Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Q7 V12 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Audi dotrzymało obietnicy i zaprezentowało osobowy samochód z silnikiem wysokoprężnym przygotowanym na bazie jednostki stosowanej w wyścigowym modelu R10.

Pojemność diesla V12 zastosowanego w koncepcyjnej wersji modelu Q7 zwiększono z 5,5 do 6,0 l.

Moc została ograniczona z 650 do 500 KM w celu wydłużenia żywotności jednostki napędowej. W aucie zastosowano dwie turbosprężarki.

Maksymalny moment obrotowy wynosi 1000 Nm i jest dostępny od 1750 do 3000 obr/min.

Audi Q7 V12 TDI rozpędza się od 0 do 100 km/h w 5,5 sekundy, a jego ograniczona elektronicznie prędkość maksymalna wynosi 250 km/h.

Dla porównania Porsche Cayenne Turbo z turbodoładowaną jednostką benzynową 4,8 l o mocy 500 KM przyspiesza do „setki” w 5,1 sekundy i osiąga 275 km/h.

Nowej jednostce napędowej towarzyszą zmiany w wyglądzie Q7. Samochód ma większy grill. Inny jest kształt reflektorów i wlotów powietrza. Nowy jest też wzór obręczy z lekkich stopów.

11oq8.th.jpg 22is7.th.jpg 33rc7.th.jpg

źródło : http://www.motofakty.pl/artykul/detroit_supermocne_q7.html

Opublikowano

:galy: jak w samolocie to wnetrze :galy:

teraz tylko do mastersa i 4 s do setki :diabelek:

Opublikowano

ja juz mam zamowiona jazde testowa takim autkiem :diabelek: ... tylko musi sie pojawic w Polskich salonach ... a ma byc to dopiero na przełomie 2007/2008.... :/

tutaj troche wiecj fotek i kilka konkretów

-> http://www.worldcarfans.com/news.cfm/country/gcf/newsID/2060911.001/audi/audi-q7-v12-tdi-revealed

Opublikowano

Piękna maszyna

Opublikowano

wow technika biegnie do przodu jak szalona ,pomyslec jakies samochody jezdzily 20lat temu :galy:

Opublikowano

Muszę przyznać, że Audi AG też tak odmłodziło budę, że w koncu zaczela mi się podobac.

Opublikowano

Pewnie sie myle ale mi sie wydaje że ten silnik to 2 x 3.0 TDI i koło silnika R10 nawet nie stał :P Ale potworek jest malinka :D Choć z takiej mocy i Nm 5.5 sek do 100 nie powala nawet w 2.5 tonowym aucie....Zaraz mnie wszyscy zjadą za inne podejscie do życia hihi

Opublikowano

ja się z Tobą zgadzam kochanie :)

Opublikowano

Nie będę się powtarzał że wszystko co śmierdzi ropą jest piękne :diabel:

To cudo śmierdzi wybitnie ... niech no tylko zaczną to pakować do A8 i A6 ... już sobie wyobrażam masaż kręgosłupa 1000 Niutonów ... madafaka ... respekt !!!

:one:

Opublikowano

A do A4 nie wejdzie ? heheh jesli tak to ja poprosze :D

Do mojego wchodzi 8,5 litra oleju czyli tam 17 litrów , ja pierdo...e 2 wiadra oliwy hehe

Opublikowano

Mistrzostwo Świata

Opublikowano

Gdzies czytalem (niestety bnie pamietam gdzie) ze ladnie pali wszystkie 4 kapcie :diabel2:

Opublikowano
Gdzies czytalem (niestety bnie pamietam gdzie) ze ladnie pali wszystkie 4 kapcie

Powyżej 200 koni każde auto pali 4 kapcie

A ja będę oryginalny, za co pewnie zaraz oberwę, ale wnętrze mi się nie podoba.

Opublikowano
Gdzies czytalem (niestety bnie pamietam gdzie) ze ladnie pali wszystkie 4 kapcie

Powyżej 200 koni każde auto pali 4 kapcie

... a świstak dalej zawija te sreberka ... :P:D

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...