Opublikowano 30 Sierpnia 201412 l Witam, wyjąłem tą rurę i widać w niej że ta gumka zaworka nie siedzi na miejscu, za co ona odpowiada, czy przez to auto może ruszać kangurem? zaraz dodam fotkę Edytowane 30 Sierpnia 201412 l przez karol2984
Opublikowano 30 Sierpnia 201412 l nie wiem za co on odpowiada ale u Mnie też tego nie ma a auto zachowuje się normalnie
Opublikowano 30 Sierpnia 201412 l Autor nie dobrze, jesteś pewien że nie masz tej membranki w środku?
Opublikowano 30 Sierpnia 201412 l na 100%,szukałem też po szrotach tego kawałka rury za przepustnicą ale nie znalazłem a auto i jeździ i zachowuje się normalnie
Opublikowano 11 Września 201412 l to jest dolot wężyka od podcisnienia. przy normalnym zamontowaniu tego kawalka rury przed samą przepustnica ten zawór jest skierowany w dol, a wężyk na nim zalozony idzie pod kolektorem dolotowym i wychodzi miedzy 1-2 dolotem albo 3-4. Nie wazne w sumie miedzy ktorym ale idzie on bardzo blisko pokrywy od sterowania przepustnica. podczas pracy silnika ociera sie o nią i robi sie dziura. dostaje sie wtedy do niego "lewe powietrze" i przez to faluja obroty na jalowych. golym okiem ciezko jest dostrzec ta usterke ale jesli komus faluja to warto sprawdzic. ja tak mialem, wymienilem i jest ok. zero falowania pozdrawiam
Opublikowano 11 Września 201412 l Autor a na co wymieniłeś, w aso 250zł nowa rura, pewnie samej gumki nie da się kupic?
Opublikowano 12 Września 201412 l Nie miałem tego w adr. Dziura była zaślepiona. Swoją drogą teraz dopiero wiem co tam powinno być.
Opublikowano 12 Września 201412 l a na co wymieniłeś, w aso 250zł nowa rura, pewnie samej gumki nie da się kupic?Nie wymienialem rurki z zaworkiem tylko wąz od podcisnienia. W aso skoda 100zlWysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 17 Września 201412 l Też walczę z wypadaniem zapłonu i falowaniem obrotów. Krew mnie już zalewa bo drugi raz wyciągnąłem kolektor i nic nie widać. Cewka , przewody i kable nowe porządnych firm. Filtry itp tez wymienione. Szukam nieszczelności ale nic nie znajduję. Psikałem plakiem po całym dolocie i zero różnicy. Odma szczelna. Wszystko niby ok a wydaję mi się , że po odpaleniu słychać ciche syczenie z okolić głowicy i kolektora. Może to złudzenia ale ten motor wyprowadza mnie już z równowagi.
Opublikowano 8 Października 201411 l U mnie bylo tak, że odpadła dolna część tej rury i łapał "lewe" powietrze. Część dostępna tylko w ASO, za 220zl, a gumka jest od wyłapywania mgiełki olejowej z odmy (podobno). Niestety na część się czeka kilka tygodni. Przez to wypadał też mi zapłon.