Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AJM]Ming blue avant / bix/ gwint/ 18'

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Niestety nie mam umiejętności robienia ładnych zdjęć więc wstawiam to co mam :)

b9vkjqhu.jpg

Kierownica pójdzie kiedyś do obszycia :)

Ledy może nie świecą jakoś super dobrze co widać na zdjęciu, ale mi się bardzo podoba :P

3xbo6t7h.jpg

Opony na zimę kupiłem Kleber :)

Edytowane przez Radol
Opublikowano

:thumbup1: ledy zawsze robią robote

Opublikowano

Robią, robią i to jak :) Mam teraz dylemat co modyfikować dalej :decayed:

Opublikowano

Jaki dylemat?

Opublikowano (edytowane)

Chce uzbierac wiecej kasy i kupic cos konkretnego gwint/chip/recaro/2din z navi/lepsze audio/xenon + spryski/18" to na pewno po zimie... teoretycznie chip najlepiej bo zmniejszy sie spalanie :)

Edytowane przez Radol
Opublikowano

No to trochę kasy będziesz potrzebował..ale zacząłbym od xenonu.

Opublikowano

Sam xenon to jeszcze spoko cena, gorzej ze spryskami(zderzak troche kosztuje), poza tym nie mam homologacji :(

Opublikowano

Na co homologacja?spryski kupisz na allegro za 200zl..od pewnego gościa.

Opublikowano

od pewnego gościa.

Czyli od kogo? ;) to jest jakis zestaw p&p z zaslepkami itd.

Opublikowano

kurde coś nie moge akucji znaleźć..ale pamietam ze gosć miał cały komplet zaślepki wężyki itp

Opublikowano

Narazie te xenony nie sa mi do szczescia potrzebne, bo nie jezdze po nocach, ale zastanowie sie nad tym :) jakies inne propozycje po xenonie? ^^

Opublikowano

Zakładaj BOSE

Opublikowano

Bose to chyba zly pomysl, wole 16cm glosniki do przodu :) zreszta to bedzie mialo sens po wygłuszeniu i wymianie radia

Opublikowano

U mnie Bose daje rade bardzo dobrze...i nie narzekam..no ale to juz wybór nalazy do ciebie

Opublikowano

Spotkałem się z opinią że 14 letnie bose gra gorzej od nowych średniej klasy głośników. Myślę, że będę teraz zbierał kasę i jak trafi się coś co planowałem wymienić w super cenie to kupie :) Gwint i tak wejdzie dopiero po zimie, może do tego czasu będzie xenon, głośniki i kilka innych ciekawych rzeczy :)

Opublikowano

No to powodzenia w robieniu modyfikacji..

Opublikowano

Dzieki. Tobie również,bo widzę, żę u Ciebie lista modow ciagnie rośnie :) bardzo fajnie podpatrzec jak efekty ciezkiej pracy wygladaja u kogoś zwlaszcza jak ma taki sam kolor auta :P

Opublikowano

Dzieki. Tobie również,bo widzę, żę u Ciebie lista modow ciagnie rośnie :) bardzo fajnie podpatrzec jak efekty ciezkiej pracy wygladaja u kogoś zwlaszcza jak ma taki sam kolor auta :P

A no dzieki dzieki :wink: .. mam nadzieje ze uda sie choć w pewnym stopniu zrobić coś z tej listy.

Opublikowano (edytowane)

Od kilku dni auto jeździ na xenonie HID. Szału nie ma... moim zdaniem nie polepszyło to oświetlenia drogi. Tylko ładnie wygląda. Zastanawiam się czy czyszczenie soczewki coś da. A6 C4 z takim samym xenonem ma lepszą jakość. Zrobiony jest też przedni hamulec, ale muszę jak najszybciej wymienić łożysko z tylu.

du2i9ws5.jpg

vf3p7b5k.jpg

Z zewnątrz jak się patrzy to wygląda bardzo ładnie, ale jakość moim zdaniem słaba. Wiem, że nie prawa za wysoko, ale nie mam kiedy ustawić.

Planuje w autku rozbudować car audio, ale ze względu na kasę chcę to robić stopniowo.

Wymyśliłem sobie kilka rzeczy które chcę zmieniać. Chciałbym aby ktoś, kto się na tym zna, ocenił czy dobrze planuje oraz pomógł mi dobrać odpowiedniejszy sprzęt.

Obecnie mam głośniki nokii i radio concert.
1. Wymienić radio. Myślę o Alpine do 700 zł. Na oku mam CDA-117Ri.

2.Wygłuszyć drzwi.

3.Wymienić przewody(nie znam kosztów) i wstawić 16cm głośniki na przód. Do 300zł(głośniki)

4.Wywalić ori sub i wzmacniacz. Dokładnie w to samo miejsce chciałbym wsadzić jakiś lepszy sub ze wzmacniaczem. Niestety nie wiem ile na to przeznaczyć kasy i jak uda mi się to odpowiednio zmieścić.

Chciałbym przede wszystkim mieć w radiu dobre połączenie z telefonem. (mam kilka utworów w formacie FLAC) Gatunek muzyczny którego głownie słucham to hard rock. Nie chcę aby mnie słyszało pół miasta :)

Wszystkie te modyfikacje mogą być od siebie odległe. Może powinienem zacząć od czegoś innego :)

Edytowane przez Radol