Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B7 1.9 TDI Sedan S-Line 2007r/ RECARO /FOTOCHROM+KOMPAS/18CALI RS6+EIBACH-30/Program 145KM/340 NM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

OK Dzięki wielkie ;) Raczej w temacie kabelków to odwiedzę naszego specjalistę w tym temacie "krzysaudi" :)

Tylko teraz RNS-E szukać w dobrej cenie i BNS pogonić ;)

Opublikowano
  • Autor

jako że już po świętach dzisiaj chciałem wreszcie dokończyć oświetlenie ledowe tablicy rejestracyjnej ori oczywiście :D , problem to wywalający błąd na na desce rozdzielczej :( , zamontowałem tgz kasownik błędów i niestety błędy dalej są :kwasny: może ktoś by mi pomógł?

już tak się zastanawiam czy ten kasownik podpiąłem w złe miejsce , ale wydaje mi się że próbowałem już wszystkie możliwe sposoby, ktoś z was już robił to w swojej Audi? wiem że jest oświetlenie ledowe do tablic za niecałe 70zł nie ori :facepalm: które nie wywala błędów, ja takich nie chce , zostanę przy ori tych których kupiłem , tylko jak się pozbyć błędów?

IMG_0570.jpg

IMG_0568.jpg

widać na zdjęciach gdzie był podłączany rezystorek , próbowałem już wszystkich możliwych prób :) a może nie , już sam niewiem :grin: opaski termokurczliwe mam , spokojnie :naughty: więc tak tego nie zostawie :)

już tak się zastanawiam ,że jak wróce za tydzień do Niemiec to tam już kupię ten adapter http://www.kufatec.de/shop/de/Audi/A4-B6/8E/Adapter-LED-Kennzeichenbeleuchtung-Audi-A4-B6-B7-/-Audi-A3-8Pktóry podejdzie plug&play , ale jeszcze jutro spróbuje jak się nie uda kupię te Adapter :) bo niestety u nas w kraju tego nie dostane :facepalm: chyba że ma ktoś namiar ,będę wdzięczny :D

Opublikowano

W Polsce takich adapterów nie ma tylko DE

39298-1.jpg

Opublikowano
  • Autor

no właśnie a łudziłem się :naughty: bo jakość tych rezystorków zostawia naprawdę wiele do życzenia :)tak jak mówiłem spróbuje jeszcze jutro , jak się nie uda kupię adapter w DE

Edytowane przez instruktor83

Opublikowano

jako że już po świętach dzisiaj chciałem wreszcie dokończyć oświetlenie ledowe tablicy rejestracyjnej ori oczywiście :D , problem to wywalający błąd na na desce rozdzielczej :( , zamontowałem tgz kasownik błędów i niestety błędy dalej są :kwasny: może ktoś by mi pomógł?

już tak się zastanawiam czy ten kasownik podpiąłem w złe miejsce , ale wydaje mi się że próbowałem już wszystkie możliwe sposoby, ktoś z was już robił to w swojej Audi? wiem że jest oświetlenie ledowe do tablic za niecałe 70zł nie ori :facepalm: które nie wywala błędów, ja takich nie chce , zostanę przy ori tych których kupiłem , tylko jak się pozbyć błędów?

IMG_0570.jpg

IMG_0568.jpg

widać na zdjęciach gdzie był podłączany rezystorek , próbowałem już wszystkich możliwych prób :) a może nie , już sam niewiem :grin: opaski termokurczliwe mam , spokojnie :naughty: więc tak tego nie zostawie :)

już tak się zastanawiam ,że jak wróce za tydzień do Niemiec to tam już kupię ten adapter http://www.kufatec.de/shop/de/Audi/A4-B6/8E/Adapter-LED-Kennzeichenbeleuchtung-Audi-A4-B6-B7-/-Audi-A3-8Pktóry podejdzie plug&play , ale jeszcze jutro spróbuje jak się nie uda kupię te Adapter :) bo niestety u nas w kraju tego nie dostane :facepalm: chyba że ma ktoś namiar ,będę wdzięczny :D

Musisz wpiąć się w szary + brązowy nad nim na zdjęciu. Tylko zerwij kawałek izolacji na tych kablach żeby były same żyły widać bo inaczej może właśnie nie łączyć i będziesz miał błąd cały czas lub czasami będzie Ci wywalało.

Opublikowano
  • Autor

tak powiadasz :) ? a robiłeś już to w swoim aucie? jutro będę to robił , ale rzeczywiście tej izolacji nie ściągałem, więc może tutaj leży problem

Opublikowano

Robiłem. 10 minut roboty tylko ściągnij izolacje na szarym i brązowym kablu. Mi działa od tygodnia prawidłowo i błędu nie ma.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Opublikowano
  • Autor

jutro tak zrobię :)

Niestety mój kasownik błędów nie działa tak jak powinien , więc wrócę do tego że kupię ten ori adapter w Niemczech i zamontuje jak ma być :)

A dzisjaj przyszły nowe listwy progowe S line :) wziąłem się za robotę i już są na aucie :banan:

IMG_0578.jpg

Trzeba było oczywiście je lekko nasmarować czymś :D

IMG_0589.jpg

IMG_0612.jpg

Od razu mimo mrozu musiałem swoją Audi lekko wypucować :) ale oczywiście później wysuszyłem :D nasmarowałem uszczelki i schowałem do garażu :D

Passat taty w tle :) jutro przejdzie taki zabieg :wink:

IMG_0608.jpg

Opublikowano

no i wyszło elegancko

Opublikowano

Kolego koszt adaptera, o którym mowa wyżej jest dość spory ale masz gwarancję, że będzie działać, nie będzie się nagrzewać itd. Zamawiałem dla kilku osób i wszyscy zadowoleni, w tym i ja sam. :wink4:

Tutaj o tym jest mowa :wink4:

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/206016-montaz-ledowego-podswietlenia-tablicy-rejestracyjnej-z-a5b8/page-14

Opublikowano
  • Autor

właśnie tak jak mówisz, w przyszłym tygodniu będę już w DE , i tam postaram się zamówić ten adapter , koszt coś około 25Euro, i przynajmniej rzeczywiście pewne że to będzie działało :)

Opublikowano

Ja mam taki i działa bez zarzutów:

http://sklep.motohid.pl/pl/p/Filtr-CAN-Kasownik-bledu-do-lampek-rejestracji/450

Co prawda dopiero trochę ponad tydzień ale odpalałem auto i gasiłem sporo razy przez ten czas i nie słyszałem piszczenia z błędem na zegarach ;)

Opublikowano
  • Autor

ja mam coś podobnego , i powiem ci że zamontowałem tak jak mówiłeś , błąd jest , raz go nie ma i do tego grzeje się nie miłosiernie :facepalm: postanowiłem poczekać jeszcze chwile kupię ori adapter i zrobię to już tak jak powinno być :)

Opublikowano

Ja już rok jeżdżę z takim jak kolega wyżej z motohid i nic się nie dzieje.

Opublikowano
  • Autor

Ja już rok jeżdżę z takim jak kolega wyżej z motohid i nic się nie dzieje.

wiesz co u mnie też działało , jak lekko zruszyłem to przestało i nieziemsko się nagrzewało, ja zrezygnowałem bo pracuje w Niemczech i tam sobie kupie ten adapter który jest prosty do zamontowania i do tego dział jak należy :)

no i wyszło elegancko

dzięki wielkie :hi:

Na ten rok moim celem będzie zamontowanie zderzaka S linowego :D , więc zaczynamy poszukiwania :)

Pierwsza podróba już jest :kwasny: a myślałem że to oryginał :facepalm:

sfdsx_bvf.jpg

Opublikowano

super modzisz,fajne autko,co strona,to coraz lepsze mody :thumbup1:

Opublikowano

Wypalisz sie z tym okablowaniem : )

Napisz do kolegi tominick PW on przygotuje Ci cos sensownego , nie te czasy żeby za zarówką ciągnąć przewód z rezystorem do oświetlenia

tablicy rejestracyjnej , Zapytaj o gotowy moduł pod samodiagnoze do oświetlenia tablicy rej i masz P&P

Opublikowano

Wypalisz sie z tym okablowaniem : )

Napisz do kolegi tominick PW on przygotuje Ci cos sensownego , nie te czasy żeby za zarówką ciągnąć przewód z rezystorem do oświetlenia

tablicy rejestracyjnej , Zapytaj o gotowy moduł pod samodiagnoze do oświetlenia tablicy rej i masz P&P

Potwierdzam, ledy od Tomka montowałem już w czterech (dwóch moich) autach i zero problemów, wszystko P&P, bez błędów a jakośc wykonania rewelacyjna ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Macie racje panowie z tymi ledami,teraz juz jestem w niemczech,postaram sie zamowic adapter,ze strony niemieckiej i zaloze ja nalezy:-) dziekuje bardzo za mile slowa

Mały gadżecik dotarł do mnie:-)

SAM_6052.jpg

Pochwale się jak zamontuje:-)

Opublikowano

ile dałeś i gdzie?