ajuztam Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Witam. Nie wiem czy ten temat byl juz przerabiany. Szukalem i nie znalazlem ale znalazlem filmik na youtube uplodowany przez elkubunio http://youtu.be/Cvn7I7CJ0AQ. Czy boryka sie ktos z takim problemem? Czy jest to naprawialne bez rozbierania skrzyni w pyl? Co jest przyczyna takiego stanu? Dzieki i pozdrawiam. Skrzynia 5 silnik 1.9 avb.
ajuztam Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2014 http://youtu.be/Cvn7I7CJ0AQ
Kasparov Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Mam identycznie z tym, ze ja mam też luzy na wybieraku przy tych uszczelkach gumowych, zamowilem ten drazek, wybierak na allegro troszkę innej konstrukcji, zregeneruje sobie, podmienie i zobaczymy co się będzie działo.
ajuztam Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2014 U mnie wymiana calego wybieraka nic nie pomogla. To jest jakis luz w skrzyni. Irytuje mnie to bo jadac widze jak drazek sie rusza. Poza tym chyba przez to mam problemy z pierwszym i drugim biegiem. Lekko hacza i zniana nie jest precyzyjna.
Kasparov Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Wybierak zregenerowany, założony, niestety nic nie pomogło prócz tego, że drążek nie lata jak żyd po pustyni. U mnie ciężko wchodzi 1-szy i wsteczny. Wymiana oleju pewnie też nic nie da więc zostają synchronizatory lub cała skrzynia zależy co się będzie bardziej opłacało.
silnik Opublikowano 24 Maja 2015 Opublikowano 24 Maja 2015 Wybierak zregenerowany, założony, niestety nic nie pomogło prócz tego, że drążek nie lata jak żyd po pustyni. U mnie ciężko wchodzi 1-szy i wsteczny. Wymiana oleju pewnie też nic nie da więc zostają synchronizatory lub cała skrzynia zależy co się będzie bardziej opłacało. Co zrobiłeś z tą skrzynią, bo ja też mam ten sam problem. Wymieniłem łącznik, wybierak itp i dalej 1 nie chce wchodzić, tylko trzeba ją przytrzymać i dopiero wejdzie.
Kasparov Opublikowano 25 Maja 2015 Opublikowano 25 Maja 2015 Niestety nic z nią nie robiłem, według wszelkich diagnostów jest to wina sprzęgła, które kończy się już rok. Przyzwyczaiłem się, ze jedynkę wyrzucam na toczącym się aucie. Sent from out of space.
silnik Opublikowano 25 Maja 2015 Opublikowano 25 Maja 2015 Che, che. Tylko że ja mam nowe sprzęgło ( komplet) Już wszystko wymieniłem, jest o wiele lepiej, ale nie super
Rekomendowane odpowiedzi