stray1 Opublikowano 7 Września 2008 Opublikowano 7 Września 2008 Od kilku dni jezdzac z wlaczona klima slysze cykanie przekaznika.Tzn na wlaczonej klimie jak dodam gazu i popuszcze cyka jakis przekaznik.Na wylonczonej nic nie cyka .Co to moze byc. ;(
lolz85 Opublikowano 7 Września 2008 Opublikowano 7 Września 2008 jak przyspieszasz itd to klima powinna ci sie "rozpiac" zebys mial moc do wyprzedzania ... tak powinno byc ... podobnie jak temperatura w srodku auta jest uzyskana np ustawisz 21 i czujnik wyczuje ową temp to zmniejszy sobie predkosc wentylatora + rozlaczy kompresor ... krotko mowiac full automat sam decyduje o tym kiedy wlaczyc kompresor itd ...i cyka ci z lewej strony kierownicy ...
stray1 Opublikowano 7 Września 2008 Autor Opublikowano 7 Września 2008 Brzmi sensownie ale zastanawiam sie czy te zalanczanie i wylanczanie musi byc slyszalne w kabinie po dodaniu gazu.
lolz85 Opublikowano 7 Września 2008 Opublikowano 7 Września 2008 tam jest jakis przekaznik ja slysze to tak samo jak nawet zalacze panel z klimy i za chwile go wylacze ...
Gość Iceman Opublikowano 8 Września 2008 Opublikowano 8 Września 2008 krotko mowiac full automat sam decyduje o tym kiedy wlaczyc kompresor itd ...i cyka ci z lewej strony kierownicy ... spreżarki w audi maja w sobie regulacje wydajności,wiec nie cykaja tylko albo chodza albo niechodza
majkel_majki Opublikowano 8 Września 2008 Opublikowano 8 Września 2008 Cyka przekaźnik cewki sprzegła. Powinien cykać po załączeniu klimy i podczas przyspieszenia pełnym gazem w automacie, nie wiem jak w manualu.
lolz85 Opublikowano 8 Września 2008 Opublikowano 8 Września 2008 krotko mowiac full automat sam decyduje o tym kiedy wlaczyc kompresor itd ...i cyka ci z lewej strony kierownicy ... spreżarki w audi maja w sobie regulacje wydajności,wiec nie cykaja tylko albo chodza albo niechodza to sie nazywa kompresor zmienno-pojemnosciowy
majkel_majki Opublikowano 8 Września 2008 Opublikowano 8 Września 2008 Audi taki mają ale jeszcze nei w B5, tutaj jest zwykła sprężarka o stałym wydatku.
Gość Iceman Opublikowano 8 Września 2008 Opublikowano 8 Września 2008 Audi taki mają ale jeszcze nei w B5, tutaj jest zwykła sprężarka o stałym wydatku. jestes w błedzie[br]Dopisany: 08 Wrzesień 2008, 19:50_________________________________________________ krotko mowiac full automat sam decyduje o tym kiedy wlaczyc kompresor itd ...i cyka ci z lewej strony kierownicy ... spreżarki w audi maja w sobie regulacje wydajności,wiec nie cykaja tylko albo chodza albo niechodza to sie nazywa kompresor zmienno-pojemnosciowy akurat w nim nie zmienia sie pojemnosc a jedynie zawór na płycie wyrównuje ciśnienie (regulujac jej wydajność
majkel_majki Opublikowano 8 Września 2008 Opublikowano 8 Września 2008 Heh, aż do teraz byłem o tym przekonany, cóż człowiek uczy się całe życie czyli zmiana wydajności odbywa się poprzez zawór na płytce zaworowej, który reguluje ciśnienie?
Gość Iceman Opublikowano 9 Września 2008 Opublikowano 9 Września 2008 Heh, aż do teraz byłem o tym przekonany, cóż człowiek uczy się całe życie czyli zmiana wydajności odbywa się poprzez zawór na płytce zaworowej, który reguluje ciśnienie? dokładnie i ten zworek bardzo czesto jest w sprężarce do wymiany
CoLo Opublikowano 10 Września 2008 Opublikowano 10 Września 2008 Heh, aż do teraz byłem o tym przekonany, cóż człowiek uczy się całe życie czyli zmiana wydajności odbywa się poprzez zawór na płytce zaworowej, który reguluje ciśnienie? dokładnie i ten zworek bardzo czesto jest w sprężarce do wymiany A jak to sie objawia i jaki koszt wymiany tego zaworka ?
Rekomendowane odpowiedzi