marcinwhite Opublikowano 18 Lipca 2016 Opublikowano 18 Lipca 2016 Nie wiem, nie znam się wiem ze dostałem inne niż na zdjęciu ;P ale w takim razie nie ma to wpływu na kolor via Nexus6@Tapatalk
dzwiedziu Opublikowano 12 Listopada 2016 Opublikowano 12 Listopada 2016 Witam. Przymierzam się do zmiany oświetlenia wnętrza znalazłem parę żarówek moje pytanie brzmi czy będą pasowały i czy będą mocniej świeciły jak seryjne, do podsufitki rurkowe które lepsze 1. http://allegro.pl/led-9-smd-5630-canbus-c5w-c10w-can-bus-rurka-36-mm-i6463035913.html 2. http://allegro.pl/rurka-6-led-canbus-c5w-c10w-can-bus-smd-36-mm-i4912551259.html i te do czytania http://allegro.pl/zarowka-w5w-t10-5-diod-led-smd-canbus-can-bus-i6101374912.html do bagażnika nie wiem jaką wsadzić żeby mocno świeciła czy taką co do czytania czy jednostronną http://allegro.pl/zarowka-led-boczna-can-bus-w5w-t10-4-smd-canbus-i6531734743.html Pozdrawiam.
l.e.s.t.e.r Opublikowano 12 Listopada 2016 Opublikowano 12 Listopada 2016 Odpuść sobie te tanie diodowe żarówki z allegro. Chciałem wytanić i zamówiłem takie żarówki do drzwi. Po założeniu pierwszej okazało się że lepiej świeci zwykła żarówka która tam wcześniej była. Niestety jak chcesz żeby to jakoś świeciło to trzeba zapłacić.
komoornik Opublikowano 12 Listopada 2016 Opublikowano 12 Listopada 2016 Trzeba szukać czegoś z diodami Cree lub Samsung (np. Cree XB-D czy Samsung 2323).
black4 Opublikowano 12 Listopada 2016 Opublikowano 12 Listopada 2016 Witam, Tak, na alle... nie wiadomo co się trafi. Najlepiej podjechać do firmy, która sprzedaje Led-y i na miejscu sobie podobierać odpowiednie. Mogę polecić interlook.pl w Wawie. Na miejscu mają wszystkie typy żarówek. Cały set ledów wnętrza np. w B7 ok. 60 pln. Pozdrawiam!
komoornik Opublikowano 12 Listopada 2016 Opublikowano 12 Listopada 2016 (edytowane) To wystarczy zrobić rozeznanie co to za żarówki i prosto od chińczyka zamówisz pewnie za połowę tej kwoty. Jeśli to jakieś żarówki z ledami SMD 5050, to nawet jeszcze taniej. Edytowane 12 Listopada 2016 przez komoornik
dzwiedziu Opublikowano 20 Listopada 2016 Opublikowano 20 Listopada 2016 Witam. Wsadzilem żarówki led do czytania z can bus a te rórkowe też led tylko że bez can bus, jeżdze już tydzień czasu i nie wywala błędu podejrzewam że jest ten sam obieg prądu i wystarczy tylko jedna żarowka z can bus do oswietlenia wnętrza, dodam że jak wsadziłem zwykle ledy do oświetlenia rejestracji to po 2 dniach wywalił błąd
komoornik Opublikowano 20 Listopada 2016 Opublikowano 20 Listopada 2016 Do oświetlenia wnętrza można sobie wsadzić cokolwiek, nie jest potrzebny żaden CAN BUS. Nie ma diagnozy.
dzwiedziu Opublikowano 20 Listopada 2016 Opublikowano 20 Listopada 2016 To po co ja przepłacałem za żarówki. A do oswietlenia bagażnika???
cysiek18 Opublikowano 20 Listopada 2016 Opublikowano 20 Listopada 2016 To po co ja przepłacałem za żarówki. A do oswietlenia bagażnika???To samo [emoji6] Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
black4 Opublikowano 20 Listopada 2016 Opublikowano 20 Listopada 2016 Witajcie! Dokładnie tak jak pisze Komoornik do wnętrza (przynajmniej w B6/B7) nie trzeba żarówek led z can-busem. Także nie warto przepłacać ! Inaczej ma się sytuacja z oświetleniem zewnętrznym, Pozdrawiam!
bubel90 Opublikowano 20 Listopada 2016 Opublikowano 20 Listopada 2016 Ja się pochwalę co porobiłem. Kupiłem zestaw oświetlenia ze sklepu: sklepledowy.pl. Zestaw standardowy za ok 180 zł. Jest jeszcze zestaw 50% światła więcej, ale ten podstawowy świeci idealnie. Oto wynik prac: Różnica pomiędzy LED a żarówką: Daszki: Drzwi zwykłe: Drzwi LED: Bagażnik: Bagażnik LED: Wygląd z zewnątrz: Generalnie LEDy robią mega wrażenie wizualne w porównaniu do standardowego oświetlenia, ale też w końcu coś widać w środku. W zestawie miałem to co na zdjęciach, ale i schowek pasażera i oświetlenie na tył dla pasażerów. Godzinka roboty ale efekt murowany.
Wolf1991 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Ja się pochwalę co porobiłem. Kupiłem zestaw oświetlenia ze sklepu: sklepledowy.pl. Zestaw standardowy za ok 180 zł. Jest jeszcze zestaw 50% światła więcej, ale ten podstawowy świeci idealnie. Oto wynik prac: Różnica pomiędzy LED a żarówką: Daszki: Drzwi zwykłe: Drzwi LED: Bagażnik: Bagażnik LED: Wygląd z zewnątrz: Generalnie LEDy robią mega wrażenie wizualne w porównaniu do standardowego oświetlenia, ale też w końcu coś widać w środku. W zestawie miałem to co na zdjęciach, ale i schowek pasażera i oświetlenie na tył dla pasażerów. Godzinka roboty ale efekt murowany. Po zdjęciach mogę stwierdzić że fajnie wyszło ana zywo pewnie jeszcze lepiej to wygląda A jakie masz włożone w halogeny?
komoornik Opublikowano 4 Grudnia 2016 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Co do lampek w drzwiach - najlepszy jest ostatni krzyk mody, czyli tzw. projektory z logo Audi
bubel90 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Opublikowano 4 Grudnia 2016 W halogeny mam włożone tez zwykle halogenowe żarówki tylko z biała barwa światła. Na żywo jak się przyjrzysz bardzo dokładnie to widać lekka różnice między LED w światłach a halogenami ale generalnie nie jest złe. Konkretnie jakie to żarówki to nie pamietam już
resiak82 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Witam. Czy przy wymianie na ledy oświetlenia rejestracji wywali błąd?
Wolf1991 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Jasne musi przy tym ludzie być rezystor Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
komoornik Opublikowano 11 Grudnia 2016 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Testowałem wiele żarówek, błędem u mnie nie sypało.
resiak82 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Testowałem wiele żarówek, błędem u mnie nie sypało. A więc opinie są różne
Wolf1991 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Opublikowano 11 Grudnia 2016 (edytowane) Testowałem wiele żarówek, błędem u mnie nie sypało. A jak wyciagniesz jedną to wyskakuje u ciebie błąd spalonej żarówki? Edytowane 11 Grudnia 2016 przez Wolf1991
Rekomendowane odpowiedzi