szymek20 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Witam . Jestem świeżo upieczonym właścicielem b5 1.9tdi AFN 110KM. Byłem ostatnio na wymianie oleju i po odstaniu na drugi dzień poziom oleju był taki jak na zdjęciu . Jest minimalny odstęp od tego górnego zagięcia . Czy może zostać taki poziom czy trzeba odsysać ? Poziom oleju zaznaczony czerwoną kreską
jospethe Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 (edytowane) Ja miałem ostatnio poziom oleju ponad czerwoną kreską. Teraz już trochę opadło. Nic nie odsysaj , jest Ok. Edytowane 18 Sierpnia 2014 przez jospethe
vp-tdi Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 najlepiej jest jak jest 3/4 na miarce ,za duzo nie dobrze i za mało też nie dobrze .ale nic nie rób sam wciagnie i sie unormuje
szymek20 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2014 najlepiej jest jak jest 3/4 na miarce ,za duzo nie dobrze i za mało też nie dobrze .ale nic nie rób sam wciagnie i sie unormuje Czyli nie muszę się obawiać że mi uszkodzi jakieś uszczelniacze lub katalizator ? bo to jest jeszcze chyba poziom MAX który jest dopuszczany przez producenta. a tam jak widać na ilustracji jest jeszcze mała przerwa od tego górnego zagięcia na bagnecie I jeszcze was zapytam czy to normalne że po przejechaniu 70km zaraz po wymianie olej jest z powrotem czarny Wielkie dzięki za szybką pomoc
Wihajster Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 I jeszcze was zapytam czy to normalne że po przejechaniu 70km zaraz po wymianie olej jest z powrotem czarny tak
Rekomendowane odpowiedzi