deejayluk Opublikowano 19 Lipca 2014 Opublikowano 19 Lipca 2014 Witam Proszę Was forumowicze o pomoc. Problem dotyczy obrotów, tak jak w załączonym filmie. Obroty nie spadają do 860 tylko do 720 (na biegu jałowym) i wtedy dopiero wzrastają do 860 (to chyba nie jest prawidłowy objaw). Problem występuje na LPG oraz PB. Po skasowaniu VAGa wyskakuję błąd 17916: 17916 Regulacja wolnych obrotów - górna wartość graniczna brak osprzętu/nie związany z sprzętem Czekam na Wasze podpowiedzi, gdzie szukać przyczyny.
deejayluk Opublikowano 19 Lipca 2014 Autor Opublikowano 19 Lipca 2014 Ok postaram sie wyczyscic a jak sie adoptuje przepustnice? Posiadam vaga
ja74687 Opublikowano 22 Lipca 2014 Opublikowano 22 Lipca 2014 Jest instrukcja gdzieś na forum, a jak nie to google Ale zrób tak jak będziesz ją czyścił to odłącz aku, po wyczyszczeniu i podłączeniu przepustnicy podłącz aku i robisz tak: Zaciągasz ręczny biegi na luz, wyłączasz wszytko co pochłania prąd czyli radio itp. i nie dotykając niczego przełączasz zapłon w samochodzie czekas ok 1 min wyłączasz zapłon czekasz ok 30 s. i później włącz mu zapłon na chwilkę i odpal, daj mu się nagrzać do ok 70 - 80 stopni i po robocie Po pierwszym odpaleniu może troszkę falować ale powinien zaraz przestać
deejayluk Opublikowano 23 Lipca 2014 Autor Opublikowano 23 Lipca 2014 daj mu się nagrzać do ok 70 - 80 stopni i po robocie rozumiem, że po odpaleniu nie gazować ? ma na wolnych obrotach się nagrzać do 70-80 stopni?
ja74687 Opublikowano 23 Lipca 2014 Opublikowano 23 Lipca 2014 Dokładnie nie dodawaj mu gazu ani nie wciskaj sprzęgła tylko skrzynia na luz i niech sobie pochodzi
deejayluk Opublikowano 25 Września 2014 Autor Opublikowano 25 Września 2014 (edytowane) Jeszcze nie czyściłem przepustnicy, ze względu na mechanika, który ostatnio nie ma czasu. Czy coś się stanie jakbym zrobił bez czyszczenia przepustnicy adaptację wyżej wymienionym sposobem ? (czy moze zaszkodzić?) Dodatkowo dzisiaj wymieniłem świece na NGK, ale to i tak nie pomogło. Edytowane 25 Września 2014 przez deejayluk
rysland Opublikowano 14 Października 2014 Opublikowano 14 Października 2014 I jak kolego, rozwiązałeś problem ?
Rekomendowane odpowiedzi