jurekm43 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 witam mam taki problem - wymieniłem wahacze górne ( lewa strona ) i pojechałem na geometrię. ustawili, przestało ściągać a kierownica krzywo. 4-ry razy wracałem do nich i nie mogli ustawić. o co chodzi ?
Grabo87 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 witam mam taki problem - wymieniłem wahacze górne ( lewa strona ) i pojechałem na geometrię. ustawili, przestało ściągać a kierownica krzywo. 4-ry razy wracałem do nich i nie mogli ustawić. o co chodzi ? Specem nie jestem ale moze poprostu przestaw sobie kierownice. Zdejmujesz poduche torx'em 30 a potem juz klucz 24. Tylko pamietaj ze to wielowpust
jurekm43 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2014 tyle to ja wiem - ale powinni kierę ustawić- za co biorą kasę umówiłem się na jutro, mają jeszcze raz robić geometrię tylko ustawią względem innej osi - nie wiem o co chodzi
Grabo87 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 tyle to ja wiem - ale powinni kierę ustawić- za co biorą kasę umówiłem się na jutro, mają jeszcze raz robić geometrię tylko ustawią względem innej osi - nie wiem o co chodzi Swoją drogą ciekawe ile tych "osi" ma autko Dla nich najlepiej jakbyś zabulil i jeszcze sam sobie zrobił zeby nie musieli brudzic sobie rąk
Tommy Gun Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Bez blokady to sobie można światło w stodole ustawić To jest bardzo irytująca sprawa, mnie to również spotkało. Koleś spierdzielił ustawienie kierownicy, potem korygował a i tak nie było idealnie. Dopiero jak pojechałem do warsztatu gdzie założono blokadę na kierownicę wszystko wyszło idealnie prosto. Moja sugestia - znajdź warsztat gdzie zakładają blokadę na kierownicę, ustawioną idealnie prosto. Amen
kamilb5 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Bez blokady też da rade ustawić,ja zawsze po wyminiane koncówki,czy którego kolwiek wahacza zawsze mam kierownice prosto. Wystarczy ustawic kierownice prosto i reszte ustawiac końcówkami.
Marc!n Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 podłącz vaga i też ustawisz idealnie prosto, później tylko wystarczy przytrzymać i będzie miodzio. Majstry nie chcą się z tym bawić bo i tak z reklamacją wróci 1/100 a zawsze to szybciej i mniej roboty
Bubu05 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 W b5 napewno ustawiasz vagiem... Tutaj nie ma elektrycznego wspomagania... Jedz i opitol, mnie krew zalalaby
jurekm43 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2014 panowie - kierownica była zablokowana ( ma prosto ) jak robili geometrię dzisiaj byłem na poprawce i jeszcze raz ustawiali na końcówkach drążków i w zasadzie bez poprawy. w końcu przestawiliśmy kierę i jest dobrze nic z tego nie rozumiem, przecież kierę ustawia na drążkach
Magicbattle Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 dziwne ze po wymianie wahaczy tak ci sie przestawiła kiera. musiały byc niezle wyjechane. ja zmieniałem cała zawieche bez drazków i pozniej było prosto i nic nie sciagało. ogolnie to ja blokuje zawsze kiere blokada bez kluczyka wtedy jeszcze idzie blokada do geometrii i tak sie ustawia i musi byc oki. bylem raz i na ten 3d i jeszcze jakies innej to spierdolili. ale kiedys pojechalem do starej stacji diagnostycznej GS facet ustawił mi idealnie na latareczki jak to sie kiedys robiło i jest malinka. kiera idealnie prosto nie sciaga opon nie tnie. i wziął tylko 30 zł
pawelc Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Panowie, sokoro można ustawić kiere vagiem do jazdy na wprost w b5, to napiszcie jak????. Bo, albo ja jestem tępy albo wy piszecie bzdury.. Jeszcze o czymś takim nie słyszałem..
kamilb5 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Jak by była taka opcja to by Ci błęda sadziło że kierownica krzywo,w b5 nie ma czujnika kąta skrętu w kierownicy.
karpatka Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Ciesz się bo ja właśnie wróciłem z geometrii i miałem kolizje okazało się że rama skrzywiona gwinty się pokończyły a kiera lekko krzywa nadal i trzeba rame ciągnąć
Rekomendowane odpowiedzi