Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AAH, 94r] by maniu LZ5K v2 | 2.8 Quattro | Body lift | skóra

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Tyłek jest posadzony, tylko na zdjęciu auto stoi nierówno i stąd taka koza z tyłu :P Musiałem lekko podkręcić, bo nadkola z tyłu opierały się o opony, muszę wypchnąć błotniki około centa, żeby móc posadzić bardziej bo tak opona blokuje.

dsc_0178f2s8s.jpg

dsc_0163zgjx8.jpg

dsc_0191srjw4.jpg

dsc_017664ko8.jpg

dsc_01733hk0v.jpg

Opublikowano

A może camber? :kox: U mnie leżą 3 tygodnie chyba już i nie ma czasu.. Nie wiem nawet czy w tym roku założę >.<

Opublikowano
  • Autor

Nie widzi mnie się to ;v Wolę pójść w szerokość i modzić nadkola, żeby docelowo upchnąć JRy o pól cala szersze :D

Opublikowano

Ale bęben od pralki :) piękny, ale bez wypychania się nie obejdzie ;)

Opublikowano

Maniu jak finalnie masz zrobiony wydech? Daj jakiś aktualny film jak gada :)

Wysłane z mojego SHIELD Tablet przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Mam y-pipe i później 2,5" z kwasu, muszę jeszcze pociągnąć kwas od kolektorów i zmienić plecionki bo tam jest jakaś nieszczelność i nie gada jak powinien, jak ogarnę to nagram ;)

Opublikowano

A katy, środkowy, końcowy, co masz z tym kombinowane i jak moc?

Opublikowano
  • Autor

O mocy się nie wypowiem bo u mnie coś kuleje z cewkami albo przepływką i nie mogę dojść do ładu w sumie od początku.

A wydech wygląda tak + y-pipe

received_10416207292hxso1.jpeg

Edytowane przez Maniu.

Opublikowano

Wygląda ładnie :) też mam v6 i zaczynam myśleć o wylocie, ale przerażają mnie info o utracie mocy...zwłaszcza że mam tipa, gdzie tej mocy i tak nie czuć.

Opublikowano
  • Autor

W silniku wolnossącym, żeby nie stracić a zyskać na mocy, trzeba obliczyć wydech, są jakieś wzory w necie, ale pewnie najlepiej zlecić to jakiejś firmie...ważne, żeby nie odprężyć wydechu, np jak miałem samą rurę, to V6 ryczało konkretnie, ale jechało jak tdi 1z 90KM ;v Po wrzuceniu końcowego było o wiele lepiej, żeby było jak w serii, to najlepiej wrzucić jakąś konkretną puszkę w miejscu środkowego i końcowy przelotowy, wtedy nie powinno być problemów z utratą mocy, a i dźwięk będzie przyjemny dla ucha. No i podstawa to Y-pipe albo x-pipe.

Opublikowano

Tylko pewnie na konkretny wydech z nierdzewki w kumatej firmie to pewnie z 3k trzeba szykować, a nie ukrywam że to w ch... [emoji14]

Opublikowano
  • Autor

Za 1,5k ogarniesz na dobrych puszkach samemu :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

bardzo duzo pracy włozone :) auto konkretne :) ile razy jestem w inowrocławiu tyle razy szukam wzrokiem ale niestety jeszcze nigdy na ciebie nie trafiłęm :)

Opublikowano

Koło widziałem idzie w świat, na co polujesz? :P

Opublikowano
  • Autor

bardzo duzo pracy włozone :) auto konkretne :) ile razy jestem w inowrocławiu tyle razy szukam wzrokiem ale niestety jeszcze nigdy na ciebie nie trafiłęm :)

Rzadko wyprowadzam Smerfetkę na spacer do Ina. Dzięki, do konkretnego jeszcze sporo brakuje ;)

Koło widziałem idzie w świat, na co polujesz? :P

Na razie na nic konkretnego, ale na 19" słabo mi się jeździ, jednak wolę 18" i trochę szybszą jazdę ^^

Opublikowano

:thumbup1: dawno mnie nie było autko robi robote ;)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Kiedyś znalazłem filmik o Twoim autko na necie. Później zacząłem grzebać, bo widziałem dobrą robotę. A tu dziś przypadkiem znalazłem Cię na forum. Powiem tyle: ŁAŁ :D:D

Sam myślałem nad przełożeniem z zewnątrz auta na polifta, ale potrzeba na to trochę kasiorki. Kosmicznie podobają mi się klamki poliftowe. :D

No co do auta no to chyba nic więcej mówić nie trzeba. Wszyscy wiedzą, że jest za***iste. :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Dawno tu nie zaglądałem. No cóż, autko się trochę zmieniło od dnia zakupu ;) Aktualnie założyłem ori S-line 19x8,5j ET45 + dystanse 25mmx4, opony 215/35. Niedługo wleci licznik z S4. Jak skompletuje kilka plastików, wezmę się za naprawę podsufitki, pewnie od razu zrobię środek na czarno, plus jakieś fajne audio i konsola 2din z navi. 

dsc_007396unh.jpg

dsc_00809ssmt.jpg

dsc_0075q1ssp.jpg

Opublikowano

fajnie wypchales te kola, ale niedosyt pewnie jest co do wzoru? mialem w 18 dwa sezony, w locie ta rolka wyglada mega. A i 19 to idealny spas w b5 moim zdaniem. PS. u Ciebie juz taka odwilż po zimie?

Opublikowano
  • Autor

Właśnie podobały mi się te felgi zawsze, a że była okazja kupić oryginalne, a nie podjebki jak większość, to skorzystałem i nawet to siadło, trochę się potoczę na nich :) Zawsze to kolejne koło do kolekcji :D Odwilż? Ziomek był po flaty u mnie, to się bał przejechać przez podwórko, ja bez Quattro pewnie bym zawisł :v drogę polną mam tak rozjeżdżoną, że ciągle szoruję podwoziem, nie mam łatwych warunków, jeszcze jakby teraz to przymarzło, to nie jestem w stanie wyjechać.