Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B7] Wskaźnik chwilowego spalania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od kilku dni jeżdżę a4 i jakos nie mogę zrozumieć dlaczego wskaźnik chwilowego spalania dziala z taką bezwladnością i dlaczego nie pokazuje spalania na postoju czyżby awaria ? mam mfa w octavi i komputerek dziala bez zarzutu a tu taka kicha :(

Opublikowano

Wskaźnik w A4 pokazuje chwilowe spalanie wyskalowane w litrach na 100km. Jak niby wg Ciebie miałby on działać na postoju? Musiałby wyświetlać obaloną ósemkę! A co do bezwładności to o co chodzi? Że za szybko, czy że za wolno Ci się zmienia? Wg mnie wszystko masz OKi

Opublikowano

Powinien na postoju pokazywać spalanie na godzinę :tongue4:

Opublikowano

U mnie na postoju też nie pokazuje faktycznego chwilowego spalania.

To znaczy wskazuje ale ostatni pomiar zanotowany podczas jazdy. :naughty: :naughty:

Ale czy tak normalnie powinno być. Tego to już nie wiem.

Ważne, że wskazuje podczas jazdy :>

Opublikowano

Tylko Opel pokazuje na postoju :) wtedy przełącza l/h...nie wiem czemu audi tak nie zrobiło... :mysli: audi nikt nie stoi w miejscu :kox:

Opublikowano

Wskaźnik w A4 pokazuje chwilowe spalanie wyskalowane w litrach na 100km. Jak niby wg Ciebie miałby on działać na postoju? Musiałby wyświetlać obaloną ósemkę! A co do bezwładności to o co chodzi? Że za szybko, czy że za wolno Ci się zmienia? Wg mnie wszystko masz OKi

wskazania zminiaja się zbyt wolno ( mówię o chwilowym spalaniu ) a jeśli chodzi o spalnie na postoju to w skodzie przelącza się z l/100km na l/h i nie widzę w tym niczego dziwnego .

ale widzę że w Waszych autach dziala to podobnie , co nie tyle mnie uspokaja co roozczarowuje ;)

Opublikowano

to zrób sobie jeszcze jeden test... rano jak odpalisz - przejedź 200 metrów (tylko jedynka i początek dwójki) stań i zobacz chwilowe... przełącz na średnie - ktoś kto robił projekt tego spalania to jakiś chory człowiek... cały czas go przeklinam - najgorsze jest to że stojąc na światłach i mając chwilowe 15litrów a nawet 3litry (bo to zależy od tego na jakim bucie dojeżdżałeś do świateł) to dobija Ci do średniej spalania z trasy - więc patrzenie na FIS jeżdżąc po mieście mija się z celem...