Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Szara myszka powoli rezana - RNS-E, RS6, 1BA -> 1BE, ambiente a'la a6 c6, bix B8, pakiet s4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:thumbup1:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

02.07.2016 r.

Poleciałem po całości i okleiłem halogeny folią typu kameleon :lol: Średnio byłem do tego typu folii nastawiony, ale że kupiłem ją za grosze to postanowiłem poeksperymentować. Całkiem fajnie wyszło, także na razie zostawię tak jak jest :naughty: Ciekawe jak niebiescy do tego tematu podejdą...

IMG_2649.jpg

IMG_2653.jpg

IMG_2655.jpg

IMG_2656.jpg

Opublikowano

Według mnie naa duuużyyy +++

Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Czterodniowy weekend wczoraj rozpoczęty. Wymieniłem filtry, oleje, założyłem czujniki samopoziomowania (we wtorek u Domina położę wiązkę) i zmieniłem talerzyki przednich amortyzatorów na te z a4 b5. Przód od razu opadł więc jest już prawie że równo :kox:

(...)

1BA z A4 B6 (2002 rok):
Przód: kategoria wagowa 10 - 68,5cm
Tył: kategoria wagowa 10 - 66,5cm

DSC_7794.jpg

1BE z A4 B7 (2007 rok):
Przód: kategoria wagowa 8 - 67cm
Tył: kategoria wagowa 10 - 64,5cm

DSC_7799.jpg

Po zmianie talerzyków przód opadł o 1,5 cm. Jeszcze z 0,5 cm mógłby się obniżyć, wtedy byłbym wręcz zachwycony :kox:

Aktualnie tak to wygląda:

Przód: 65,5 cm

Tył: 64,5 cm

IMG_2821.jpg

Muszę po zimie zaopatrzyć się w dystanse bo koła bardzo mocno chowają mi się w nadkole :doh:

Opublikowano
:good: Jeszcze amorki 1BE i przód zejdzie niżej :)
Opublikowano
  • Autor

Karol, ale ja mam teraz 1BE - amorki i sprężyny :) Stare zawieszenie 1BA (amorki + sprężyny) pognałem na OLX zaraz po wymianie na 1BE :)

Przód specjalnie wziąłem dwie kategorie wagowe mniejsze w porównaniu do 1BA, ale niestety, nie siadło tak jak planowałem stąd podmiana talerzyków na te z a4 b5. Chociaż trochę jest lepiej, choć jak dla mnie to nadal jest koza :P

Opublikowano

Aha myślałem że siedzi 1BA, no to albo podkładki na tył żeby poszło wyżej, albo zmiana sprężyny z przodu :P

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Prędzej zmienię sprężyny z przodu na jeszcze dwie kategorie niższe [emoji12] Ale na razie zostawię tak jest, nawet dobrze to wyglada. Teraz wole rozglądać sie za pakietem s-line ewentualnie s4 [emoji16]

Wysłane z jabłka

Dzisiaj wybrałem się na męskie zakupy i w taki oto sposób wpadł zderzak przedni od s4 z belką :kox: Oczywiście full opcja - spryskiwacze z całym osprzętem oraz z czujnikami parkowania. Do tego ori halogeny, kratki boczne i środkowa :kox: :kox: :kox: Zostało tylko pomalować zderzak pod kolor nadwozia i można zakładać. Podłączeniem czujników i spryskiwaczy zajmę się zapewne dopiero po zimie. Chyba że uda mi się wcześniej załatwić trochę czasu i co najważniejsze - wolnych środków które mogę ot tak sobie wydać :hi:

IMG_2902.jpg

Edytowane przez kaman

Opublikowano

To jaki najlepiej dobrać komplet 1be? Na przód kat. wagowa: 6, tył 10?

Pytam bo zastanawiam sie do swojego i chciałbym aby nawet przód byłe delikatnie niżej niż tył :)

Opublikowano

Kuuurde ten przedni eS to je to. :D

Opublikowano
  • Autor

To jaki najlepiej dobrać komplet 1be? Na przód kat. wagowa: 6, tył 10?

Pytam bo zastanawiam sie do swojego i chciałbym aby nawet przód byłe delikatnie niżej niż tył :)

Zależy jakie masz teraz kategorie wagowe. Ja mam 1BE z B7 z silnika 2.0 więc gdybym założył z przodu o cztery kategorie wagowe mniej to by zapewne stał idealnie. Ale niestety ciężko przewidzieć. Jakby przód mi siadł jeszcze o 0,5 cm to byłoby wręcz idealnie. Ale jak nie trafisz z kategoriami to zawsze możesz wymienić same sprężyny, ewentualnie tak jak ja - założyć talerzyki z B5 :kox:

Kuuurde ten przedni eS to je to. :D

Mi s-line jakoś bardziej podchodzi, ale przy s4 ten przód wygląda "drapieżniej". A że znalazłem zderzak w dobrej cenie 60 km od mojej miejscowości to się na niego skusiłem. Tym bardziej że mam grill od s4 więc fajnie będzie się uzupełniać :kox:

Teraz tak się zastanawiałem nad tyłem... S-line wymięka przy s4, ale mam obawy, że dyfuzor będzie się zlewać z kolorem nadwozia :huh: Chyba że dyfuzor przemaluję na czarny mat, ale wtedy nie będzie jak w ori :mellow:

Edytowane przez kaman

Opublikowano

Jezeli przod wolisz es lajna to mozemy sie dogadac. :D

Opublikowano
  • Autor

Według mnie lepiej się prezentują kratki boczne w s-line [emoji6] Ale zostaje przy s4 bo w sumie zawsze chciałem go mieć także nie dogadamy się [emoji12]

Ty chyba nie masz w tym swoim zderzaku spryskiwaczy i czujników parkowania? [emoji848]

Wysłane z jabłka

Opublikowano

Tak jest, wersja bida i nie ma ani tego ani tego. ;)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Połowa października to świetna okazja żeby pogrzebać :naughty:

IMG_2971.jpg

Po kilku godzinach walki zderzak został zmieniony :kox: Po zimie zajmę się podłączeniem spryskiwaczy i czujników parkowania bo brakuje mi m.in wiązki do kabiny oraz przycisków w miejsce wizytownika. Na jednym zdjęciu zderzak wygląda jakby był dużo ciemniejszy, ale w rzeczywistości lakier został dobrany wręcz idealnie. Ogólnie z efektu jestem mega zadowolony, teraz jak patrzę na ten przód to uśmiech z twarzy mi nie schodzi :D Folia typu "kameleon" również pojawiła się na halogenach z s4 :kox:

btw.

Stary zderzak sprzedałem 10 minut po zmianie na ten z s4. Znajomy przyjechał i wziął go od razu, nawet nie zdążyłem nigdzie wystawić ogłoszenia :grin:

IMG_2973.jpg

IMG_2975.jpg

Przed zimą muszę uporać się z problemem samopoziomowania bo ciągle wywala błąd. Może za tydzień uda mi się podmieć czujnik przedni z tylnym żeby sprawdzić czy wiązka jest OK (aktualnie w przednim czujniku napięcie ciągle wynosi 2.3V. No i muszę ogarnąć lampy ponieważ zaczęły strasznie parować :doh:

Opublikowano

pieknie pozd

Opublikowano
  • Autor

pieknie pozd

Dzięki :hi:

I jeszcze jedno zdjęcie ryjka :naughty: Grill dolny robi robotę :kox:

IMG_2976.jpg

Opublikowano

Ciachnij no te ramki grilow na czarno. :D

Edytowane przez KoJ@K

Opublikowano
  • Autor

Wszędzie mam pakiet chrom wiec ramki grillow tez zostawię w chromie [emoji12] Chociaż może kiedyś sprawdzę jak będzie się to prezentować w czarnym [emoji848]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ryjek piękny :thumbup1: ,ale coś tak czuje ze u mnie prędzej S-line zawita :kwasny: