Opublikowano 2 Czerwca 20224 l Czyli teoretycznie jeśli na tył wrzucę sprężyny to siądzie jeszcze niżej niż jest teraz , raz się żyje dziś zmobilizuje ojca do pomocy i będę działać a jak się uda to wrzucę tu efekt , obawiam się rozbiórki przedniego i tylnego zawieszenia ale dam radę , jakieś wskazówki jak się za to wsiąść?
Opublikowano 2 Czerwca 20224 l W dniu 10.02.2022 o 10:57, dekiel 13 napisał: Ja miałem dość loterii z efektem po obniżeniu samymi sprężynami. Od lat jeżdże na gwincie i jest super. Spasy są , prowadzi sie i wygląda ok, Mam Eibach Pro street S. No ale to gwint wartości tony węgla
Opublikowano 2 Czerwca 20224 l Poszedłem próbować wymienić sprężyny i tylne amortyzatory sam ale poległem, mechanik mniej więcej ile by wzioł za taką robotę ? Orientuje się ktoś
Opublikowano 2 Czerwca 20224 l 2 godziny temu, Kurdex12 napisał: Poszedłem próbować wymienić sprężyny i tylne amortyzatory sam ale poległem, mechanik mniej więcej ile by wzioł za taką robotę ? Orientuje się ktoś w tym konkretnym przypadku to nie ma szans na garazową robote o ile jeszcze sam zmienisz sobie amory to o sprezynach zapomnij tuleje w wahaczach sa tak zayebane ze nie ma szans zeby odkrecic śruby a jak juz odkrecisz albo urwiesz co jest bardziej prawdopodobne to i tak trzeba zwalac sanki ja mam zrobione do tego małe sciagacze na srubach rzymskich zakładam sciagacze sciskam sprezyny i całosc wyciagam nowe sprezyny sciskam i ta sama droga je zakładam
Opublikowano 2 Czerwca 20224 l Dev Udało się , tylne amory i sprężyny wymienione Było trochę zabawy z sprężynami ale udało się zrobić tył Tu podrzucam zdjęcia prac 21:40 dopiero wszedłem do domu. Jutro przód ale mam nadzieję że pójdzie łatwiej I tak ojciec tak wykombinował że takimi dużymi ściągaczami się udało także no Da się tylko trzeba mieć chęci i dużo nerwów
Opublikowano 2 Czerwca 20224 l 30 minut temu, dekiel 13 napisał: Osłony tarcz na żółto? Ciekawe , ciekawe .... Ogólnie to był ten zielony fluo, zrobiłem to z 4 lata temu jak auto kupiłem ? będzie zmiana na żółte tak jak przednie hamulce od panamery i oczywiście większe żeby w feldze wyglądało
Opublikowano 6 Lipca 20224 l Cześć. Jestem przed wymianą zawieszenia. auto A4B6 Sedan 1.8T Quattro Mam pełny 1BV. Chcę wymienić wahacze przód, wahacze i tuleje tył (będzie ściągany wózek, do piaskowania i wymieniane tuleje). Pasowałoby też wymienić amory 1BV bo chyba już ich czas dobiega końca - pod osłoną już pierwsza warstwa pordzewiała bardzo mocno i drugą już też mocno złapało i skorodowało, a jak już ruszam zawias, to by pasowało wymienić. I teraz pytania: 1. Jaki konkretny komplet wahaczy przód by był 1BV i solidny (konkretna firma, numery) RTS, LEM, czy może Regum robi 1BV?? 2. Jakie polecane konkretne końcówki drążka pod 1BV 3. Jakie konkretnie komplet wahaczy i tulei na tył? Czy może warto wrzucić poliuretany na tył? 4. Jakie konkretne amorki 1BV? Czy jest jakiś zamiennik dobry? czy może idzie jeszcze ori w serwisie dostać? 5. Czy może zamiast amorków wrzucić gwint - np. AP (jest teraz cashback 100EURO). ?? Proszę o pomoc, bo wszędzie idzie dostać do zawieszenia 1BA / 1BE ale do 1BV nie za bardzo wiem co. 6. Czy warto coś jeszcze przy okazji zrobić by nie wracać w tamte okolice? Edytowane 6 Lipca 20224 l przez Norakus
Opublikowano 10 Lipca 20224 l Witam kolegów , potrzebuje waszej pomocy mianowićie chce założyć nowe przednie amortyzatory i przy okazji obniżające sprężyny , na chwilę obecną przód przy aucie to straszna koza więc chciałbym tymi sprężynami to zrównać , dużo z was zakłada sprężyny Elbach - 30 mm lub H&R , moje auto to a4 b6 1.8 turbo napęd na przód , zawieszenia 1BA., zależy mi na komforcie ze względu na wertepach po jakich jeżdżę na codzień, więc które sprężyny wybrać ? No i jakie amortyzatory wybrać.? Priorytet to komfort , nie lubię twardych zawieszeń , proszę was o pomoc
Opublikowano 10 Lipca 20224 l 12 minut temu, Dev napisał: Lepiej załóż seryjne 1BE lub 1BV i wystarczy No tak tylko używek to raczej nie chce bo one swoje już za sobą mają a z aso to znowu cena mnie zniechęci więc czego dokładnie szukać bo nawet nie wiem ? A dlaczego np Elbach - 30 mm + jakieś amorki do kompletu odpadują ?
Opublikowano 10 Lipca 20224 l 1 minutę temu, Dev napisał: Nie musisz kupować w ASO wystarczy rasowe zamienniki Rozumiem , a dlaczego lepiej iść w strone kupna 1BE niż np Elbach - 30 mm + amorki ?
Opublikowano 10 Lipca 20224 l sam napisałes ze priorytetem jest komfort, a na Eibachu go nie bedzie Edytowane 10 Lipca 20224 l przez Dev
Opublikowano 10 Lipca 20224 l No i tego się spodziewałem że zdania będą podzielone , użytkownicy Elbach pro kit - 30 mm twierdzą że są sprężynami miekimi i tylko ze obniżającymi , nie którzy nawet montują je do seryjnych amorków 1BA i nie ma tragedii , wiadomo co do żywotności tego połączenia to różnie bywa , Dev czy ty miałeś np okazję kiedyś testować takiego Elbach pro kit - 30 mm + dobrane do tego amorki.? Pytam ponieważ ja jeździłem tylko na 1BA w b6 i na gwincie AP w b7 więc jestem w ciemnogrodzie jeśli chodzi o porównania
Opublikowano 10 Lipca 20224 l zakładałem całkiem niedawno Eibachy do a4 b8 z zawiasem 1BE wlasciciel po 2 tygodniach stwierdził ze nie da sie na nich jezdzic i wrócił do serii
Opublikowano 10 Lipca 20224 l 1 minutę temu, Dbaluch napisał: Chodzi o czarne Elbach pro kit czy o te drugie czerwone ? Coś tam chyba było że źle mu je dobrali bo do 2.0 tdi
Opublikowano 10 Lipca 20224 l 1 godzinę temu, Dbaluch napisał: Chodzi o czarne Elbach pro kit czy o te drugie czerwone ? Czerwone
Opublikowano 11 Lipca 20224 l 4 godziny temu, Dev napisał: Czerwone Czerwone Elbach to wersja sprężyn Sportline i według mnie amortyzator 1BE jest zbyt mało sportowy żeby go łączyć z tą sprężyną no ale to tylko moje zdanie, do amorka 1BE lepiej się sprawdzą czarne sprężyny Elbach z wersji pro kit