Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

obnizenie zawieszenia A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Komfort zapewne zbliżony do 1BE ale w tej kasie wolałbym raczej vogtlanda. A tak w ogóle jakie koło do tego zawiasu? 40/30 do 18 lub 17 cali będzie za wysoko. Duuużo lepiej wygląda 50/45 (np eibach sportline). Akurat masz avanta z dość ciężkim dziobem więc siądą bdb.

Edytowane przez Mesiah

Opublikowano

koło 17" niestety nie mogę więcje obniżyć, bo nie wyjadę z domu takim samochodem. Ale będzie zawsze mniejsza koza niż teraz i lepiej będzie się prowadzić :D

ap i vogtland to prawie ta sama półka cenowa, a jak z jakością wykonamia, komfortem prowadzenia itp ? które będą lepsze ?

Edytowane przez palel

Opublikowano

Myślę, ze jedne i drugie będą porównywalne. JA bym wziął vogtlanda bo jeździłem na takim i było miodnie. Tylko, ze oni mają bodaj obniżenie 35/35

Opublikowano

ja znalazłem -40/40 vogtlnda. ap jest 40/35 i będzie równo stał, bo w a4 często przód stoi wyżej od tyłu, szczególnie w avantach

Edytowane przez palel

Opublikowano

Tak zgadza się o ile masz 4 cylindrową benzynę. 1.9tdi jest cięższy.

Edytowane przez Mesiah

Opublikowano

mam 1.9 tdi więc pójdzie przód niżej ?

Opublikowano

To jest zgadywanka. Ogólnie ja mam avanta 1.8 i jak kupowałem springi z avanta 1.9 tdi to u mnie przód siadał minimum 1cm wyżej i było do kitu. W 1.9tdi było extra a u mnie nie i koniec. Przerobiłem tak z 3 komplety sprężyn i sytuacja się powtarzała. NO ale to zależy od firmy dlatego piszę, że to zgadywanka. Jak chcesz być pewien bierz AP 40/30 choć jak dla mnie 30 z tyłu do stanowczo za małe obniżenie. Najlepiej by było gdyby AP miało regulowany talerzyk z tyłu na amorach wtedy byś sobie ustawił jak trzeb.

Opublikowano

dobrze by było jak by przód siadł tak żeby nie był wyżej od przodu

Opublikowano

Walić te kit'y. Zawsze z nimi problemy. Ładować gwint i po problemie.

Opublikowano

mi się kit podoba :naughty:

Opublikowano

Bo Ci dobrze dobrałem i fuksa też miałeś :wink:

Opublikowano

Bo Ci dobrze dobrałem i fuksa też miałeś :wink:

racja, racja :naughty:

Opublikowano

na gwincie nie ma już komfortu nic

Opublikowano

mam kit i jest naprawdę dobrze :D

Opublikowano

Zależy na jakim gwincie ale fakt jest go mniej. Coś za coś. Żeby kupić dobry kit w sklepie trzeba sporo kasy. Dobry tzn coś pokroju KW lub K.A.W.

Opublikowano

G. prawda :P

Opublikowano

Hehe KW kupił i szpanuje :grin: Faktycznie na kicie jest sporo więcej komfortu ale nie wszystkie gwinty to beton.

Opublikowano

Potwierdzam, mam gwinta i komfort mi dużo nie spadł.

Opublikowano

ja znalazłem -40/40 vogtlnda. ap jest 40/35 i będzie równo stał, bo w a4 często przód stoi wyżej od tyłu, szczególnie w avantach

Jeżdżę juz od miesiąca na vogtlandzie -40/40,początkowo straszny beton po przesiadce z 1BA, teraz, jak już sie przyzwyczaiłem to stwierdzam, że...jest nawet miekki, komfortowy :D choc w w porównaniu z 1BA to jest szokująca różnica i tak :decayed:

I masz rację, przód stoi wyżej niż tył, mimo że mam sedana i wersję V6 to i tak luka w nadkolu przednim jest wieksza niż w tylnym o około 1 cm :facepalm:

A tak poza tym... jak audiczka sie utwardziła to zaczeła wydawać różne dzwięki, ciekawe czy dolna rozpórka cos pomoże? :huh:

Opublikowano

Dolna rozpórka pomaga ale w trochę mniejszym stopniu niż górna. Według mnie żeby to miało sens powinny być stosowane w duecie. Dziwne, że w sedanie v6 przód stoi Ci wyżej. Jakiś dziwny ten zawias kupiłeś. Ogólnie ja czegoś takiego bym nie przeżył i zawias wymienił.