nike166 Opublikowano 20 Września 2014 Opublikowano 20 Września 2014 Hi, Moje tuleje tylnej belki są już w opłakanym stanie, popękane a lewa zerwana. Chcę je wymienić ale u mnie mechanik to ostateczność i teraz pytanie czy będę miał problem z wybiciem tulei ? Nie trzeba tego robić przypadkiem na prasie hydraulicznej ?
jacek70 Opublikowano 20 Września 2014 Opublikowano 20 Września 2014 Najlepiej na prasie bo wybić to jakoś wybije lecz przy wbijaniu nowych tulei łatwo taką popsuć. Dlatego prasa lepsza ale i młotek w odpowiednich rękach daje radę.
POWER-KRIS Opublikowano 20 Września 2014 Opublikowano 20 Września 2014 Ja sobie ramę z ceownika uspawalem, długości podnośnik + tuleja + ucho belki i podnosnikiem wprasowuje. [emoji12]
jacek70 Opublikowano 21 Września 2014 Opublikowano 21 Września 2014 Można i tak - potrzeba matką wynalazków.
nike166 Opublikowano 21 Września 2014 Autor Opublikowano 21 Września 2014 Czyli lepiej prasą hmm nie dobrze, jakoś nie wierzę tym mechanikom ale chyba będę musiał odstawić autko do mechanika
rikardo Opublikowano 21 Września 2014 Opublikowano 21 Września 2014 Z wymontowaniem nie ma problemów wybijesz młotem ale montaż po przez wbijanie zniszczy nowa tuleję. Znajomy robił to dwa razy gdyż za pierwszym razem mechanik nie posiadał właściwego przyrządu do montażu tych tulei.
SWARSZCZYK Opublikowano 21 Września 2014 Opublikowano 21 Września 2014 wybijesz stara bez problemu . a nowa zakładasz z jednej i drugiej strony dajesz podkładkę wielkości tulei do środka śrubę 2X dłuższą niż tuleja i po prostu skręcasz i sama wchodzi do belki . Robisz to na aucie bez wyjmowania belki robiłem już chyba tak z 30 aut i nie tylko Audi
nike166 Opublikowano 21 Września 2014 Autor Opublikowano 21 Września 2014 wybijesz stara bez problemu . a nowa zakładasz z jednej i drugiej strony dajesz podkładkę wielkości tulei do środka śrubę 2X dłuższą niż tuleja i po prostu skręcasz i sama wchodzi do belki . Robisz to na aucie bez wyjmowania belki robiłem już chyba tak z 30 aut i nie tylko Audi Hmm to już jest jakiś sposób, tylko nie mam kanału myślisz, że na lewarku idzie to zrobić Twoim sposobem ?
darko Opublikowano 21 Września 2014 Opublikowano 21 Września 2014 tak samo robiłem jak wyżej opisane,ale z kanału, na lewarku z założeniem w/w sposobem nie powinno być problemu, gorzej będzie z wybiciem starych tulei bo na leżąco będzie ciężko przywalić młotkiem a zapewne będzie taka potrzeba
nike166 Opublikowano 21 Września 2014 Autor Opublikowano 21 Września 2014 Czyli obędę się z mechanikiem dzięki za pomoc
Emejcz Opublikowano 26 Września 2014 Opublikowano 26 Września 2014 Daj znać jak zmienisz i jak ci poszło.
Szati 1991 Opublikowano 3 Października 2014 Opublikowano 3 Października 2014 nie wiem jak to jest możliwe, że niektórym tuleje wyszły wybiciem młotkiem. Teraz mam problem bo posmarowałem nowe tuleje smarem i wkręcałem na śrubie i gwint mi ukręciło bo tak ciężko wchodzi ;/ jakieś inne rozwiązania są jeszcze?
tomaszstn Opublikowano 3 Października 2014 Opublikowano 3 Października 2014 Jak dobrze wyczyściłeś wnętrze to tylko większa śruba albo o większej wytrzymałości, najlepiej 10,9
Szati 1991 Opublikowano 5 Października 2014 Opublikowano 5 Października 2014 Odpowiednie narzędzie dało rade tulei Pozdrawiamhttp://www.directupload.net/file/d/3766/c78fmdc4_jpg.htm
Rekomendowane odpowiedzi