lexiu Opublikowano 19 Maja 2015 Opublikowano 19 Maja 2015 Darku, przymierzasz sie ? [emoji6] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Mam mieszane odczucia czy to aby nie trąci cekinami Ale lampeczki chcę zmienić na ledy. Szlachetniej to wygląda niż świeczki
proximpuh Opublikowano 19 Maja 2015 Opublikowano 19 Maja 2015 Darku, przymierzasz sie ? [emoji6] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Mam mieszane odczucia czy to aby nie trąci cekinami Ale lampeczki chcę zmienić na ledy. Szlachetniej to wygląda niż świeczki Chyba trochę trąci zmień na takie z A3, nie są takie zimne i jasno świecą, ja zmieniłem wszystkie, łącznie z bagażnikiem
D4NTE Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Wyszło ori podświetlenie progowe z pierścieniami. Polskiej ceny jeszcze nie ma. Zrzut z ETKI: Trąca wioską ale to kwestia gustu. Ja bym swojego nie okaleczył takim zestawem
czarek76 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 zmień na takie z A3, Mógłbyś napisać numery tych lampek albo dać jakąś aukcję z allegro ?
collega Opublikowano 3 Lutego 2016 Opublikowano 3 Lutego 2016 (edytowane) Wiecie moze jaki rodzaj zarowki jest w przedniej lampce c5w czy c10w i jaka dlugosc ? Edytowane 3 Lutego 2016 przez collega
komoornik Opublikowano 3 Lutego 2016 Opublikowano 3 Lutego 2016 C10W. Długość takiej żarówki to kwestia względna. Blaszki można w prosty sposób wygiąć.
l.e.s.t.e.r Opublikowano 14 Marca 2016 Opublikowano 14 Marca 2016 (edytowane) Jak wymontować lampki z podsufitki żeby nic nie urwać? se już znalazłem , daje link może komuś się przyda. Edytowane 14 Marca 2016 przez l.e.s.t.e.r
maniekkg Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 witam panowie czy to normalne że w podsufitce z przodu po zmianie na ledy w tych dwóch okrągłych lampkach te ledy strasznie sie grzeja po 2 min świecenia nie idzie ich wziąść w reke bo parzą a mam takie http://allegro.pl/zarowka-w5w-t10-5-diod-led-smd-canbus-can-bus-i6044482047.html
komoornik Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Halogenowe żarówki mają 5W i też ich się nie da złapać w ręke. Żarówki posiadają zapewne rezystory i mogą się grzać - niektóre modele mają radiatory. Takie mocne nagrzewanie może skrócić ich żywotność.
maniekkg Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Halogenowe żarówki mają 5W i też ich się nie da złapać w ręke. Żarówki posiadają zapewne rezystory i mogą się grzać - niektóre modele mają radiatory. Takie mocne nagrzewanie może skrócić ich żywotność. ok dzieki czyli to normalne
Gość Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Witajcie. Chętnie zakupie kompletne oswietlenie led do a4 b8... Ktos cos wie kto ma w sprzedazy?
Gość Opublikowano 1 Maja 2016 Opublikowano 1 Maja 2016 Na Allegro tego w brud jest ☺ no właśnie w brud,tylko które wybrać...
marcinwhite Opublikowano 29 Czerwca 2016 Opublikowano 29 Czerwca 2016 (edytowane) Witam, też zabrałem się za ledy i mam pytanie. Lampka duża i dwie lampki do czytania z przodu. One białą "szybę" maja taka sama? Bo widzę inny cieplejszy odcień i różnica jest dość znaczna. Zastanawiam się czy to kwestia ledów, które kupiłem czy po prostu ten plastik jest z innego materiału. Same ledy na oko swieca podobna barwa. Czekam, aż będzie noc żeby sprawdzić efekty. I nie wiem czy jeszcze na próbę 6-cio ludowych nie zamówię, bo dalej mam wrażenie, że za słabo świecą. Teraz mam w głównej lampce takie jak te po prawej (te po lewej są sporo slabsze) I takie w lampach do czytania A tu porównanie w dzień tych duzych: via Nexus6@Tapatalk Edytowane 29 Czerwca 2016 przez marcinwhite
komoornik Opublikowano 29 Czerwca 2016 Opublikowano 29 Czerwca 2016 (edytowane) Ewidentnie inna temperatura - te małe są zimniejsze.Jak chcesz skuteczne i białe (nie niebieskie) oświetlenie, to polecam coś z ledami CREE.http://www.aliexpress.com/item/2Pcs-Lot-Car-Festoon-C5W-3-Led-Cree-15W-Bulb-12V-Canbus-Error-Free-Lamp-Interior/32606899841.html?spm=2114.13010608.0.77.auYnqbwww.aliexpress.com/item/High-Quality-T10-W5W-194-168-7W-LED-Cree-Q5-White-Wedge-Side-Car-Auto-Light/32467079730.html?spm=2114.13010608.0.54.gId901 Edytowane 29 Czerwca 2016 przez komoornik
marcinwhite Opublikowano 16 Lipca 2016 Opublikowano 16 Lipca 2016 (edytowane) Na żywo to niebieskie światło wygląda całkiem przyjemnie i nie tak sztucznie jak na zdjęciu, ale w sumie nie pomyślałem, żeby pójść w tą stronę i zmienić te zimne na cieplejsze. No nic, czekam aż się ściemni i sprawdzę, które światło mi się bardziej podoba i dobiorę co trzeba. No więc przyszły dziś W5W na podmiankę (takie jak polecał ktos) i barwa jest dużo bardziej zbliżona (znowu porównam po zmroku dokładniej), ale inny problem jest. Te diody maja soczewkę i dają bardziej punktowe światło, a mocowanie ich nie jest w osi z okienkiem. Przez to światła wyglądają jak buzia zezowatego bachora Zobaczę jak będą sobie radzić po zmroku, bo w dzień i tak nic nie dają Jest jakiś sposób na skorygowanie kierunku ich? Bo nie widziałem w obudowie żadnego pola manewru. via Nexus6@Tapatalk W końcu znalazłem pasujący do siebie komplet. Kolor jest minimalnie inny, ale nie boli jak wcześniej i światło nie jest tak skupione jak było ostatnio. Poza tym ledy da się wsadzić lekko pod kątem i jest ładnie via Nexus6@Tapatalk Edytowane 17 Lipca 2016 przez marcinwhite
marcinwhite Opublikowano 17 Lipca 2016 Opublikowano 17 Lipca 2016 (edytowane) Duże W5W to te z jedną wielką diodą pokazane wcześniej, a C5W: http://www.ebay.co.uk/itm/252425394395 wynalazłem gdzieś w internecie zestawienie jakiegoś zestawu i te w nim były. Gość wprawdzie wysłał mi identyczne, ale z oznaczeniem na chipie 221 zamiast 241. Nie mam pojęcia czym się różnią, napisał mi tylko se wszystkie co sprzedają dają mocne białe światło. Patrząc w lampki widać delikatna różnice w barwie, ale taka mi nie przeszkadza via Nexus6@Tapatalk Edytowane 17 Lipca 2016 przez marcinwhite
cysiek18 Opublikowano 18 Lipca 2016 Opublikowano 18 Lipca 2016 Duże W5W to te z jedną wielką diodą pokazane wcześniej, a C5W: http://www.ebay.co.uk/itm/252425394395 wynalazłem gdzieś w internecie zestawienie jakiegoś zestawu i te w nim były. Gość wprawdzie wysłał mi identyczne, ale z oznaczeniem na chipie 221 zamiast 241. Nie mam pojęcia czym się różnią, napisał mi tylko se wszystkie co sprzedają dają mocne białe światło. Patrząc w lampki widać delikatna różnice w barwie, ale taka mi nie przeszkadza via Nexus6@Tapatalk To nie chip tylko zwykły rezystor w obudowie smd.221 - 220 Ohm 241 - 240 Ohm Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi