Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zawieszenie 1BA i Eibach Pro Kit -30mm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli teoretycznie jeśli na tył wrzucę sprężyny to siądzie jeszcze niżej niż jest teraz , raz się żyje dziś zmobilizuje ojca do pomocy i będę działać a jak się uda to wrzucę tu efekt , obawiam się rozbiórki przedniego i tylnego zawieszenia ale dam radę , jakieś wskazówki jak się za to wsiąść?

Opublikowano
W dniu 10.02.2022 o 10:57, dekiel 13 napisał:

Ja miałem dość loterii z efektem po obniżeniu samymi sprężynami. Od lat jeżdże na gwincie i jest super. Spasy są , prowadzi sie i wygląda ok,  Mam Eibach Pro street S. :guma:

No ale to gwint wartości tony węgla 

Opublikowano

Poszedłem próbować wymienić sprężyny i tylne amortyzatory sam ale poległem, mechanik mniej więcej ile by wzioł za taką robotę ? Orientuje się ktoś 

Opublikowano
2 godziny temu, Kurdex12 napisał:

Poszedłem próbować wymienić sprężyny i tylne amortyzatory sam ale poległem, mechanik mniej więcej ile by wzioł za taką robotę ? Orientuje się ktoś 

w tym konkretnym przypadku to nie ma szans na garazową robote

o ile jeszcze sam zmienisz sobie amory to o sprezynach zapomnij

tuleje w wahaczach sa tak zayebane ze nie ma szans zeby odkrecic śruby

a jak juz odkrecisz albo urwiesz co jest bardziej prawdopodobne to i tak trzeba zwalac sanki

ja mam zrobione do tego małe sciagacze na srubach rzymskich

zakładam sciagacze sciskam sprezyny i całosc wyciagam

nowe sprezyny sciskam i ta sama droga je zakładam

Opublikowano

Dev

Udało się , tylne amory i sprężyny wymienione 

Było trochę zabawy z sprężynami ale udało się zrobić tył 

Tu podrzucam zdjęcia prac 

21:40 dopiero wszedłem do domu.

Jutro przód ale mam nadzieję że pójdzie łatwiej 

I tak ojciec tak wykombinował że takimi dużymi ściągaczami się udało także no 

Da się tylko trzeba mieć chęci i dużo nerwów 

IMG_20220602_195612.jpg

IMG_20220602_195201.jpg

Opublikowano

Osłony tarcz na żółto?  Ciekawe , ciekawe ....

Opublikowano
30 minut temu, dekiel 13 napisał:

Osłony tarcz na żółto?  Ciekawe , ciekawe ....

Ogólnie to był ten zielony fluo, zrobiłem to z 4 lata temu jak auto kupiłem ? będzie zmiana na żółte tak jak przednie hamulce od panamery i oczywiście większe żeby w feldze wyglądało 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć.

Jestem przed wymianą zawieszenia. auto A4B6 Sedan 1.8T Quattro Mam pełny 1BV. Chcę wymienić wahacze przód, wahacze i tuleje tył (będzie ściągany wózek, do piaskowania i wymieniane tuleje).

Pasowałoby też wymienić amory 1BV bo chyba już ich czas dobiega końca - pod osłoną już pierwsza warstwa pordzewiała bardzo mocno i drugą już też mocno złapało i skorodowało, a jak już ruszam zawias, to by pasowało wymienić. I teraz pytania:

1. Jaki konkretny komplet wahaczy przód by był 1BV i solidny (konkretna firma, numery) RTS, LEM, czy może Regum robi 1BV?? 

2. Jakie polecane konkretne końcówki drążka pod 1BV

3. Jakie konkretnie komplet wahaczy i tulei na tył? Czy może warto wrzucić poliuretany na tył?

4. Jakie konkretne amorki 1BV? Czy jest jakiś zamiennik dobry? czy może idzie jeszcze ori w serwisie dostać?

5. Czy może zamiast amorków wrzucić gwint - np. AP (jest teraz cashback 100EURO). ??

Proszę o pomoc, bo wszędzie idzie dostać do zawieszenia 1BA / 1BE ale do 1BV nie za bardzo wiem co.

6. Czy warto coś jeszcze przy okazji zrobić by nie wracać w tamte okolice? :D 

Edytowane przez Norakus

Opublikowano

Witam kolegów , potrzebuje waszej  pomocy mianowićie chce założyć  nowe przednie amortyzatory i IMG_20220116_231741.thumb.jpg.fe39544475dbd9ae2d4ca7eedfc0ddde.jpgprzy okazji obniżające sprężyny , na chwilę obecną przód przy aucie to straszna koza   więc chciałbym tymi sprężynami to zrównać ,  dużo z was zakłada sprężyny Elbach - 30 mm lub H&R , moje auto to a4 b6 1.8 turbo  napęd na przód , zawieszenia 1BA., zależy mi na komforcie ze względu na  wertepach po jakich jeżdżę na codzień, więc które sprężyny wybrać ?  No i jakie amortyzatory wybrać.?  Priorytet to komfort , nie lubię twardych zawieszeń , proszę was o pomoc 

Opublikowano

Lepiej załóż seryjne 1BE lub 1BV i wystarczy

Opublikowano
12 minut temu, Dev napisał:

Lepiej załóż seryjne 1BE lub 1BV i wystarczy

No tak tylko używek to raczej nie chce bo one swoje już za sobą mają  a  z aso to znowu cena mnie zniechęci  więc czego dokładnie szukać  bo nawet nie wiem ? A dlaczego np Elbach - 30 mm + jakieś  amorki do kompletu  odpadują ? 

Opublikowano

Nie musisz kupować w ASO wystarczy rasowe zamienniki

Opublikowano
1 minutę temu, Dev napisał:

Nie musisz kupować w ASO wystarczy rasowe zamienniki

Rozumiem ,  a dlaczego  lepiej iść w strone kupna 1BE niż np Elbach - 30 mm + amorki ? 

Opublikowano

sam napisałes ze priorytetem jest komfort, a na Eibachu go nie bedzie

Edytowane przez Dev

Opublikowano

No i tego się spodziewałem  że zdania  będą podzielone ,  użytkownicy Elbach pro kit - 30 mm  twierdzą że  są sprężynami miekimi i tylko ze  obniżającymi ,  nie którzy nawet montują je do seryjnych  amorków 1BA i nie ma tragedii , wiadomo co do żywotności tego połączenia  to różnie bywa ,  Dev czy ty miałeś np okazję  kiedyś testować   takiego Elbach pro kit - 30 mm +  dobrane do tego amorki.? Pytam ponieważ ja jeździłem tylko na 1BA w b6 i na gwincie AP w b7 więc  jestem w ciemnogrodzie  jeśli chodzi o porównania

Opublikowano

zakładałem całkiem niedawno Eibachy do  a4 b8 z zawiasem 1BE 

wlasciciel po 2 tygodniach stwierdził ze nie da sie na nich jezdzic i wrócił do serii

Opublikowano

Chodzi o czarne  Elbach pro kit czy o te drugie czerwone ? 

Opublikowano
1 minutę temu, Dbaluch napisał:

Coś tam chyba było że źle mu je dobrali bo do  2.0 tdi 

Opublikowano
1 godzinę temu, Dbaluch napisał:

Czerwone

Opublikowano
4 godziny temu, Dev napisał:

Czerwone

Czerwone  Elbach to wersja  sprężyn Sportline   i według mnie amortyzator  1BE jest   zbyt mało sportowy żeby  go łączyć z tą  sprężyną no ale to tylko moje zdanie, do amorka 1BE lepiej się sprawdzą czarne sprężyny Elbach z wersji pro kit