piotrekkkkk Opublikowano 1 Września 2014 Opublikowano 1 Września 2014 Siemka, pacjent to co prawda a6c5 z silnikiem 1.8T AWT z gazem sekwencyjnym BRC, ale mam nadzieje, że pomożecie. Auto ponad rok temu miało zatkany smok oleju - oświecała się kontrolka. Po wyczyszczeniu wszystko spoko, aktualnie zalany LM 5w40. Objawy - od czasu do czasu szarpnięcie w okolicach 3k obrotów - takie samo, jakby np. wypadał zapłon. Dzieje się to sporadycznie i od razu zapala się kontrolka EPC. Oto błędy jakie pokazuje: 16395 - Bank 1: Camshaft A (Intake): Retard Setpoint not Reached (Over-Advanced) P0011 - 35-10 - - - Intermittent 16706 - Engine Speed Sensor (G28): No Signal P0322 - 35-10 - - - Intermittent 16705 - Engine Speed Sensor (G28): Implausible Signal P0321 - 35-10 - - - Intermittent I teraz tak, łańcuch nie trzaska, nie ma żadnych niepokojących objawów. Rozrząd z przodu wymieniany rok temu, kontrolka oleju się nie świeci, auto zapala idealnie. Jedyny objaw to to sporadyczne szarpnięcie przy 3k obrotów. Jakieś sugestie? Gdzie szukać?
Łukasz13 Opublikowano 1 Września 2014 Opublikowano 1 Września 2014 Najłatwiej chyba na poczatek sprawdzić czujnik obrotów g28 bo on moze mieć tez wpływ na bład ten pierwszy, czyjnik jest koło skrzyni biegów w okolicy filtra i chłodniczki oleju, może wtyczka zalana albo sam czujnik do podmiany.
jacek70 Opublikowano 1 Września 2014 Opublikowano 1 Września 2014 W adr miałem poluzowaną wtyczkę od tego czujnika. Mechanik zalecił wymianę.Sam wymieniałem i podczas wymiany zobaczyłem że wtyczka nie siedzi jak powinna. Czujnik nowy,problem znikł a stary czujnik gdzieś tam leży. Możliwe że dobry.
arasx2 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Witam, po wymianie g28 wszystkie błędy zniknęły ?
Rekomendowane odpowiedzi