Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

podłączenia innego wzmacniacza pod oryg kostke w bagażniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam pytanie czy ma ktoś może zabudowę pod suba w Sedanie w B6?

Potrzebuje zrobić taką zabudowę i o ile do Avanta jest tego sporo to do sedana nie znalazłem.

Ewentualnie czy może ktoś miał by blisko i był by zainteresowany zrobieniem sobie takiej obudowy jest firma która może to zrobić ale trzeba im odstawić samochód na kilka godzin a ja mam do nich kawał drogi żeby jechać tylko na pomiary

poniżej wkleję linka jak ktoś by chciał taką obudowę w "boczek bagażnika"

Wydaje mi się to dość rozsądne bo nie zabiera się pojemności i tak niezbyt dużego bagażnika w sedanie

http://allegro.pl/show_item.php?item=5179711777

Edytowane przez Robero321

Opublikowano

Grzegorz,

mam radio concert 2 + zmieniarka mp3 Yatour - głośniki fabryczne (1 centralny, po 2 w drzwiach, i subwoofer fabryczny w bagażniku(sedan) + subwoofer kenwood KFC-W112S - 200 watt RMS w zamkniętej obudowie około 40-50 litrów, nie pamiętam już parę lat ma skrzynia + wzmacniacz blaupunkt GTA280 - w mostku 210 RMS. Instalacja bez kondensatora.

Tak jak pisałem wcześniej, zastanawiam się czy od drgań w samochodzie nie zaczną plastiki skrzypieć po roku słuchania :wink: Jeśli chcesz tylko delikatnie poprawić bas to myślę że podpięcie dodatkowego wzmacniacza do subwoofera fabrycznego Bose by wystarczyło bo drugi sub to już robi dosyć spore ciśnienie w kabinie :decayed:

Opublikowano

Więc u mnie siedzi RNS-E z nagłośniniem Harman/decker z tego co wyczytałem na wlepie w bagażniku. Mam oryginalny wzmacniacz wraz z głośnikiem basowym w bagażniku. Ori głośnik chciałbym odłączyć a zamiast niego dołożyć wzmacniacz plus skrzynkę basową. Czy taka konfiguracja jest możliwa?

Opublikowano

tomastbg parę postów wyżej masz wszystko opisane

Opublikowano

PODLACZE SIE POD TEMAT JA MAMKUPIONY ZESTAW BOSSE I CHCE GO ZAMIENIC ZE ZWYKLYM TYLKO JEST PROBLEM KOSTKI NIE PASUJA I NIE WIEM CO MAM ZROBIC

ORGINALNA WTYCZKA I GNIAZDO

a4554f3d21e903eemed.jpg

W ZESTAWIE BOSSE JEST TAKA

3e1327df3b3d0541med.jpg

CO ZROBIC?

Opublikowano

Kolego kucharz457 pytasz co zrobić na początek mógłbyś przeczytać regulamin i NIE PISAĆ DUŻYMI LITERAMI

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie mam pytanie... bo szukam i szukam i znaleść nie moge... mianowicie posiadam wzmacniacz Alpine 650W i chciał bym go jakoś podpiąć ale jestem troche zielony w tych spr. mam wszystkie kable itd. itp. + zamontowane już radio SONY 1 din 55W nie wiem czy dobrze ale działa póki co hehhe chodzi mi o to ze nie zapisuje godziny i działa po wyjęciu kluczyka ;) Czytałem na forum że po wymianie radia na nie oryginalne nie działają tylne głośniki i sub... tak też sie stało w moim przypadku... tak więc moje pytanie to czy da sie podpiąć tylne głośniki + suba do wzmaka chodzi mi ogółem wszystko żeby zasilić wzmacniaczem zewnętrznym, seryjny anulować lub zostawić jeśli nie będzie on przeszkadzał w niczym? w przyszłości mam zamiar dołożyć drugi suboofer... i jak sie wpiąć w tą kostke od radia żeby tylko po włożeniu kluczyka sie załączał a po wyjęciu gasł... tak miałem w focusie ale zmieniłem autko i zostało mi granie z tamtego... i chciałbym je mieć w tym... nie narzekam bo seryjny daje rade swoją drogą radio ale preferuje Alpine :) czy jest ktoś w stanie mi tutaj pomóc ? pozdrawiam 5!

• 1 rok później...
Opublikowano

Panowie. Mam audio concert 2. Audi a4 b6 2004 . Wzmacniacz i wofer w bagażniku.  Wszystko orginal.  Pytanie czy jak kupię wzmacniacz i wofer bose czy zamiana tego pasuje bez przeróbek i czy będzie lepiej basowalo. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 14.04.2015 o 18:11, nrula napisał:

Zgadza się premiero. Dokładnie to wejście niskonapięciowe(LOW INPUT) ma nie więcej niż 1V( od 200mV do 800mV) i nie jest zależne od wzmacniacza. Na wyjściu wzmacniacza mamy wyjście wysoko napięciowe, gdzie w zależności od mocy wzmacniacza i amplitudy wzmocnienia jest od ~1V do nawet kilkuset V.

Robert, tak jak obiecałem zrobiłem trochę zdjęć z roboty :banan:

Spróbuje najprościej jak się da rozpisać dołączanie przewodów sygnałowych do istniejącej instalacji, żeby nie było problemów:

Najpierw trzeba się dostać do wzmacniacza (demontaż tapicerki pominę, jest gdzieś na forum opisany).

Później należy odpiąć złącze i postępować wg poniższych punktów:

1. Zakupiony przewód chinch-chinch obciąć z jednej strony.

2. Do przewodu nr 1, biały (patrz post#6 - Line input right) zalutować kabel ze złącza chinch (najczęściej czerwony) - http://zapodaj.net/a9e54ff3083f4.jpg.html

3. Do przewodu nr 2, 2 brązowe podpięte do jednego pina (patrz post#6 - Line input ground) zalutować masę sygnałową ze złącza chinch - http://zapodaj.net/f7281ce1826c9.jpg.html

4. Do przewodu nr 3, zielony (patrz post#6 - Line input left) zalutować kabel ze złącza chinch (najczęściej biały) - http://zapodaj.net/4f39c30595045.jpg.html

5. Do przewodu nr 9, biały (patrz post#6 - switched positive from radio zalutować kabel od wzbudzenia wzmacniacza ( na nim pojawia się napięcie 12VDC po przekręceniu kluczykiem)

***To czy czerwony czy biały przewód zalutujecie tak czy odwrotnie nie ma znaczenia, zawsze sobie można odwrócić na wtyczce do wzmacniacza:)

Jeśli mimo wszystko ktoś sobie nie poradzi, to nie powinien wykonywać żadnych czynności manualnych :kox:

Ja po owym podłączeniu i po otwarciu drzwi wzbudzam wzmacniacz. Ale co najlepsze głośnik subwoofera zaczyna się delikatnie ruszać w przód i tył do momentu odcięcia. Dzieje się tak za każdym razem kiedy otworzę bądź zamknę drzwi ,centralny itd. Nie sądzę żeby to było normalne. Pomóżcie. Oryginalny zestaw to Harman-BECKER 9 głośników plus ori subwoofer.