Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADR] Jak rozebrać fotel kierowcy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak rozebrac Fotel kierowcy ? Moze ktos to robił Potrzebuje sie dostac do Air baga w tym fotelu . Poniewaz załacza mi sie kontrolka ?

prosze o Pomoc

Dzieki Pozdrawiam

Opublikowano

a po co rozbierać fotel? najprawdopodobniej problem leży we wtykach - wystarczy przesmarować.

przesuwasz fotel na max do tyłu, odkręcasz maskownice szyn z tyłu, wyciągasz zawleczkę z przodu, wysuwasz fotel dalej do tyłu i masz dostęp do wtyczek. odpinasz, smarujesz odpowiednim specyfikiem, wpinasz i składasz z powrotem. robota na kilkanaście minut. potem kasowanko błędów i cieszysz się zegarami bez dziwnych kontrolek :)

a jeżeli masz sprawne ręce to uda Ci się odpiąć wtyczki bez wyciągania fotela, potrzebujesz śrubokręta żeby odkręcić cały uchwyt na wtyczki, wyciągasz go delikatnie i rozpinasz wszystko. niestety miejsca jest mało i ciężko się tam dostać, polecam wyciągnięcie fotela :)

Opublikowano

...smarujesz odpowiednim specyfikiem, wpinasz i składasz z powrotem...

Mam to samo - czy możesz przybliżyć pojęcie ODPOWIEDNI SPECYFIK?

Opublikowano

chodzi o substancję dobrze przewodzącą prąd (przewodnik), na pewno w motoryzacyjnych będą wiedzieli o co chodzi. mi mechanik pożyczył coś, czego nazwy nie potrafił wypowiedzieć a tubka była już mocno brudna i zużyta więc nawet nie wiem czego konkretnie użyłem :)

Opublikowano

Pytanie: Poduszki mi nie wywalą, jak rozłączę kostkę? Słyszałem, że trzeba czekać minimum 1h po wyłączeniu stacyjki. Pewnie to mity, ale proszę o odpowiedź.

Dzięki z góry,

Ulek

Opublikowano

Rozłącz Kolego akumulator zanim zabierzesz się do roboty.

Opublikowano

Ja uważam że nie zaszkodzi wypiąć akumulatora, każdy zrobi jak chce. A wpisanie kodu do radia nie jest w końcu wielkim problemem :)

Opublikowano

pierwsze słyszę. jak nie ma kluczyka w stacyjce to nie wystrzelą.

Tu popieram kolege :>....