo mniejsze obroty przy 140 nie będzie to 3500 :P  

Zgadza się, ale gdzie można jeździć 140? Po mieście nie, zwykła dwupasmówka ciężko, jedynie ekspresówka i autostrada :) .

Opublikowano

W czerwcu jadę i mam do przejechania  5 Państw  w jedną strone autostradami więc 140 to i tak mało :P

Edytowane przez Duch^

Opublikowano

We wtorek jadę do Warszawy z Zielonej Góry, to podzielę się informacją jak u mnie to wygląda i mam zamiar jechać maks 140km/h, bo na autostradzie drogo na stacjach :D będą 3 osoby i 3 bagaże duże.

Ale zimą jadąc nad morze praktycznie cały czas 150-160km/h drogą S3, to wyszło mi realna średnia 13.6l. Od razu po przyjechaniu poszedłem zalać (2 osoby i 1 bagaż na wypad na weekend).

Opublikowano

BFB ok 200KM FWD 10/11 LPG skrzynia 5
BFB ok 250 KM Quattro średnio ok 11 LPG skrzynia 6 chociaż tak naprawdę wszytko zależy od kół i stylu jazdy . U mnie miedzy zimowymi 16 a letnimi 18  jest różnica ok 1 litra także widoczna. Ale powiem szczerze jak słyszę o wynikach 15 wzwyż to albo ktoś jeździ non stop 180+ albo jeździ tylko do 3 biegu.