Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[1.8T+Q] Jakie macie spalanie?? 15l, normalne czy szukać nieszczelności ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

moje pytanko takie jak w temacie :) wg gościa od którego kupiłem to 15l w mieście :) zrobiłem teraz 260km po zakupie (twierdził że kasował licznik przy tankowaniu) i gaz się skończył ( do zbiornika wchodzi jakieś 45l) wg mnie to sporo za dużo pali :) pytam bo nie wiem czy szukać gdzieś nieszczelności czy faktycznie tyle gazu pali ( w mieście).

Opublikowano

Jak lubisz go przycisnac to tyle zlopie po miescie

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

sprawdz tez ustawienia i mapę gazu moze masz zabogato i go zalewa wowczas wychodzi 14-15 w miescie , ale jak dusisz z dołu to tez tak pali sprawdz na kanele 032

Opublikowano

troche to duzo pali tak sie mnie wydaje ja musze dobrze w piz.e dawac zeby 14 wzia , srednio to 12-13

Opublikowano

Mój tyle, że bez Q wciągnie okło 12.5 lpg

Opublikowano

Mój pali 12 litrów w mieście,jednak potrafi więcej ana trasie mniej. Ogólnie mogę powiedzieć że bez problemu mieści się w 12 lpg.

Opublikowano

Mój, min. 10,5 jazda emeryta, max. 14,5 autostrada 170-180 km/h, średnio 12,5 mieszana.

Opublikowano
  • Autor

no to widzę że będę musiał coś poszukać co jest nie tak

Opublikowano

Na początek sprawdź błędy i zrób logi. Może coś wyjdzie.

Opublikowano

moze instalacja LPG bogato ustawiona sprawdz na kanele 032 i zobacz mape gazu

Opublikowano

mój pali tak 12 do 13 w mieście na pełnej butli 45l jade 380kilosów w trasie mieszanej miasto autostrada i na auto lece tak 150 ale na niemieckim gazie niby więcej kilometrów się robi ale czy to prawda to nie wiem ale ogólnie wydaje mi się że pali dobrze

Opublikowano
  • Autor

byłem u magików od gazu i powiedzieli że z ustawieniami jest wszystko ok, delikatnie coś przestawił ale powiedział że to nie ma znaczenia wiec nie wziął ani złotówki :) zatankowałem do pełna i wyjeździłem do zera, wszystko w mieście, spalanie 13,2, myślę że pali jeszcze mniej bo jeszcze stało kiedyś u mechanika który grzał auto na postoju i szukał wycieków więc jestem zadowolony (poprzedni właściciel musiał mieć ciężką nogę albo nie umiał jeździć na 2jce po mieście - w trasie robił redukcję z 5tki do 3ki żeby wyprzedzać :shock3: )

Opublikowano

Witam nie dawno gazowałem swój I powiem szczerze że tankuje do pełna wchodzi ok 42-44 litrów ale zawsze licznik km pokazuje 360km jazda mmieszana większość miasto i klima wiec chyba coś za dużo...:kwasny::kwasny::kwasny:

Opublikowano

To trochę zamieszam w temacie spalania,mój AWT ma średnie spalanie 9,4l LPG,jeszcze nigdy nie przekroczyło 10l(oby tak zostało),np. ostatnio zrobiłem 530km,a przy tankowaniu weszło 47l,dojazd do pracy 50km z predkościami max 120.

Opublikowano

Wszystko zależy gdzie się jeździ...

Opublikowano

moje 3.0 w mieście 14-16 przy spokojnej jeździe, na trasie udało się zejść poniżej 10l :D

Opublikowano
  • Autor

kolejne tankowanie i spalanie 13,1,

@strazak93 nic nie namieszałeś bo jeździsz typowe trasy :) ja mam krótkie podjazdy do pracy 6-7 km(w jedną stronę), 5 razy światła :) z prędkościami MAX 70 jak się uda :) nie miałem jeszcze okazji zaliczyć dłuższej trasy żeby wyjeździć do końca i policzyć ale jestem zadowolony :D

Opublikowano

Ja podałem spalanie 9,4l w cyklu mieszanym,jak jezdziłem i po mieście(Kraków) i trasy,jak same trasy to spalanie spokojnie schodzi do 9l,a niekiedy i mniej.

Opublikowano

Pierwszy pomiar na gazie caly zbiornik wyszlo 13,5 l/100km nawet ok z tym 9 to nie wiem jak to robicie :decayed:

Opublikowano

bo 9 to na 70 km a nie na 100:grin: