Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wariacje wskaźnika temperatury cieczy chłodzacej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

otóż zauważyłem ze w mojej a4 1.6 ADP wskaźnik temperatury chyba ogłupiał skocze z 90 na 100 później na 95 i tak w kółko błędów czujnika temperatury nie ma cóż to może być??? dodam ze jak wejdzie na 100 to wiskoza nie dmucha mocno tylko tak jakby miał poniżej 90

Opublikowano

wymień wiskoze może być używka byle sprawna i powinno się uspokoić

Opublikowano (edytowane)

jest 95 na wskaźniku jak by była taka temperatura faktycznie to po otwarciu maski powinno być gorąco buchać od silnika a wcale aż tak ciepło od niego to nie jest dopiero po pewnym czasie zaczyna wisko wiać i wtedy czuć ze ciepło od niego jest

zapytam jeszcze czy temperatura na komputerze i wskaźniku powinna byc taka sama?? na wskaźniku stoi na 90 a na kompie 96 i ile czujników temperatury ma adp bo dzwoniłem do sklepu to gościu powiedział mi ze 2 a ja wiem tylko o tym z tyłu głowicy

Edytowane przez Marcin1988
Opublikowano

Ma dwa. Czarny 4pin i niebieski 2pin. Lub na odwrót z kolorami (dokładnie nie pamiętam ale są dwa)

Opublikowano

a mozesz mi kolego podpowiedziec gdzie znajduje sie ten drugi

Opublikowano

są obok siebie umieszczone w trójniku za głowicą

spr. na vagu wskazania temperatury z instrumentów i silnika

Opublikowano

na vagu 96 stopni na wskaźniku 92

Opublikowano

jak takie różnice sa na vagu to niema się czym martwić, na desce raczej takich odchyłek nie pokarze

Opublikowano (edytowane)

aha bo już myslalem ze cos jest nie tak :) a co do tych lotów czasami na desce tego wskaznika to tez nie ma czym się przejmować

są obok siebie umieszczone w trójniku za głowicą

spr. na vagu wskazania temperatury z instrumentów i silnika

u mnie jest tylko jeden czujnik dziś obszukałem na tym trójniku co piszesz jest jeden czujnik na 4 piny a drugie miejsce jest zaślepione :)

Edytowane przez Marcin1988