Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 APR] Quattro Avant

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo ładna sztuka. Faktycznie można wywalić wlepy :P. Jakieś fifki dałyby uroku tłumikowi z tą nową dokładką. Powiedz mi tylko jakie masz założone gumy na te 18''? bo felga rozumiem 8J i ET35. Planuje u siebie na wiosnę 18'' i nie wiem czy nie ma problemu z ocieraniem itp. No i powodzenia w dalszych modach. 

Edytowane przez chojnaś

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor
Bardzo ładna sztuka. Faktycznie można wywalić wlepy [emoji14]. Jakieś fifki dałyby uroku tłumikowi z tą nową dokładką. Powiedz mi tylko jakie masz założone gumy na te 18''? bo felga rozumiem 8J i ET35. Planuje u siebie na wiosnę 18'' i nie wiem czy nie ma problemu z ocieraniem itp. No i powodzenia w dalszych modach. 
Dzięki. Co do opon to nie pamiętam rozmiaru. Felgi niebawem polecą na pełną regenerację czyli prostowanie i pewnie w biały kolor proszkowo malowane.
Naklejki poleciały out tak samo jak ściemy (znajomi pytali czy szykuje na sprzedaż hehe).
Przez zimę w audi zmieniona osłona pod silnik na nowy zamiennik bo stara się przetarła (tak się przetarła nie połamała ;) ) i nie miałem jak przyczepić. Zmienione tylne prawe łożysko bo padło oraz tuleja w lewym bananie (jeszcze Ori wahacz). Wczoraj również nowe Aku zawitało Bosch S5 74ah. Bagażnik otrzymał wygłuszenie w 80%, jeszcze tylko prawy tył pod tapicerką pozostał a później za drzwi i podłogę się biorę. Przy wymianie akumulatora pomyślałem również o wygłuszeniu podszybia od strony komory.
Pora myśleć nad pakietem "lato" bo na razie biednie wygląda audi.

Wysłane z mojego QUANTUM_2_500_RUGGED przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
14 godzin temu, apocalipto napisał:

Dzięki. Co do opon to nie pamiętam rozmiaru. Felgi niebawem polecą na pełną regenerację czyli prostowanie i pewnie w biały kolor proszkowo malowane.
Naklejki poleciały out tak samo jak ściemy (znajomi pytali czy szykuje na sprzedaż hehe).
Przez zimę w audi zmieniona osłona pod silnik na nowy zamiennik bo stara się przetarła (tak się przetarła nie połamała ;) ) i nie miałem jak przyczepić. Zmienione tylne prawe łożysko bo padło oraz tuleja w lewym bananie (jeszcze Ori wahacz). Wczoraj również nowe Aku zawitało Bosch S5 74ah. Bagażnik otrzymał wygłuszenie w 80%, jeszcze tylko prawy tył pod tapicerką pozostał a później za drzwi i podłogę się biorę. Przy wymianie akumulatora pomyślałem również o wygłuszeniu podszybia od strony komory.
Pora myśleć nad pakietem "lato" bo na razie biednie wygląda audi.

Zostaw srebro, nie kombinuj z białym ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Narazie jest srebro. Lecz może będzie mała zmiana. 19/9" et 35. [emoji6]15b450b7f7f06047f83028b64e8da706.jpg

Sorry za brudne auto to była spontan przymiarka.

Opublikowano

Twoje felgi sa mega za***iste ?????

• 1 rok później...
Opublikowano
  • Autor

Dawno mnie tu nie było :decayed: Niestety dużo innych obowiązków i zajęć to i tematu nie ma kiedy zaktualizować. Nawet nie miałem czasu na zmianę kół na letnie w tym roku. Prosiaki dopiero w sierpniu pomalowałem i zastanawiam się czy avusy się wyrobię przed zimą pomalować.

Audi jeździ i ma się dobrze, zmieniane to co trzeba na bieżąco.

Mody również przeprowadzane i kolejne planowane.

Z "nowości" to:

-radio Alpine CDA-9897r (podłączone sterowanie kierownicy omijając fabryczny moduł )

-przednie głośni Hertz hsk 165.3  (tweetery rodek bo hertz za bardzo po uszach bił)

-dystanse/adaptery pod głośniki w przednie drzwi

-wygluszone drzwi (na razie tylko przednie)

-glosniki tył Rodek (modelu nie pamiętam)

-wzmacniacz 5 kanałowy

-zmienione poszycie drzwi kierowcy

-wstawione halogeny w zderzak od mondeo st MK3

-wstawione wszystkie żarówki kierunkowskazów LED oraz halogenów również LED

-zmienione fotele na takie w lepszym stanie (tylko kierowcy musze poskładać do założenia)

-podlokietnik miał zniszczoną skórę więc wykorzystałem kawałek skóry z tylnego że starych foteli i jest oklejony przód na nowo

-przez jakiś czas był założony filtr powietrza gąbkowy (dźwięk był na duży plus, lecz z braku czasu zrobienia zimnego dolotu poszedł w odstawkę)

Z rzeczy do zrobienia to:

-czekam na paczkę z zaciskami na tył od S6 C5 i pewnie wleci tarcza 269/22 (wacham się nad 330)

-na przód jest plan na 345 (jeżeli dorwę adaptery bo nie pamiętam kto wystawiał na sprzedaż)

-wymiana linki ręcznego (już leży jakiś czas)

-wyciąć środkowy tłumik i zmienić plecionki bo zamienni wytrzymały 4 lata (przy okazji podnieść wydech bo już strumienica się przetarła jedna)

-poskładać duże prawe lusterko (leży ze 2 lata hehe)

-wreszcie ogarnąć instalację pod full aktywke  aby móc wykorzystać pełne możliwości radia bo bawiąc się czasówkami już jest fajny efekt

-zmienić wzmacniacz na titan edytion pa900 do obsługi przodu

-Do pomalowania leży "nowa" maska oraz błotniki przód bo moje to już tragedia

Niebawem postaram się wrzucić kilka świeżych zdjęć.

Edytowane przez apocalipto

Opublikowano

te 269 mozesz rozwinąć na 280 z jarzmem od D2, opisany swap jest na a6 klubie

Opublikowano
  • Autor
26 minut temu, Kowi87 napisał:

te 269 mozesz rozwinąć na 280 z jarzmem od D2, opisany swap jest na a6 klubie

O widzisz, jakoś pominąłem tą opcję. Na batalionie przeglądałem ponownie tabelę z hamulcami i to naprawdę nie głupi pomysł. Tylko czy linki od ręcznego wystarczą?

Opublikowano
7 godzin temu, apocalipto napisał:

O widzisz, jakoś pominąłem tą opcję. Na batalionie przeglądałem ponownie tabelę z hamulcami i to naprawdę nie głupi pomysł. Tylko czy linki od ręcznego wystarczą?

Do tego zacisku potrzebujesz linke na tył z FWD

Opublikowano

Adaptery na przód pod 345 sprzedaje Przemolll z forum. Ogarnia też heble na tip top (tak samo jak Rs dziadek). Tył pakuj 330 (325). Warto:)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Mały up.

Poszedłem za ciosem odnośnie hamulców i kupiłem adaptery od pod tarcze 345, które sprzedawał hasahd. W piątek dotarły również zaciski, pozostało zamówić tarcze i chyba będą firmy rotinger GT.

Został zamówiony również gwint FK Ak-street, który zapewne będzie już w poniedziałek.

Felgi na zimę już pomalowane ale bez wtopy się nie obyło, bo drugi raz w życiu pistolet lakierniczy miałem w ręku..

Wczoraj wreszcie naprawione podświetlenie tablicy rejestracyjnej, no i niestety trzeba zamówić nowe wkłady LED, stare wytrzymały jakieś 3 lata. Założone z moich zapasów nowe szkła z żarówkami z ASO podświetlenia rejestracji, może tylko zmienię wkłady na ledowe. 

Z tylnymi hamulcami nie wiem co robić sam, czy regeneracja tych zacisków od S6 czy składać na zaciekach od T5. Niestety urwał się odpowietrznik i i próby wykręcenia go skończyły się ukręceniem wykrętaka... 

Może niedługo się uda jakieś fotki wrzucić bo na razie jedynie z tel pisane... 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Mały up.

Wczoraj zebrałem się i gwit siedzi na aucie, jeszcze tylko przód podnieść i na zbieżność jechać.

Udało się wrzucić trochę zdjęć więc udostępniam

IMG_20190626_155601_zpsgda4qnd2.jpg

Przymiarka alu na lato.

IMG_20191026_153107_zpsgydxmtme.jpg

"Nowe" zaciski przód pod 345 tarcze

IMG_20191102_103541_zpsjiqxjsml.jpg IMG_20191102_110807_zpsdilejcop.jpg 

Przymiarka opon 225/50/17 za duży balon więc będą 205/50/17 

IMG_20191102_104301_zpsmied20ha.jpg

Przymiarka zimowych felg

IMG_20191109_112045_zpsddsrtena.jpg

Oraz gwint przed montażem

IMG_20191109_122024_zpsldoizqvn.jpg

IMG_20191110_120439_zps0pakiup2.jpg

Już na aucie.

Na starym zawieszeniu miałem od środka koła 30-30,5 cm do krawędzi błotnika a teraz przód 32cm tył 36cm. Na zimę przód jeszcze do góry pójdzie.

Z ciekawostek to na szrocie jakiś czas temu wyrwałem takie mocowania do głośników przód

IMG_20190710_055724_zpsraphsku1.jpg

IMG_20190710_055714_zpsyzddkg8z.jpg

W tygodniu wpadną już zimowe koła i pewnie w weekend montaż hamulców przód. Jedynie mam problem ze zdobyciem osłon tarcz przednich... Już niedostępne w serwisie. 

Opublikowano

weź zrezygnuj już z hostu na photobucket, wszystkie zdjecia są rozmazane ich filtrem z dużym wodnym logo.