Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Co zwiedzić nad polskim morzem ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwszy raz jadę do Władysławowa i za bardzo nie znam okolicy. Co możecie polecić mi do zwiedzenia w okolicy ? Na pewno Hel, ale co jeszcze ? Co w Sopocie jest ciekawego ? Bo myslalem o molo.

Opublikowano

Podłączam się pod pytanie kolegi, w sierpniu uderzam w okolice Gdańska:naughty:

Opublikowano

Ja byłem we Władysławowie 2 lata temu. Jak lubisz bawić się w dyskotece to polecam lokal Czarny Koń niedaleko plaży :decayed: A tak do zwiedzania to specjalnych atrakcji nie ma. No i bądź świadomy tego, że tanio tam nie jest. Klubowicz wladi jest z Helu to pewnie więcej podpowie :wink:

Opublikowano

Lisi Jar w Jastrzębiej Górze

Elektrownia wodna szczytowo-pompowa Gniewino

Groty Mechowskie

Muzeum Obrony Wybrzeża

Fokarium w Helu

Molo w Juracie

itp. :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Mi nie chodzi tylko o samo Władysławowo, tylko własnie okolice, jadę autem więc moge jeździć :) Byleby coś ciekawego zoacbzyc i fotki porobić ładne co by jako pamiątka były :)

Opublikowano

Pojedź do Łeby taką malowniczą nadmorską trasą przez okolice Żarnowca .Tam zobaczysz suchy las wokół jeziora a jak już dotrzesz do Łeby i uda Ci się zaparkować siadaj w meleksa lub wypożycz rowery i skieruj się na wydmy. Z Łeby autem nie dojedziesz bo to tereny Słowińskiego Parku Narodowego. A z buta to ok 8 km w jedną stronę. Ruchome wydmy to w zasadzie jedyne takie miejsce w Polsce .Wiem ,że z okolic pomorskiego często są organizowane tam wycieczki. Jak ci starczy czasu to jest jeszcze w okolicy taka miejscowość Kluki w której znajduje się skansen okolic - wsie - Słowińskiego parku narodowego a raz w roku odbywa sie tam impreza plenerowa pod tytułem "Czarne Wesele" - w okolicach maja .Tematem nadrzędnym jest kopanie torfu - regionalnego opalu .W/g mapy google to ok.130 km w jedną stronę. Fajny wyjazd jak na całodniowy wypad.Po drodze zamek w Krokowej.

Opublikowano
  • Autor

W orientuje sie ktos gdzie mozna auto zostawic w Gdyni zeby bylo blisko do Akwiarium ?

Opublikowano

Róg Stefana Batorego i Władysława iV Do oceanarium ok .750m

Opublikowano
  • Autor

Dzieki, a jak polecacie jechac ? Autostrada czy ominac autostrade i jechac normalnymi drogami ? I jaki koszt bedzie jadac autostarada ? Bo nad polskie morze peirwszy raz autem bede jechal

Opublikowano

normalnymi drogami ???

to taki zarcik ?

Opublikowano

Polecam wybrać się do Jastarni !! I koniecznie do restauracji łóżko ! Nie wiedziałem piękniejszej miejscowości nad Polskim morzem niż Jastarnia !

Opublikowano

Co by nie patrzeć Jastarnia po drodze na Hel. Tak swoją drogą to na Hel radzę zabrać ze sobą mnóstwo cierpliwości i kasy. Do samego Helu auta po drodze nie postawisz nigdzie. Jak najedzie Warszawa z deskami to okupują wszystko co możliwe. Zatoka Pucka to taka polska mecca dla deskarzy wszelakiej maści. Korki wściekłe ! Wadysawowo to ostatnie miejsce nad morzem gdzie daje sie jeszcze jakos zaparkowac.

Opublikowano

Łóżko w Jastarni- ja mam bardzo zle wspomnienia,

naczytałem sie opinii i poszedłem, potem siedziałem w toalecie resztę dnia. Radzę uważać

Opublikowano
Dzieki, a jak polecacie jechac ? Autostrada czy ominac autostrade i jechac normalnymi drogami ? I jaki koszt bedzie jadac autostarada ? Bo nad polskie morze peirwszy raz autem bede jechal

Nie wiem skąd ruszasz ale polecam autostradą, w zeszłym roku między Toruniem a Gdańskiem odcinek był płatny, koszt przejazdu w jedną stronę około 30 zł. Co do wyprawy na Hel to polecam pociąg gdyż jak dopisze wczasowiczów to dłużej postoisz w korku niż będziesz jechał nie mówiąc już o parkowaniu. W Helu i tak wszędzie poruszał się będziesz pieszo ponadto polecam trasę z portu wzdłuż nabrzeża. Dojdziesz do samego cypla idą po pomostach i wrócisz do centrum. Z pozostałych atrakcji to latarnia w Rozewiu i trójmiasto gdzie też możesz pojechać pociągiem, w Gdyni wsiadasz na katamaran którym płyniesz do Helu i pociągiem wracasz do Władysławowa. Ze swojej strony polecam zwiedzenie ORP Błyskawicy kawał historii Polskiej Marynarki Wojennej stoi przy nabrzeżu Kościuszki w Gdyni oczywiście jak cie to interesuje.

Opublikowano

Jakis szybki bus lub pociąg z Gdańska do Władysławowa?

---------- Post dopisany 23-07-2014 at 12:28 ---------- Poprzedni post napisany 15-07-2014 at 23:28 ----------

To sam sobie odpisze, moze komuś sie przyda. Cieżko jest z połączeniami gdansk- półwysep

Rzadko jeżdżą pociągi na Hel z Gdańska. Ja musiałem jechac do Gdyni głównej kolejka skm i stamtąd busem do Władysławowa. Teraz musze jakos pojechać z powrotem z Władysławowa do Gdańska, cos czuje, ze bedzie z tym problem

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Lisi Jar w Jastrzębiej Górze

Elektrownia wodna szczytowo-pompowa Gniewino

Groty Mechowskie

Muzeum Obrony Wybrzeża

Fokarium w Helu

Molo w Juracie

itp. :decayed:

Po drodze restauracja w samolocie Tupolew

Opublikowano

czy z Warszawy bez problemu dolecą autostradą do samego gdańska?czy ktoś może mi polecić jakiś nocleg sprawdzony w okolicach gdańska?

Opublikowano

Pojedź do Łeby taką malowniczą nadmorską trasą przez okolice Żarnowca .Tam zobaczysz suchy las wokół jeziora a jak już dotrzesz do Łeby i uda Ci się zaparkować siadaj w meleksa lub wypożycz rowery i skieruj się na wydmy. Z Łeby autem nie dojedziesz bo to tereny Słowińskiego Parku Narodowego. A z buta to ok 8 km w jedną stronę. Ruchome wydmy to w zasadzie jedyne takie miejsce w Polsce .Wiem ,że z okolic pomorskiego często są organizowane tam wycieczki. Jak ci starczy czasu to jest jeszcze w okolicy taka miejscowość Kluki w której znajduje się skansen okolic - wsie - Słowińskiego parku narodowego a raz w roku odbywa sie tam impreza plenerowa pod tytułem "Czarne Wesele" - w okolicach maja .Tematem nadrzędnym jest kopanie torfu - regionalnego opalu .W/g mapy google to ok.130 km w jedną stronę. Fajny wyjazd jak na całodniowy wypad.Po drodze zamek w Krokowej.

Jeszcze będąc w Łebie polecam Park dinozaurów jeśli z dziećmi jedziesz:) na spokojnie godzinka, półtorej chodzenia.

Opublikowano

Restauracja Beka w Pucku ;), polecam

Opublikowano

Ja może napiszę czego nie polecam :

- Nie polecam oceanarium w Gdyni

- Nie polecam auqaparku Lemon we Władysławowie

- Także nie polecam smażalni Pod Dorszem na ul. Sportowej we Władysławowie

Pozdrawiam