Opublikowano 16 Marca 201115 l Antonio parowo, szkoda ze na zlot nie jedziesz. Na spoty to pierwszy skrzykuje a dalej to juz d*py nie ruszy :-P
Opublikowano 16 Marca 201115 l Maciek, Ty lepiej mów czy bierzesz ten szeroki rancik ? A co chcesz wziąć? Bo ja sam nie wiem, są piękne ale po kilka pęknięć na trzech felgach...
Opublikowano 16 Marca 201115 l A co chcesz wziąć? Bo ja sam nie wiem, są piękne ale po kilka pęknięć na trzech felgach... nie no ja już mam coś innego zaklepane, tylko muszę cierpliwie czekać :gwizdanie: zadzwoń do typa, podpytaj się o te pęknięcia, fajna cena i kozackie kółko, jakby się ogarnęło ładnie polerkę itd, przy gwincie co kupiłeś robił byś niezłe show, nawet na paru fajnych imprezach można by się pokazać
Opublikowano 16 Marca 201115 l http://allegro.pl/lorinser-rsk-2-19-skrecane-polerowane-i1506261782.html
Opublikowano 17 Marca 201115 l ...antonio...możesz się wypowiedzieć na ten temat że podobno(cytuje) w urzędzie komunikacji 90% to wiocha.... dostajecie pieniądze z UE i co roku zmieniata sobie furmanki a buraków nie ma kto uprawiać i k.....cukier drożeje... :bicz3: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=191620.msg2272366;topicseen#msg2272366
Opublikowano 17 Marca 201115 l wypsiu odpowiedziałem mu słuchaj: za tonę buraków cukrowych ja dostaję 118 PLN (oczywiście za tą cenę muszę kupić , kupić nasiona , uprawić ziemię, zasiać, opryskiwać przeciw chorobami, robakami, nawieźć odżywki i oczywisćie eksploatacja maszyn ) w tonie buraków jest 18% cukru więc 180kg 180 x chociaż 3 zeta za kg cukru = 540 PLN cholera i jak tu cokolwiek uprawiać :ranting1:
Opublikowano 17 Marca 201115 l ...a to prawda antonio że maja jakąś cześć dopłat zlikwidować bodajże w 2013... jeśli coś takiego by wprowadzili to rolnicy z głodu poumierają...
Opublikowano 17 Marca 201115 l ...a to prawda antonio że maja jakąś cześć dopłat zlikwidować bodajże w 2013... jeśli coś takiego by wprowadzili to rolnicy z głodu poumierają... do 2013 roku miały być dotacje na modernizację gospodarstw (oczywiście bardzo ciężko jest dostać kasę na taki sprzęt jaki się by chciało - często jest tak, że rolnik ma już 20 letni wysłużony 100 konny ciągnik i przy dzisiejszych warunkach uprawy potrzebowałby 130KM a oni mu wyliczają, że 70 KM mu starczy i oczywiście nie pozwalają kupić tego który mu naprawdę jest potrzebny ) a mamy 2011 rok i pieniędzy już nie ma (czyt. woj pomorskie) - dziwnym sposobem się skończyły / niby tak duża liczba rolników z tego skorzystała / te urzędasy co weryfikują te wnioski zachowują się tak jak by kasa na te cele szła z ich prywatnego konta ostatni nabór wniosków był od 3 do 17.stycznia 2011 i w pomorskim rolnicy złożyli 516 wniosków z czego do dalszej weryfikacji zakwalifikowało się tylko 208 ; w mazowieckim zakwalifikowało się ich aż 3000 więc pomyśl ile tam było ich złożonych skoro też część odrzucili przecież wiesz, że na codzień widzę się z rolnikami (w firmie gdzie pracuję wypełnialiśmy rolnikom te wnioski o dofinansowanie i każdy miał jakieś problemy z uzyskaniem kasy - jedni większe ; drudzy mniejsze) co niektórzy porezygnowali całkowicie w 2013 zabiorą dopłaty obaszarowe do każdego ha - jeżeli to zabiorą i ceny plonów nie wzrosną conajmniej o 70% to marnie widzę Polską gospodarkę JEDNYM ZDANIEM: CHORY KRAJ
Opublikowano 17 Marca 201115 l Tak jak pisze Antonina będzie trzeba sprzedać ziemię Duńczykom albo innym c**jom bo im się będzie opłacało i będziemy u u nich na własnych polach jebać jako parobki
Opublikowano 18 Marca 201115 l Są chętni na cukier... biały kryształ i w kostkach ...to mogę przytargać z 400 kg... :naughty:
Opublikowano 18 Marca 201115 l Są chętni na cukier... biały kryształ i w kostkach ...to mogę przytargać z 400 kg... :naughty: biorę każdą ilość
Opublikowano 18 Marca 201115 l Są chętni na cukier... biały kryształ i w kostkach ...to mogę przytargać z 400 kg... :naughty: biorę każdą ilość ...no i gites ...do V70 się zapakuje z 250kg i do mnie 150 kg i kontrabanda jak ta lala walim z cukrem na pomorze.... Ps... co do ceny to się dogadamy na PW