pupilczesia Opublikowano 14 Lipca 2014 Opublikowano 14 Lipca 2014 POMOCY ---------- Post dopisany 14-07-2014 at 20:12 ---------- Poprzedni post napisany 12-07-2014 at 13:46 ---------- Dzisiaj sprawdziłem jak po sznurku czy nie ginie napięcie załączające sprzęgło kilmy okazało się że zanika sygnał sterujący (masą) przekaźnik 267 mam pytanie co steruje tym przekaźnikiem czy są jakieś czujniki zbyt wysokiego ciśnienia bądź temperatury czynnika chłodzącego i gdzie ich szukać?
CzarekJ Opublikowano 14 Lipca 2014 Opublikowano 14 Lipca 2014 Wyłaczenie sprzęgła może być spowodowane zbyt wysokim ciśnieniem czynnika w układzie. Czy włączaja ci sie wentylatory przy chłodnicy? Może klima jest przeładowana, lub skraplacz mocno zabrudzony i nie oddaje ciepła..
pupilczesia Opublikowano 16 Lipca 2014 Autor Opublikowano 16 Lipca 2014 Pomyślałem podobnie jak ty pojechałem do kumpla od klimy efekt taki że wszystko z ciśnieniem jest ok wymieniłem także czujnik ciśnienia ten wkręcony w chłodnicę klimy dalej się wyłącza czy jest jeszcze jakiś czujnik do klimy? dokonałem próby połączyłem piny 1i 2 oraz 3i4 te od czujnika 12 załącza klimę 34 2 bieg wentylatora po po pewnym czasie sprężarka się rozłączyła czyli musi byc jeszcze coś co wpływa na pracę bo sprawdziłem jak podałem masę na przekaźnik sterujący to sprężarka się załączyła
Rekomendowane odpowiedzi