PanKoT Opublikowano 11 Września 2014 Opublikowano 11 Września 2014 Mam problem z kierunkami.Niezależnie czy zapłon jest włączony, czy też nie po załączeniu kierunku lewego przekaźnik pstryka ale szybko ,a żarówki się nie zapalają .Na awaryjnych jest wszystko ok prawy kierunkowskaz również działa bez problemów i przekaźnik przy tym chodzi dobrze. Żarówki dobre.Co może być przyczyną takiego zachowania kierunkowskazu.
misiek95 Opublikowano 11 Września 2014 Opublikowano 11 Września 2014 Pewnie coś z przekaźnikiem http://a4-klub.pl/index.php?/topic/120774-all-b5-zacinajace-sie-kierunkowskazy-czyszczenie-stykow-przekaznika/
PanKoT Opublikowano 11 Września 2014 Autor Opublikowano 11 Września 2014 (edytowane) przekaźnik mam wspólny dla awaryjnych i kierunkowskazu- jedna cewka styki są czyste, a awaryjne jak wspomniałem działają prawidłowo Edytowane 11 Września 2014 przez PanKoT
misiek95 Opublikowano 11 Września 2014 Opublikowano 11 Września 2014 Może spróbuj podmienic przekaznik z kimś znajomym? Nic poza przekaznikiem do głowy mi nie przychodzi
slawi75 Opublikowano 21 Listopada 2014 Opublikowano 21 Listopada 2014 Witam,odgrzeje kotleta,u mnie jest tak samo awaryjne świecą normalnie,prawy kierunek też a za to lewy szaleje,czasami jest normalnie czasami go niema.Po wymianie na nowy cały włącznik awaryjnych dalej to samo tylko że;na starym przy włączonym kierunku przekażnik tak jak by syczał,przy nowym włączniku przekażnik pstryka tak jak by spalona była któraś żarówka a żarówki są sprawne bo działają awaryjne.misiek95 rozwiązałeś problem? Odpowiedzi się nie doczekałem,ale problem rozwiązany.Rozebrałem manetke od kierunków w mak,poczyściłem styki i jak narazie wszystko śmiga jak należy nawet założyłem z powrotem stary włącznik od awaryjnych.
karolhawk Opublikowano 21 Listopada 2014 Opublikowano 21 Listopada 2014 Najpewniejsza wymiana przełącznika kierunkowskazów.
wojti856 Opublikowano 25 Listopada 2014 Opublikowano 25 Listopada 2014 Najpewniejsza wymiana przełącznika kierunkowskazów. ja stawiam na styki w kostkch w lampach
jacek70 Opublikowano 25 Listopada 2014 Opublikowano 25 Listopada 2014 Podobnie miałem w b5 i musiałem wymienić pająka.
Rekomendowane odpowiedzi