Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Chiptuning Pomorze - opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja powiem Wam, że robiłem 2 auta u Zoltara Passata AFN i Leona I ASV i byłem zadowolony programy były pisane na miejscu pod konkretne auto, ale ostatnio słyszałem że Zoltar zaczyna w c**ja walić i telefonów nie odbierać jak coś skopie- słyszałem to od znajomych apropos usuwania DPF'ów.

Natomiast z czystym sumieniem polecam Tune-Up.

Opublikowano

Compoty mają hamownię MAHA 4x4 w Żukczynie koło łęgowa

Trójmiasto

ul.Gdańska 3

83-031 Żukczyn

kom.png +48 510 058 825

[email protected]

Słyszałem, że zawija interes.

Opublikowano

w sumie to się nie dziwię,

hamownia trochę na zadupiu i mało kto potrafi tam trafić,

do tego obciążeniowa robi dużo hałasu, a w okolicy domki jednorodzinne

Opublikowano

w sumie to się nie dziwię,

hamownia trochę na zadupiu i mało kto potrafi tam trafić,

do tego obciążeniowa robi dużo hałasu, a w okolicy domki jednorodzinne

Bez przesady, środek mają fajnie zrobiony, głośno nie jest a GPS prowadzi bez problemu.

Problem to pomiary, które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością.

w 3miescie tylko v-tech ma hamownie 4x4z???

osobiście uważam ze każdy chip musi być dobrany indywidualnie do auta a po drugie długie strojenie na hamowni itp

w końcu jako klient to ciebie spotkaja ewentualne konsekwencje pseudo tunera płacisz grube pieniądze i ryzykujesz auto a moze to co zostanie sprawne po chipie

Jak ktoś jest obcykany w temacie to potrafi zrobić dobrze, szybko i za pierwszym podejściem, zwłaszcza w seryjnym i sprawnym aucie. Hamowania nie jest podstawą, bez niej tez można dobrze, mimo wszystko ułatwia pomiar (na drodze nie zawsze jest gdzie) i wiemy jakie osiągnęliśmy moce.

Płacisz za widzę nie za poświęcony czas.

Edytowane przez marcin4x4

Opublikowano

Płacisz za widzę nie za poświęcony czas.

+1

Można robić coś cały dzień i będzie *******.

Tak jak wcześniej chłopaki pisali - pojedziesz do znawcy tematu - ogarnie całość w przysłowiową godzinę i będzie ogarnięte TIP TOP - jakość to jakość, płacisz za wiedzę , nie za czas.
Mowa oczywiście o autach seryjnych , sprawnych.

Opublikowano

Jest super warsztat w Pruszczu . Widziałem jak zrobili gościowi A 6 to po próbach wrócił z uśmiechnięta gębą AZ serwis czy jakoś tak podobnie

Opublikowano

bez wątpienia

Opublikowano

to w 3miescie sa godni zaufania chiptunerzy którzy daja program indywidualny a nie zgrany a i z hamownią 4x4 nie wyobrażam sobie przeprowadzać chiptuningu i testować tylko na drodze

najpierw hamownia strojenie w dopiero może być droga

Opublikowano

Bo sie nie znasz ;))

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano

Bo sie nie znasz ;))

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ale dogryzłeś :decayed: :decayed: Prawdę mówisz :):):hi:

Opublikowano

to w 3miescie sa godni zaufania chiptunerzy którzy daja program indywidualny a nie zgrany a i z hamownią 4x4 nie wyobrażam sobie przeprowadzać chiptuningu i testować tylko na drodze

hamownie stacjonarną 4x4 ma jedynie V-Tech, ale oni nie są godni polecenia,

większość tunerów mierzy auta hamownią drogową "Dynomet"

Opublikowano

moje wszystkie auta były strojne tylko na drodze, hamowania na samym końcu i to często po kilku miesiącach od programu, efekt zawsze ten sam... zadowalający :)

Edytowane przez marcin4x4

Opublikowano

tunerzy nie robią tego za darmo wiec jak coś robią niech robią to porzadnie a nie typu pojade na drogo zobacze a jak tak 5 razy bedzie jezdził na droge i sprawdzał auto to ja dziekuje tym bardziej ze trzeba je depnąć

Opublikowano

Masz racje, jak ktoś idzie i kładzie te 800+ zł to kreski się należą, nie wyobrażam sobie by firmy testowały auta klientów na drodze. Miej jednak na uwadze że wiele osób robi w „garażu” i wychodzi im to lepiej niż nie jednej firmie, tu niestety pozostaje tylko droga.

Bardziej mnie martwi fakt że nie ma gdzie jeździć... i już nie mówię tutaj o monitoringach tylko o ilości samych aut bo to one najbardziej hamują.

Opublikowano

dokładnie i jak tu sprawdzić auto ja powoli myśle może nad zmianą turbiny i wówczas może jakiś wirusek bo tak do seri do BEX nie czytałem pochlebnych recenzji

Opublikowano

Chcesz powiedzieć, że kreski z pomieszczenia o kontrolowanych warunkach są bardziej miarodajne :question: Wyjaśnij mi jeszcze co tuner zrobi z przeładowaniem na wyższych biegach (4,5), skoro na hamowni stacjonarnej mierzy się (przeważnie) na trzecim biegu :question:

Opublikowano

skoro na hamowni stacjonarnej mierzy się (przeważnie) na trzecim biegu
Raczej na 4,

Wyjaśnij mi jeszcze co tuner zrobi z przeładowaniem na wyższych biegach (4,5)

Sprawdza na drodze łamiąc wszystkie możliwe przepisy ? Logowanie 5 gdy jest ostatnim biegiem średnio ma sens, w przypadku skrzyń 6 biegowych mówimy o prędkościach bliskich albo nawet powyżej 200km/h... a to raczej jakieś lotnisko a nie droga.

Na hamowni pomierzysz wyższe biegi i przeładowania które mogą powstać w wyniku większej ilości spalin, żaden problem. Nie zmierzysz za to wpływu wdmuchiwanego powietrza na turbosprężarkę przy wyższych prędkościach (160 km/h +).

Hamowania to syntetyczne środowisko, książki by pisać co jak musi być zrobione, ale jest najszybsza i najbezpieczniejsza, jak pisałem wyżej nie wyobrażam sobie by firamy autami klientów zasuwały po 180km/h by je sprawdzić.

Opublikowano

kolego nie chodi o to dobry chiptuner testuje na hamowni i na drodze jedno drugim jest nie odłączne co to a testy tylko na drodze lub tylko na hamowni????

na hamowni stroji i wprowadza poprawki jak jest ok wyrusza na droge i tam wówczas sprawdza ponownie ju pry rzeczywistych

warunkach

to jest tak jak byś kupił mleczną czekolade i tylko widział na opakowaniu e jest mleczna ,ale byś jej nie mógł spróbować t byś nie wiedział jak smakuje

Opublikowano

Za dużo wymagasz :) po za tym przy fabrycznych autach szału nie ma i nadgorliwe sprawdzanie jest bezcelowe (o ile koleś wie co robi)

Opublikowano

kolego nie uważam tego za nadgorliwe sprawdzanie ,płace i wymagam konkretów a nie rozwalonego silnika po miesiącu a jeeli tuner po chip tuningu nie podaje konkretów to co to a tuner???