kkam Opublikowano 3 Lipca 2014 Opublikowano 3 Lipca 2014 Mam problem z wyciekiem oleju z przewodu doprowadzającego olej do turbiny w silniku 1Z. Czy jest jakiś sposób na uszczelnienie tego? Wyciek jest na łączeniu aluminiowego przewodu z króćcem wchodzącym w turbinę.
vp-tdi Opublikowano 3 Lipca 2014 Opublikowano 3 Lipca 2014 kazde połaczenie czego kolwiek jest uszczelniane ,sposób jest taki ,że trzeba to odkrecić i wymienić uszczelke.
piotrek4415 Opublikowano 3 Lipca 2014 Opublikowano 3 Lipca 2014 Ja u siebie znajdujący się tam pierścień gwintowany wywaliłem i zastosowałem baryłkę na rurkę 8 mm stosowaną w instalacjach LPG. Zmontowalem to w środę przed ostatnim długim weekendem i odrazu na weekend polecialem do Berlina, po autostradzie w Polsce non stop po 140 km/h a w Niemczech po 160km/h i więcej. A tak normalnie teraz dziennie robię po 50-60km i cały czas sucho. A wcześniej po każdej próbie dokręcenia po kilku km było widać wyciek.
kkam Opublikowano 3 Lipca 2014 Autor Opublikowano 3 Lipca 2014 kazde połaczenie czego kolwiek jest uszczelniane ,sposób jest taki ,że trzeba to odkrecić i wymienić uszczelke. niestety tam nie ma uszczelki, jest to takie połączenie jak przy przewodach hamulcowych, a dokręcenie na hama nie pomaga. Robie generalny remont w audi 80 i przy silniku musze sie tylko tego wycieku pozbyc:kwasny:
piotrek4415 Opublikowano 3 Lipca 2014 Opublikowano 3 Lipca 2014 kazde połaczenie czego kolwiek jest uszczelniane ,sposób jest taki ,że trzeba to odkrecić i wymienić uszczelke. niestety tam nie ma uszczelki, jest to takie połączenie jak przy przewodach hamulcowych, a dokręcenie na hama nie pomaga. Robie generalny remont w audi 80 i przy silniku musze sie tylko tego wycieku pozbyc:kwasny: To tak jak napisałem wywal to uszczelnienie co tam jest i wsadz tam baryłkę na rurkę 8 mm stosowaną w instalacjach LPG. Jak skręcisz to mocno to nie siły żeby coś cieklo. A baryłkę dostaniesz u gazownikow za parę drobnych.
kkam Opublikowano 3 Lipca 2014 Autor Opublikowano 3 Lipca 2014 dzięki za rade, jutro kupie i spróbuje uszczelnić.
Cie5la Opublikowano 16 Lipca 2014 Opublikowano 16 Lipca 2014 Jeżeli jeszcze aktualne, masz tutaj mój temat. http://a4-klub.pl/1-9-191/problem-przewodem-doprowadzajacym-olej-turbo-335214/ W ostatnim poście jest opis co zrobiłem aby przestało cieknąć.
Rekomendowane odpowiedzi