Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Koło Dwumasowe ( Multitronic)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Reklamowałem koło dwumasowe,po 5 miesiącach przyszła odpowiedz,że reklamacja odrzucona. Powód? Kąt obrotu nie jest w normie. Kąt obrotu leży poza wartościami dopuszczalnymi i wskazuje na uszkodzenie elementów współpracujących takich jak : awaria układu wysprzęglania skrzyni CVT,nierównomierność biegu pracy silnika. Czyli co? wywróżyli ze szklanej kuli co w moim aucie jest popsute? Reklamowane koło dwumasowe było zamontowane w moim aucie 2 dni. Po zamontowaniu okazało się,że wali i jest w jeszcze gorszej kondycji niż to stare,które postanowiłem wymienić. Kupiłem drugie koło,mechanik wymienił( kolejne 1700zł z robocizną ) i jak reką odjoł. Wszystko gra. Czyli nowe koło,uwalone,reklmacja. Jeźdzę 5 miesiąc i przejechałem 8000 tyś/km. Jakoś się nie popsuło,a żadnych napraw nie dokonywałem w moim aucie. Reklamowane Koło,przejechało 100km. Jednym słowem kpina. Czy skrzynia Multitronic posiada jakiś układ wysprzęglania? Byłem u mechanika z tym pismem,i facet ubawił się po pachy,nie mógł sie nadziwić,jak praktycznie nie używane koło mogłem zepsuć,kpina.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Witam, czy macie jakąś opinię na temat regenerowania kół dwumasowych? Podobno zostaje tylko obudowa a środek jest na nowych elementach i to do kupy składane i wyważane... koszt takiego czegoś około 650 zł.

Czy lepiej kupic nowe - mogę mieć w granicach 1100 zł.

Dzięki z góry za info....

Opublikowano

Sam sobie odpowiedziałeś, czasy kiedy dwumas kosztował 3000 zł minął i regeneracja czegoś co pracuje w takich warunkach nie ma sensu bytu. Kupuj nowe, oszczędzisz nerwów.

Opublikowano

Regenerowane dwumasy nie wytrzymuja 2msc uzytkowania

Polecam nowa badz uzywana w bdb stanie max ruhców koła 4 zeby i ma sama odbijac

Opublikowano

troche ciezka sytuacja . gdzie kupowałes to koło? jezeli sprzedawca nie chce go przyjąć pozostaje Ci sąd . ale takie sprawy ciągna sie latami wiec tutaj nic nie wskurasz. Jedyna opcja to jakos dogadac sie ze sprzedawca/sklepem poprostu na zwrot . Czesto zdaza sie iz nowe czesci sa poprostu regenerowane ze starych zuzytych i nie jest to zrobione dobrze badz tez sa kupowane od innych firm jako tak zwany bład produkcji i sprzedawane pod inna marka jako dobre .

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Reklamowałem koło dwumasowe

jakiej firmy kupiłeś i jak objawiało sie to uszkodzenie nowego koła ?

Czy skrzynia Multitronic posiada jakiś układ wysprzęglania?

no jak nie jak tak :) ? ma wysprzęglanie do przodu i drugie do tyłu :) co prawda nie bezpośrednio na dwumasie jak docisk i tarcza sprzęgła ale jest w skrzyni układ wysprzęglający

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Koło firmy Luk. Objawy to problem z odpalaniem auta na rozgrzanym silniku,metaliczne trzepanie. Sprawa idzie do sądu,zobaczymy jak to się rozwiąże. COXymoX,czyli układ wysprzęglania nie ma wpływu na koło dwumasowe? Czy ma jakiś wpływ na to koło?

• 1 rok później...
Opublikowano

Panowie. Krótkie pytanie.

Czy w multitronicu silnik jest połączony ze skrzynią biegów tylko przy pomocy koła dwumasowego ? Jak rozumiem nie ma tarczy sprzęgła, bo to już jest elementem wewnętrznym skrzyni?