Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Check migający

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Dziś zauważyłem, że na gdzie autko jest słabsze i gdy dam gwaltowanie gazu zaczyna migać check engine i gdy gaz odpuszczę po chwili przestaje migać. Wcześniej się zapalał po kilku dniach gasł, różnie to bywało ale swiecil się na stale i autko dobrze szło. Dodam, że aku bylo odłączane... Może przez to jakoś ten gaz się rozregulował i takie objawy są czy jak?

Opublikowano

podlacz kompa, przyczyn moze byc dziesiec

Opublikowano

Mialem cos takiego .to od niedoboru paliwa

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Siema. Dziś zauważyłem, że na gdzie autko jest słabsze i gdy dam gwaltowanie gazu zaczyna migać check engine i gdy gaz odpuszczę po chwili przestaje migać. Wcześniej się zapalał po kilku dniach gasł, różnie to bywało ale swiecil się na stale i autko dobrze szło. Dodam, że aku bylo odłączane... Może przez to jakoś ten gaz się rozregulował i takie objawy są czy jak?

Jeśli mryga Check to najczęściej problem jest z zapłonem - Wypadający zapłon na danym cylindrze...

Opublikowano

Świece lub cewki siadają

Opublikowano

Vag i będziesz wiedział. Po co zgadywać? Na forum ktoś pisał że jak miga to jeździć nie wolno. Nie wiem czy tak jest ale tak było napisane.

Opublikowano (edytowane)

Witam czy ktos moze mi przetlumaczyc co powinienem dokladnie sprawdzic przy takich logach z Vaga

Audi a4 b6 1.8 T Z Gazem 2001 R.

4 Faults Found:

17511-Oxygen(lambda) sensor heating: B1 S1 Performance too low p 1103-35-00-

( 16684- losowe wypadanie zapłonu )

16684- Shareware Version to decode all DTCs P0300-35-10- Please Register/activate- intermittent

( 16684- losowe wypadanie zapłonu )

Jeszcze te dwa błedy poprosił bym..

16685- Shareware Version to decode all DTCs P0301-35-10- Please Register/activate- intermittent

16687- Shareware Version to decode all DTCs P0303-35-10- Please Register/activate- intermittent

Edytowane przez plama20
Opublikowano

16684- losowe wypadanie zapłonu

17511-bład grzałki w sondzie

Opublikowano

na 1 i 3 cylindrze przerwa w zapłonie,stąd też losowe wypadanie zapłonu,cewki,świece,wtryski do sprawdzenia jeżeli występuje to na BP,jak tylko na LPG to gaz do regulacji.

Opublikowano (edytowane)

na 1 i 3 cylindrze przerwa w zapłonie,stąd też losowe wypadanie zapłonu,cewki,świece,wtryski do sprawdzenia jeżeli występuje to na BP,jak tylko na LPG to gaz do regulacji.

Jest To tylko na gazie Benzyna działa ok..

Wielkie dzieki za Podpowiedzi..

rafal9119, krzysiekml Edytowane przez plama20
Opublikowano

Przy okazji korekty gazu wymień filtry fazy ciekłej i lotnej.