Sensei Opublikowano 17 Lipca 2014 Opublikowano 17 Lipca 2014 Witam, Podczas uruchamiania silnika zaraz po wejściu do samochodu nie widzę żadnej kontrolki od nagrzewnia świec itp. NIE MA? Czyli można w każdych warunkach od razu odpalać ?
simon__75 Opublikowano 18 Lipca 2014 Opublikowano 18 Lipca 2014 Ikonka świec żarowych jest między "2" a podstawą wskazówki. Widać ja przez chwilkę. https://www.youtube.com/watch?v=dcAfrZwMHKM ---------- Post dopisany at 07:32 ---------- Poprzedni post napisany at 07:30 ----------
Sensei Opublikowano 18 Lipca 2014 Autor Opublikowano 18 Lipca 2014 A tu jest. Ale widzę, że skończyły się czasy czekania aż się zagrzeje ? Tylko odpalamy od razu ? Pierwszy raz w życiu mam diesla.
simon__75 Opublikowano 18 Lipca 2014 Opublikowano 18 Lipca 2014 Jak pierwszy raz wsiadłem i zwialem do reki kuczy to tez wlozylem "do dziury:...wlaczylem zaplon...poczekalem....i dopiero odpalilem. Po tym uslyszlaem ze jak jedym ruchem wkladasz i odpalasz to i tak silnik "czeka" np na nagrzanie - jak jest potrzebne.
Sensei Opublikowano 19 Lipca 2014 Autor Opublikowano 19 Lipca 2014 A widzisz i o takę odpowiedź mi chodziło ... hehehe szybkodo dziurki i jazda ...
proximpuh Opublikowano 21 Lipca 2014 Opublikowano 21 Lipca 2014 Jak pierwszy raz wsiadłem i zwialem do reki kuczy to tez wlozylem "do dziury:...wlaczylem zaplon...poczekalem....i dopiero odpalilem.Po tym uslyszlaem ze jak jedym ruchem wkladasz i odpalasz to i tak silnik "czeka" np na nagrzanie - jak jest potrzebne. Niestety nie zawsze to tak zadziała, zdarza się, że zaczyna kręcić od razu i wtedy trochę długo trwa odpalenie
Kamyk Opublikowano 29 Lipca 2014 Opublikowano 29 Lipca 2014 lepiej najpierw zaplon, a potem docisnac nie ma sie co spieszyc, to jednak dosc istotny element doopowozu
_Bumier_ Opublikowano 29 Lipca 2014 Opublikowano 29 Lipca 2014 Ja nigdy się nie spieszę , wkładam czekam ile trzeba i dopiero dociskam:wink:
Sensei Opublikowano 29 Lipca 2014 Autor Opublikowano 29 Lipca 2014 Ja nigdy się nie spieszę , wkładam czekam ile trzeba i dopiero dociskam:wink: Po co czekać jak nic się wtedy nie dzieje, żadna lampka nie świeci (tylko MMI się aktywuje) ?
_Bumier_ Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Ja nigdy się nie spieszę , wkładam czekam ile trzeba i dopiero dociskam:wink: Po co czekać jak nic się wtedy nie dzieje, żadna lampka nie świeci (tylko MMI się aktywuje) ? Zawsze czekam aż lampki pogasną , tak już się przyzwyczaiłem przy dieslu
black70 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Jak mają pogasnąć, skoro nawet się nie zaświecają?
skrab Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Ale tu o to chodzi że nawet się nie zaświecą kontrolki jak włożysz na raz kluczyk
DawidShelby Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 (edytowane) wchodzisz w licznik możesz np. VCDS'a podłączyć albo VAS i kodujesz. Opis dla VCDS'a:"Test zegarów przy włączeniu zapłonu" Wskazówkiz egarów przejdą przez cały zakres przy każdym uurchomieniu zapłonu [17 - Instruments] [Coding - 07] [Long Coding Helper] Byte 1 Bit 0 z 0 na 1Powinno ruszyć Edytowane 25 Sierpnia 2014 przez DawidShelby
black70 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Nie wiem, co mają wnosić do tematu ostatnie wypowiedzi. Chyba nabijanie sobie postów. Poza tym wytykacie kolegom błędy, a sami je popełniacie. Jeden ma problemy z j. polskim i nie wie o istnieniu "ą" w alfabecie, a drugi z j. angielskim. "no coment"
quadral20004 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 ty tez nic nie wnosisz ta wypowiedzia.lepiej wcale nie zwracac na to uwagi. a syf na forum zniknie
Sensei Opublikowano 22 Września 2014 Autor Opublikowano 22 Września 2014 Dostałem olśnienia ... TRZEBA WŁOŻYĆ I NACISNĄĆ KLUCZYK BEZ NACISKANIA PEDAŁU SPRZĘGŁA - silnik nie odpali a kontrolki zgasną. Potem drugi raz, ale już z wciśniętym pedałem sprzęgła i samochód zapali ... CZY TO JEST TO CO NALEŻY ROBIĆ PRZY ZAPALANIU ?
_Bumier_ Opublikowano 23 Września 2014 Opublikowano 23 Września 2014 Dostałem olśnienia ... TRZEBA WŁOŻYĆ I NACISNĄĆ KLUCZYK BEZ NACISKANIA PEDAŁU SPRZĘGŁA - silnik nie odpali a kontrolki zgasną. Potem drugi raz, ale już z wciśniętym pedałem sprzęgła i samochód zapali ... CZY TO JEST TO CO NALEŻY ROBIĆ PRZY ZAPALANIU ? Ja tak zawsze odpalam
quadral20004 Opublikowano 23 Września 2014 Opublikowano 23 Września 2014 Ja nigdy się nie spieszę , wkładam czekam ile trzeba i dopiero dociskam:wink: Po co czekać jak nic się wtedy nie dzieje, żadna lampka nie świeci (tylko MMI się aktywuje) ? Zawsze czekam aż lampki pogasną , tak już się przyzwyczaiłem przy dieslu prawidłowo.ja czekam az swiece zgasna i odpalam
Rekomendowane odpowiedzi