Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Afn110 + 230 wtryski +turbo 130 +program ..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ten od 130ki jest lepszy, ale jakiś ogromnych różnic w programie pewnie nie będzie

Opublikowano
  • Autor

ten od 130ki jest lepszy, ale jakiś ogromnych różnic w programie pewnie nie będzie

sugerujesz zeby kupic?? bedzie pasował bez problemu?

Opublikowano

tak tak kupuj kolektor dolotowy z AWX AVF itp wkładasz pasuje trzeba dospawać kawałek rury albo kupić adapter egr-a pod 130

po lewej Twój po prawej ze 130km

e96cd3ee76b1.jpg

954df268bb30.jpg

dokupujesz zaslepke otwory po egr i jest lalunia

Opublikowano

Mozesz tanim kosztem przerobic pompe na 11 bez dodatkowych przeróbek wsadzasz fale 11mm i sekcje od reni i masz pompe11 :naughty: Sam mam u siebie powiem ci ze niewiem czy to złudzenie ale wydaje mi sie ze jedzie lepiej bez strojenia po samej wymienie, ale moze to złudzenie:) Jesli chodzi o koszta to za bebechy reni zapłaciłem u pompiarza 150zł + 250 za uszczelnienie czyli razem 400 mysle ze to niewiele gdyz pompy chodza po 1000zł a tu masz juz z uszczelnieniem i sprawdzeniem całej pompy. tylko ze jeszcze dochodzi ustwienie kontu wtrysku i oczywiscie wydrapanie i wsadzenie pompy( da rade zrobic to samemy jak masz odpowiedzni sprzet)

Opublikowano

Mozesz tanim kosztem przerobic pompe na 11 bez dodatkowych przeróbek wsadzasz fale 11mm i sekcje od reni i masz pompe11 :naughty: Sam mam u siebie powiem ci ze niewiem czy to złudzenie ale wydaje mi sie ze jedzie lepiej bez strojenia po samej wymienie, ale moze to złudzenie:) Jesli chodzi o koszta to za bebechy reni zapłaciłem u pompiarza 150zł + 250 za uszczelnienie czyli razem 400 mysle ze to niewiele gdyz pompy chodza po 1000zł a tu masz juz z uszczelnieniem i sprawdzeniem całej pompy. tylko ze jeszcze dochodzi ustwienie kontu wtrysku i oczywiscie wydrapanie i wsadzenie pompy( da rade zrobic to samemy jak masz odpowiedzni sprzet)

oczywiscie ze jest roznica po samej zmianie z 10-tki na 11-tke bez strojenia ...

Opublikowano

oczywiscie ze jest roznica po samej zmianie z 10-tki na 11-tke bez strojenia ...

To sie nie myliłem :naughty:

Opublikowano

Lepszy efekt mocowy da zmiana fali na 11-tkę czy sama zmiana wtrysków na 216 ?

Ktoś może już badał ten temat ?

Opublikowano

Mysle ze efekt jest bardzo podobny ale moge sie mylic ja na twoim miejscu najpierw zrobiłbym pompe i chyba lepiej zronic przeszczep fali z sekcja od danej pompy zeby nie było cyrkow. jak robiłem to pompiarz mowił ze miał pare problemow jak wymianiał sama fale

W sumie to zalezy tez w jakim stanie masz pompe bo jak pompa licha to i 0,216 nie dadza efektu :P

Opublikowano
  • Autor

tak tak kupuj kolektor dolotowy z AWX AVF itp wkładasz pasuje trzeba dospawać kawałek rury albo kupić adapter egr-a pod 130

po lewej Twój po prawej ze 130km

e96cd3ee76b1.jpg

954df268bb30.jpg

dokupujesz zaslepke otwory po egr i jest lalunia

właśnie dokupiłem ssący namówiłeś mnie :) niech bedzie jak powinno, zaślepka do egr hmm musze poszukać takowej

turbo+waz +olejowy+ kolektor ssacy +wydechowy 720zł wiec albo okazje trafiłem ale bede płakał

czesci ze sprawnego anglika 2003 AWX czekam jutro powinny być :)

Edytowane przez Jacktdi99

Opublikowano

nie najgorzej :wink:

Opublikowano

olejowy i wydechowy mogłes sobie darowac to to samo co u ciebie

pamietaj o redukcji na dolotowy i o przerobieniu plastikowekj rury dolotu ale to Ci wszystko wyjdzie w praniu jak kazdemu po zmianach szybko to musisz wystroić bo mi turbine awx na seryjnym sofcie w tydzień zaebało sadza

Opublikowano

jak kupił z wezem S to nie będzie musiał redukcji kupować, jak dobrze pamiętam...

Opublikowano

Lepszy efekt mocowy da zmiana fali na 11-tkę

to nie fala tylko głowica z tłokiem 11mm ,i nie tylko z reni mozna wsadzić.

Opublikowano

Jaki średni koszt jest takiej operacji? Zbliżony efekt da to do samej wymiany wtrysków 216 ?

Opublikowano

mysle ze efekt zblizony i odczuwalny koszta to zalazezy jaki pompiarz u mnie wyszło 400zł z uszczelnieniem 250 uszczenienie i 150 graty

tylko ze pompe sam wyciagałem i wsadzałem i ustawiałem kąt wtrysku

Edytowane przez baca2309

Opublikowano

ylko ze pompe sam wyciagałem i wsadzałem i ustawiałem kąt wtrysku

no widzisz a już za takie coś sie też liczy ,nikt za darmo nie bedzie tego robił chyba ,że koledze( w wolnym czasie ) to co innego.

koszta to zalazezy jaki pompiarz

taniego masz pompiarza 250zl za uszczelnienie :huh: ,ja robie taniej ale no cóż co region to inna marża :P .

a skad ci ten tłok 11mm wsadził jestem ciekawy ,i to nowe czy uzywane ?

Jaki średni koszt jest takiej operacji? Zbliżony efekt da to do samej wymiany wtrysków 216 ?

ja bym wolał wtryski pakować + soft ,łatwiejsza i lepsza inwestycja .nawet same 216-stki wpakujesz i juz czuć kopa od razu ,no i mniej pali

Opublikowano

ylko ze pompe sam wyciagałem i wsadzałem i ustawiałem kąt wtrysku

no widzisz a już za takie coś sie też liczy ,nikt za darmo nie bedzie tego robił chyba ,że koledze( w wolnym czasie ) to co innego.

koszta to zalazezy jaki pompiarz

taniego masz pompiarza 250zl za uszczelnienie :huh: ,ja robie taniej ale no cóż co region to inna marża :P .

a skad ci ten tłok 11mm wsadził jestem ciekawy ,i to nowe czy uzywane ?

ja bym wolał wtryski pakować + soft ,łatwiejsza i lepsza inwestycja .nawet same 216-stki wpakujesz i juz czuć kopa od razu ,no i mniej pali

kazdy sie ceni:) robiłem u niego bo wiem ze dobrze zrobi i wole dac 50 zł wiecej i nie miec problemow jesli chodzi o czesci to napewno uzywki w dobrym satnie:) tylko ze fala + sekcja uszczelki itp wszystko w cenie i pomogł mi ustwic wszystko jak trzeba:)

a pompa to na przyszłosc :) dalsze mody, jak ma pompe w lipnym stanie to mu wtryski nie pomoga:D

aaaa i tłok z jakiejs reni ale nie wiem jakiej bo nie pytałem nawet

Opublikowano

jak ma pompe w lipnym stanie to mu wtryski nie pomoga:D

te pompy ciezko zajchać i jak juz auto kupił ty chyba nie kupił trupa i chce do niego wsadzać wtryski 216 bo to prawie samobójstwo . chociaz już troche widziałem takich ziomków ... kupuja szrota tdi za 1,500zł i wsadzja im rózne mody poczym auto idzie na szrot bo coś sie ***** w silniku

Opublikowano

jak ma pompe w lipnym stanie to mu wtryski nie pomoga:D

te pompy ciezko zajchać i jak juz auto kupił ty chyba nie kupił trupa i chce do niego wsadzać wtryski 216 bo to prawie samobójstwo . chociaz już troche widziałem takich ziomków ... kupuja szrota tdi za 1,500zł i wsadzja im rózne mody poczym auto idzie na szrot bo coś sie roz&ebało w silniku

no własnie:D żeby wsadzic 216 trzeba miec sprawna pompe. mysle ze koszt przerobienia na 11 jest o wiele tanszy nie da tyle co wtryski i soft ale da sie odczuc roznice i płacisz w moim przypadku 400 a nie soft 700 + wtryski używane 500:D zalezy jaki kto ma fundusz:) mam u siebie filmik jak jedzie na samej pompie turbulum ładuje 0.9 mysle ze dosyc przyzwoicie jezdzi:)

Opublikowano

Możesz pokazać jakiś log dynamiczny? Jestem ciekaw jakie czasy będą na 3 biegu