toma085 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Witam mam problem z klimatronikiem , musiałem wyjechać wcześnie rano o 5 i miałem bardzo zaparowane szyby więc ustawiłem temp na 24 stopnie i nawiew na szybę i ku mojemu zdziwieniu ciepłe powietrze leciało tylko od strony pasarzera , nawet gdy przełanczem na odparowywanie szyb i tak nie leciało z mojej strony ciepłe, kolega z forum robił mi zerowanie nastaw klimatronika ale nic nie pomogło od czego zacząć , i na co zwrucić uwagą przy naprawie, pomoże mi ktoś?
cl4vish Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Witam mam problem z klimatronikiem , musiałem wyjechać wcześnie rano o 5 i miałem bardzo zaparowane szyby więc ustawiłem temp na 24 stopnie i nawiew na szybę i ku mojemu zdziwieniu ciepłe powietrze leciało tylko od strony pasarzera , nawet gdy przełanczem na odparowywanie szyb i tak nie leciało z mojej strony ciepłe, kolega z forum robił mi zerowanie nastaw klimatronika ale nic nie pomogło od czego zacząć , i na co zwrucić uwagą przy naprawie, pomoże mi ktoś? Musisz wyczyścić potencjometry w silniczkach sterujacych klapami, tylko nie WD40, a czymś na potencjometry, możesz poszukać na allegro (np. http://allegro.pl/microchip-cleanser-pr-400ml-art-132-potencjometry-i4411765767.html). Najlepiej zobacz VAGiem, które sypią błędami, ale ja przeczyściłbym wszystkie.
Rekomendowane odpowiedzi