janusz_stg Opublikowano 17 Lipca 2014 Opublikowano 17 Lipca 2014 Witam. Jak w temacie :po włączeniu klimatyzacji po jakimś czasie w skrzynce bezpieczników zaczyna skwierczeć jak przeskakiwanie iskry na stykach .Równolegle w tym samym czasie nagrzewa się grot kluczyka w stacyjce.Zauważam to po wyłączeniu auta jak wyjmę kluczyk ze stacyjki. Gdzie szukać ? Bezpiecznik ? przekażnik ? próbowałem obserwować ale może z zamałym zaangażowaniem . Nie mam pojęcia co i gdzie a boję się ,że skopcić mi się coś może. Nawet auto:kwasny:. Wszelkie pomysły przetestuję.
Labiel Opublikowano 25 Lipca 2014 Opublikowano 25 Lipca 2014 Sprawdź najpierw bezpieczniki, czy któryś nie jest "naprawiany".
janusz_stg Opublikowano 28 Lipca 2014 Autor Opublikowano 28 Lipca 2014 Chętnie bym wymienil bezpiecznik klimy ale nie bardzo wiem ktory to jest. Nie mam kodu do radia i jak wyciągne nie ten to mogę sobie narobić kłopotu.
zbyszek7791 Opublikowano 28 Lipca 2014 Opublikowano 28 Lipca 2014 zdejmij osłonę kierownicy i sprawdź kostkę stacyjki jeżeli grot ci się nagrzewa
janusz_stg Opublikowano 30 Lipca 2014 Autor Opublikowano 30 Lipca 2014 kostka stacyjki wymieniona. ---------- Post dopisany 30-07-2014 at 08:32 ---------- Poprzedni post napisany 28-07-2014 at 16:17 ---------- Bezpieczniki sprawdzone
janusz_stg Opublikowano 30 Lipca 2014 Autor Opublikowano 30 Lipca 2014 Tak skwierczy .Taki dźwięk jak przeskakująca iskra:kwasny:
demoralizator Opublikowano 31 Lipca 2014 Opublikowano 31 Lipca 2014 sprawdz punkty masowe wewnątrz samochodu a w szczególności nad nogami kierowcy na słupku
Rekomendowane odpowiedzi