moglaj80 Opublikowano 4 Października 2016 Opublikowano 4 Października 2016 Czy jest gdzieś mod opisujący montaż ori alarmu do b6 avant?niema tego na forum, pisz do Kaja to Ci wiązkę ogarnie, mi właśnie niedawno robił, tylko ja mam o tyle lepiej że nie mam oddzielnego modułu pod alarm, a tak to Ci tylko potrzebne jeszcze czujniki w lampce, panel z przyciskiem i syrenka (sprawdź tylko czy MK ogarnia alarm bo ja musiałem wymieniać mimo że miałem w wersji high ) wiesz jaki numer ma syrenka do b7?
kt65c453 Opublikowano 6 Października 2016 Opublikowano 6 Października 2016 (edytowane) ja kiedyś się dowiadywałem co i jak, i sprawa jest taka. Dodatkowy moduł który był pod tylną kanapą to moduł wykrywający przechył i uderzenia, ale to było montowane tylko na początku produkcji b6, później tą funkcje przejął moduł komfortu. Mam wymontowany cały układ łącznie z wtyczkami od wiązki, całej nie targałem z auta. Ale mimo że mam całość i bym to u siebie zrobił nie podejmuję się tego. Czemu?? Ori alarm nie stanowi żadnego zabezpieczenia przed złodziejem który chce ukraść nasze auto. Dużo lepiej i tym samym nakładem pracy jest założyć nieoryginalny alarm, przenieść wtyczkę OBD czy zrobić dodatkowy wyłącznik np pompy paliwa lub wszystko razem. Co do naklejki, To jest ori naklejka, może ktoś u ciebie zmieniał szybę, widzę że rocznik 2001 ale zobacz czy ilość kropek się zgadza bo na tej szybie to Luty 2001 Edytowane 6 Października 2016 przez kt65c453
ztr Opublikowano 10 Listopada 2016 Opublikowano 10 Listopada 2016 I wie ktos jak ogarnac temat seryjnego alarmu dla avanta? Mam panel dzwi z przyciskami, syrenke, i modul konfortu w razie W do podmianki jak by moj nie obslugiwal... chodzi o to ze nie bardzo wiem od czego zaczac co z tym zrobic i jak to podlaczyc?
Goofy Opublikowano 11 Listopada 2016 Opublikowano 11 Listopada 2016 I wie ktos jak ogarnac temat seryjnego alarmu dla avanta? Mam panel dzwi z przyciskami, syrenke, i modul konfortu w razie W do podmianki jak by moj nie obslugiwal... chodzi o to ze nie bardzo wiem od czego zaczac co z tym zrobic i jak to podlaczyc?Napisz do Kraju, on jest w stanie ogarnąć ci cała wiązkę i tylko podłączasz,
ztr Opublikowano 11 Listopada 2016 Opublikowano 11 Listopada 2016 Aha ok dziekuje slicznie za odp. i pozdrawiam serdecznie 5!
Michał Majkel Berent Opublikowano 3 Grudnia 2016 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Panowie , nie mam przycisków w boczku - ale jest problem. Ostatnio zaczął włączać mi się "alarm" po podpięciu komputera pokazuje błąd napięcia syreny i błąd ryglowania drzwi tylnich prawych... czyli mam jakis nie ori alarm ? czy co mam wnioskować ? moduł komfortu mam 8E0 959 433 BD - fabryczny alarm, 433MHz, pakiet oświetlenie przestrzeni nóg, elektryczne szyby z tyłu (lub korby).
sandmann Opublikowano 4 Lutego 2017 Opublikowano 4 Lutego 2017 cześć, słuchajcie chce zamontować ori alarm i mam tak: czujnik do lampki w podsufitce, panel w boczku, odpowiedni mk i 2 pytania: 1.jaki nr ma syrena z b6? 2.kupiłem kiedyś razem z panelem alarmu i modułem memo wiązkę do drzwi kierowcy która miała to obsługiwać (mamo i alarm)i teraz pytanie czy wiązka którą mam wystarczy czy jeszcze muszę zawracać głowę Kajowi?
shogu Opublikowano 24 Marca 2017 Opublikowano 24 Marca 2017 Odswieze troche temat: - mam wbudowany alarm, posiadam przyciski w boczku jak je wlacze to diody sie zalaczaja na przyciskach ale alarm nie dziala Co w takiej sytuacji mozna zrobic ?
Rekomendowane odpowiedzi