Brdm Opublikowano 21 Września 2014 Opublikowano 21 Września 2014 Audi A4 B7 avant, Zauważyłem że bardzo często włączając czujnik deszczu zaczyna pracować tylna wycieraczka (przeciera szybę tylko raz w momencie włączenia). Przesuwając dźwignię na dół w pozycję jednorazowego przetarcia szyby też się załącza tylna wycieraczka na jeden raz. Czasami nie włącza się w tych sytuacjach. Po włączeniu wstecznej wycieraczki - działa prawidłowo (przeciera szybę co kilka sekund). Co jest nie tak z tą wycieraczką ?
Brdm Opublikowano 28 Września 2014 Autor Opublikowano 28 Września 2014 tylko dziwne że to występuje tylko chwilę po uruchomieniu silnika... później już jest ok
jacek70 Opublikowano 28 Września 2014 Opublikowano 28 Września 2014 Nadal uważam że to wina pająka bo tam jest sterowanie i przednich wycieraczek i tylnej. Tam trzeba szukać.
maroo1991 Opublikowano 30 Września 2014 Opublikowano 30 Września 2014 Ja miałem takie objawy przed tym jak szlag mi silniczek trafił ale to tylko mój przypadek. U Ciebie może być pająk.
Brdm Opublikowano 30 Września 2014 Autor Opublikowano 30 Września 2014 pisząc pająk macie na myśli manetkę ?
nitroo Opublikowano 1 Października 2014 Opublikowano 1 Października 2014 pisząc pająk macie na myśli manetkę ?Tak, ponieważ manetką sterujesz wycieraczkami.
Zymek1989 Opublikowano 6 Listopada 2014 Opublikowano 6 Listopada 2014 (edytowane) Temat w miarę świeży to się podłączę. U mnie jest problem, że tylna wycieraczka ciągle pracuje. Próbowałem manetka sterować ale ciągle wyciera. Co może być? bzpieczniki sprawdziłem i wszystko ok. Edytowane 6 Listopada 2014 przez Zymek1989
Zymek1989 Opublikowano 10 Listopada 2014 Opublikowano 10 Listopada 2014 Brak błędów. Rozebrałem tapicerkę klapy ( jeden zatrzask poszedł się rypać) i dobieram się do silniczka, ale najpierw mierzę napięcie na kostce czy jest ok.
Brdm Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Opublikowano 16 Listopada 2014 Może być zwarcie w pająku. Wszystko się wyjaśniło ... wycieraczka tylna zaczyna działać razem z przednią w momencie kiedy samochód ma włączony bieg wsteczny... Po włączeniu wstecznego biegu i włączeniu czujnika deszczu tylna wycieraczka działa razem z przednią.
SKYLERS Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zymek rozwiązaleś swój problem z wyciaraczka ? bo u mnie jest taka sama sytuacja czyli ciagle pracuje tylna wycieraczka. Nie wiem co jest przyczyną tego
Lukasz_N Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 (edytowane) Może być zwarcie w pająku. Wszystko się wyjaśniło ... wycieraczka tylna zaczyna działać razem z przednią w momencie kiedy samochód ma włączony bieg wsteczny... Po włączeniu wstecznego biegu i włączeniu czujnika deszczu tylna wycieraczka działa razem z przednią. Jak Cie to denerwuje, to możesz wyłączy tą funkcję VAG'iem. [09] Moduł centralnej elektryki => Adaptacja => Kanał 13 W standardzie kodowanie to: 115 + 64 aktywuję tą funkcję - 64 deaktywuje tą funkcję Edytowane 4 Kwietnia 2015 przez Lukasz_N
Rekomendowane odpowiedzi