Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

przekładnia układu kierowniczego- maglownica. Regeneracja czy kupić używaną?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam klubowiczów

Mam problem w swojej b7, głośne stukanie przy skręconych kołach,, gdy cofam lub hamuje bądź gwałtownie ruszam, najgłośniej dźwięk słychać z kabiny samochodu, gdzieś na wysokości kierownicy... napewno nie są to wahacze bo wymieniłem. Sprawdzałem na czepakach i nic nie wykazało, nigdzie nie ma luzów. Z kolegą mechanikiem doszliśmy do wniosku, ze może wskazywać to na maglownice, ale mogę się mylić. CO o tym sądzicie? Jeśli rzeczywiście to było by to to co się opłaca kupić używkę czy lepiej regenerować bo na nową to troche za dużo kosztuje...POMÓŻCIE :)

Opublikowano

Sprawdź jeszcze krzyżak, który łączy kolumnę kierowniczą z maglownicą.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Bieniek moglbys opisac na czym polega to sprawdzenie? Jak się do tego zabrać? Może jakies foty?

Opublikowano

Sprawdzasz czy krzyżak ma luz. Jest od przy łączeniu kolumny z przekladnia.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano

Ja wymienialem przekładnie 3 razy. Za pierwszym kupiłem uzywana i była trafiona potem regenerowana i też lipa. Ostatecznie znowu kupiłem regenerowana ale za 1200 z 2 letnią gwarancją. Radzę nie oszczędzać bo sama robota kosztuje 400-450zł. Z drugiej strony Bart-S kupił używaną z b7 i upgradeowal do servotronica, patrząc poprzez pryzmat czasu też bym tak zrobił. Nie wiem skąd jesteś ale w Poznaniu user nike21 pracuje w stacji diagnostycznej i mi właśnie potwierdzał uszkodzony magiel

U

Edytowane przez Burrows

Opublikowano

Ja wymienialem przekładnie 3 razy. Za pierwszym kupiłem uzywana i była trafiona potem regenerowana i też lipa. Ostatecznie znowu kupiłem regenerowana ale za 1200 z 2 letnią gwarancją. Radzę nie oszczędzać bo sama robota kosztuje 400-450zł. Z drugiej strony Bart-S kupił używaną z b7 i upgradeowal do servotronica, patrząc poprzez pryzmat czasu też bym tak zrobił. Nie wiem skąd jesteś ale w Poznaniu user nike21 pracuje w stacji diagnostycznej i mi właśnie potwierdzał uszkodzony magiel

U

Najrozsądniej kupić magiel z Exeo lata produkcji 2010-2014 i masz pewność że trafisz na świeży magiel. Ja za przekładnie z Exeo z servotronic po przebiegu 15000km dałem połowe tego co ty za regenerowaną. Przy okazji zyskałem super funkcjonalność w postaci dodatkowego wspomagania elektr.

Edytowane przez turzol

Opublikowano

Hmm, no to faktycznie najlepsza opcja. Z drugiej strony za dużo nie ma tych magli od exeo...mimo wszystko chyba warto poszukać

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/159084-all-b6b7-aktywny-uklad-kierowniczy-servotronic/

Panowie, skrobnijcie w temacie jeśli kojarzycie numery przekładni servotronic tych z Exeo, ew. numery z angoli żeby wykluczyć pomyłkę.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Pytanie czy exeo wychodzi tylko w wersji z servotronic czy tez zwykly magiel , I czy z diesla bedzie magiel taki Sam jak z bezyny

Sam sobie ofpowiem na drugie pytanie sa takie same w dieslu I bezynie :)

Opublikowano

Pytanie czy exeo wychodzi tylko w wersji z servotronic czy tez zwykly magiel , I czy z diesla bedzie magiel taki Sam jak z bezyny

Sam sobie ofpowiem na drugie pytanie sa takie same w dieslu I bezynie :)

były i z zaworem i bez zaworu tak samo jak w b6/b7. diesel czy benzyna to bez znaczenia. Ważne żeby kupić magiel ZF a nie Koyo (czarna)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ma ktoś moze dostęp do numerów magli z Seat Exeo z czujnikiem dla Angola

A czy magiel z exeo różni sie wizualnie czym od a4 bo wysłałem zdjecie do kolesia od exeo magiel z czujnikiem bo nie wiedział jak to wyglada i gdzie jest ale powodzial ze takiego nic tam nie widzi

Zadzwoniłem do Seata o magiel i u nich w systemie widnieje tylko jeden rodzaj magla i nie ma w opisie czujnika skrętu

Pytanie teraz jest czy wszystkie magle ide z czujnikiem ?

Opublikowano

Troche nie ogarniam tematu maglownic. Ale szykuje mi sie robienie uklady wspomagania bo traci sie plyn i to w dosc duzych ilosciach. Wedlug ksiazki serwisowem mam 1N3 czyli servotronic. Jaka rada zeby w przypadku maglownicy wyszlo najtaniej?

Szukac z exeo jakiegos, jak tak to jakiego, czy dawac do regeneracji jak tak to gdzie, czy szukac uzywki na jakims allegro badz 4um?

Nie koniecznie moze to byc maglownica z tym wyciekiem u mnie, ale stawiam na najgorsze czyli najdrozsze. Jeszcze nie wiem gdzie plyn ucieka, bede wiedziec w poniedzialek. Moze ktos zasugeruje czeste miejsce wyciekow w takich ukladach jak ja mam ten 1N3?

Auto rano idzie do mechanika, stawiam na maglownice jednak bo bylem na weekend autem w gorach, pozeralo ogromne ilosci plynu. Bo wsumie na 250km pozarlo 2.5 zbiorniczka wyrownawczego wiec z 500ml...

Jakies rady jak nie zaplacic miliona za naprawe?

Opublikowano

Troche nie ogarniam tematu maglownic. Ale szykuje mi sie robienie uklady wspomagania bo traci sie plyn i to w dosc duzych ilosciach. Wedlug ksiazki serwisowem mam 1N3 czyli servotronic. Jaka rada zeby w przypadku maglownicy wyszlo najtaniej?

Szukac z exeo jakiegos, jak tak to jakiego, czy dawac do regeneracji jak tak to gdzie, czy szukac uzywki na jakims allegro badz 4um?

Nie koniecznie moze to byc maglownica z tym wyciekiem u mnie, ale stawiam na najgorsze czyli najdrozsze. Jeszcze nie wiem gdzie plyn ucieka, bede wiedziec w poniedzialek. Moze ktos zasugeruje czeste miejsce wyciekow w takich ukladach jak ja mam ten 1N3?

Auto rano idzie do mechanika, stawiam na maglownice jednak bo bylem na weekend autem w gorach, pozeralo ogromne ilosci plynu. Bo wsumie na 250km pozarlo 2.5 zbiorniczka wyrownawczego wiec z 500ml...

Jakies rady jak nie zaplacic miliona za naprawe?

wkładaj magiel z Exeo. Wersje z servotronic były tylko ZF więc te lepsze . Ja swoją kupiłem po przelocie 34tys km i rocznik 2013

Opublikowano

Niestety, oddalem swoj do regeneracji. Dzis auto ma byc gotowe.

Odebralem dzisiaj auto:). Rok gwarancji mam na zregenerowana maglownice plus drazki, jedyne co to kierownica chodzi ciezej moze musi sie troche rozpracowac.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam maniakow.

Gdzie mozna w angli kupic za rozsadna cene mnaglownice ?

Opublikowano

Ebay , gumtree , audi breakers szukaj tez całych auta na rozbiórkę wiele osob sie ogłasza ze ma auto do rozebrania

Opublikowano

Nie za bardzo chce kupowac z drugiej reki, wolalbym nowa czesc jako ze mam zamiar trzymac ten samochod jeszcze nastepne kilka lat.

Na eurocarparts mieli ale juz nie ma w stocku z firmy REMY do 200 funtow

O jakim koszcie mowimy jesli chcemy zregenorwac wlasna maglownice ?

Edytowane przez Furtek

Opublikowano

To co widziales na Eurocarparts to jest regenerowana maglownica przy zakupie musisz oddać swoja chyba zeby nie placic wiecej , kiedys dzwoniłem do Audi bo tez myslem o nowej ale cena jest kosmiczna ponad £1000 i najlepsze jest to ze tez musze oddać stara czyli mozna by wnioskować ze tez regenerują , po zapytaniu czy jest tak jak mysle potwierdzili .

Nowego magla możesz dostac bezpośrednio od ZF tylko ze jest problem bo oni detalicznych sprzedaży nie robią tylko maja kontrakty z koncernami itp. Chyba ze miałbyś znajomych w ZF to moze moze ale gdybać mozna

Musisz sie zastanowić czy chcesz mieć swojego magla czy ci to jest obojętne , wiec albo swojego do naprawy i czekasz lub dajesz swojego i dostajesz innego po remoncie ( to co widzieles w Eurocarparts )

Możesz jeszcze zobaczyć na gsfcarparts bedzie pewnie drożej ale cześciej maja plus poczekaj na promocje bardzo czesto maja 35% Off przy zakupach online