Goldeq Opublikowano 6 Lipca 2014 Opublikowano 6 Lipca 2014 Panowie posiadam takowy problem , postanowiłem spolerować swoje ranty w felgach zrobiłem kroki takie jak : - zdzieranie farby scansolem - i zaczalem trzeć gołe aluminium papierem 800 następnie będę szedl do góry papierami aż do 2,5k a potem pastą . i mam kilka pytań 1. co zrobić z farbą z wewnętrznej strony rantu (miejsce styku opony z felgą ) . Zedrzeć ją ? Odpada w kilku miejscach . 2. wżery oraz uszkodzenia od krawężnika potraktować papierem 800 czy zejść niżej a potem ponownie do góry ?
Goldeq Opublikowano 6 Lipca 2014 Autor Opublikowano 6 Lipca 2014 Mówisz o felgach aluminiowych? oczywiście
damian81Z Opublikowano 6 Lipca 2014 Opublikowano 6 Lipca 2014 uszkodzenia od kraweżnika jak są duże ubytki to nic nie zrobisz,jedynie wygładzić/wyrównać je drobnym pilnikiem i papierami aluminium fajnie sie obrabia
Goldeq Opublikowano 6 Lipca 2014 Autor Opublikowano 6 Lipca 2014 uszkodzenia od kraweżnika jak są duże ubytki to nic nie zrobisz,jedynie wygładzić/wyrównać je drobnym pilnikiem i papierami aluminium fajnie sie obrabia Okej a co z tą ferbą od wew strony felgi zedrzeć ją też ?
edekxp Opublikowano 6 Lipca 2014 Opublikowano 6 Lipca 2014 Jak wyczyścisz na równo to i tak trzeba pomalować felgi. Aluminium musi być zabezpieczone
Michał Opublikowano 6 Lipca 2014 Opublikowano 6 Lipca 2014 Jak wyczyścisz na równo to i tak trzeba pomalować felgi.Aluminium musi być zabezpieczone bzdura...
karol24 Opublikowano 7 Lipca 2014 Opublikowano 7 Lipca 2014 A pewnie, że bzdura :doh:Piotrze jedż papierem też po wewnętrznej stronie przynajmniej tak 5-10mm bo jak założysz oponę (nawet bez naciągu) to będzie widoczna "niedoróba" z farbą. Po założeniu opon i tak będziesz musiał tam wyczyścić bo Ci klejem upaprają a jak przepolerujesz będzie łatwiej
Goldeq Opublikowano 7 Lipca 2014 Autor Opublikowano 7 Lipca 2014 Oka dzięki Panowie od jutra zaczynam na konkretnie pokaże efekt końcowy
Rekomendowane odpowiedzi