Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Takie tam 330d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jako że od sprzedaży E60 tęskniłem i chorowałem za BMW, poniżej moja nowa sprawiona zabawka typowo do zabawy, grzebania i może rezania.

Jest to BMW E46 Touring z roku 2003. Założeniem było 3.0d i i skrzynia obsługiwana bez pedału sprzęgła i udało się.

Autko od pierwszego właściciela z Niemiec, przelot 250tys km.

Wyposażenie jako takie:

- kiera multi
- grzane stołki
- czarna podsufitka
- tempomat
- półskóra
- elektryka w szybach i w grzanych lustrach
- lusterko fotochromatyczne
- klima automatyczna
- czujnik zmierzchu , deszczu
i takie tam...

Z braków wyposażenia, które mnie bolą to brak xenonu, no ale pożyjemy zobaczymy :D

Do zrobienia tylna klapa , bo ma parę pryszczy.

Z planów to ma być malina jak z salonu, poza tym :

- kiera do zmiany na M - zrobione
- fotele out i kubły - zrobione
- zewnętrzny m-pakiet - zakupiony
- xenon
- może urządzenie multimedialne z chin :D wyglądające jak ori
- chromy w czerń
- może 19'' - zakupione

Zdjęcia zaraz postaram się wkleić.

42b3d7ij.jpg

r769v38k.jpg

x5h427vi.jpg

le35mamg.jpg

hhhve2hf.jpg

ql43wddi.jpg

o628yy9h.jpg

b95h2h26.jpg

nhr9tl2i.jpg

Edytowane przez dziadek
Opublikowano

To ma być drugi samochód w domu - dla żony czy dla Ciebie ? Koniecznie chciałeś kombi w takim przypadku ?

Opublikowano

Tak , drugi samochód dla mnie do zabawy , dopieszczania i rezania...kombi dlatego że mi się bardziej podoba niż sedan ale to nie było priorytetem - miał być 3.0d i automat - reszta była bez znaczenia...

Opublikowano

Poza sedanem jest jeszcze coupe i cabrio, ale nie wiem czy z silnikiem 3.0d :wink:

Ładny kolor - bez chromu będzie dobrze wyglądać.

Sam sprowadziłeś ?

Opublikowano (edytowane)

Coupety i cabrio zabijają ceną a złomu nie chciałem kupować...Co do sprowadzenia można powiedzieć że sam, z tym że w procesie zakupu oczywiście był pośrednik :kwasny: - pracownik firmy, która była właścicielem auta od nowości ...

Edytowane przez dziadek
Opublikowano

Ładnie panie szkoda że nie xd ale nie można mieć wszystkiego .Będziemy latać bokiem po rondach :D i nareszcie dziewczyny z piaskownicy będą mogły w butach do auta wejść :decayed:

Opublikowano

To sie pochwalił, kolorek ładny. Skrzynia tam jest jak w e60? Tak z ciekawości...

Opublikowano

Skrzynia GM-a niestety ale ponoc wymieniona 50 tys km temu wiec mam nadzieje potrzyma troche ... Dziala sprawnie , dosyc szybko

Opublikowano

Bardzo fajny samochod i sliczny kolor

Opublikowano

fajna ta Twoja zabaweczka. bezawaryjności życzę.

myślimy z Dorotą nad e39 w tym zestawie czyli 3.0d i aftamat w combi choć e46 też jest brane pod uwagę.

ale to dopiero na przyszły rok.

Opublikowano

fajny kolorek i koło :naughty:

Opublikowano

Graty Bartku za nową betę i powrót, jednak sentyment do tej marki jest silny widzę :)
Plany widzę że konkretne, to jest ten sam silnik co w E39? 184KM lub 192M?

Ja będę sprzedawać swoją E39 we Wrzesniu lub Październiku to dam znać jak prosiłeś :wink:

Opublikowano (edytowane)

Pablo, silnik o mocy 204KM , chyba inna turbine ma i wtryski ale reszta to samo

Bielik , e39 bardziej komfortowa od e46 i bagaznik sporo wieksZy ale w srodku to tu w bmw wydaje sie wiecej miejsca niz w a5 wiec tragedii nie ma jezeli chodzi o rodzine

Edytowane przez dziadek
Opublikowano

no właśnie mam wrażenie że e46 jest za małe w środku jak na rodzinne auto. ale powiem szczerze że nie miałem do czynienia z tym modelem więc mogę się mylić.

kiedyś się spotkamy to może pozwolisz mi wsiąść i się rozejrzeć po Twojej BMW. może zmienię zdanie i też taką kupię.

Opublikowano

No właśnie tu w e46 jest zadziwiająco dużo miejsca jak na gabaryty auta bo autko jest nieduże i zwarte ... choć wiadomo że e39 to inna liga ... nie ma problemu zapraszam na piwo do autka :wink:

Opublikowano

fajna! miłej jazdy!

super wspominam swoją ;)

Opublikowano

W E46 odpowiednik można powiedzieć B6, jest więcej miejsca, kiedyś sprawdzaliśmy 2 sedany i becie było przestronniej.

Opublikowano (edytowane)

W E46 odpowiednik można powiedzieć B6, jest więcej miejsca, kiedyś sprawdzaliśmy 2 sedany i becie było przestronniej.

A ja dzisiaj śmigałem taką (kombi) i śmiem twierdzić że miejsca jest mniej niż w mojej B6 (również kombi), jakoś pomiędzy kierowcą a pasażerem ciasno, no i za mną (kierowcą) dorosła osoba wygodnie by nie usiadła.... W B6 minimalnie tego miejsca jest więcej

Edytowane przez majkel20
Opublikowano

Dawno nie jezdzilem b6 ale w b8 niby jest duzo wiecej miejsca niz w b6 a w mojej a5 sporback wydaje sie mniej miejsca niz w bmw, wiec juz sam nie wiem

Opublikowano

ja też jestem zdania, że w środku e46 jest mniejsze od b6. Jeździłem jednym i drugim więc mam porównanie :wink:

ale e46 330i coupe lub e46 M3 bym nie odmówił :decayed:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...