MarcinOslo Opublikowano 9 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Na pierwszym rysunku webasto najpierw podgrzewa wnetrze auta a dopiero pozniej silnik ,na drugim dzieje sie to rownoczesnie. Przy ori webascie zmienia sie to kodowaniem zaworu N279. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturek986 Opublikowano 7 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Mam pytanie od pewnego czasu lampka na pilocie po uruchomieniu webasto mruga na czerwono tj. wciskam przycisk na pilocie świeci kontrolka na zielono i potem zaczyna mrugać na czerwono, więc tak jakby sygnalizowało błąd niesprawność. Mimo mrugania na czerwono webasto normalnie się uruchamia. Podłączałem vaga i nie ma żadnych błędów. Ma ktoś pomysł jaka może być przyczyna mrugania diody na czerwono? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreGoriO Opublikowano 7 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Słaba bateria ?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturek986 Opublikowano 7 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 2 godziny temu, GreGoriO napisał: Słaba bateria ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Wymieniłem baterię w pilocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek04 Opublikowano 5 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Witam jako nowy narybek jestem zielony w temacie, to mi wybaczcie, mimo studiowania tego tematu zamierzam zebrać cześci Wg załączonego foto muszę zabrać trochę gratów, tylko sterownik by musiał przyjść 4H0898919M, aby był pilot z wyświetlaczem. Jest ktoś może z WLKP, lub okolice Kalisza, kto potrafił by mi pomóc ogarnąć cały temat, bo z montażem to polegnę po otwarciu maski, a gdzie tu kodowanie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORACZ Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Panowie idzie lato a jest problem z uruchomieniem wentylacji postojowej - klima 3 sterfy i MMI 3G High zrobione poniższe ustawienia i nie ma opcji na MMI [5F – Information Electr.] [Coding – 07] -> Long Coding Helper -> Byte 6 Bit 1 – Set to 1 [Hidden menu] [car] [cardevicelist] [Auxiliary heating] Enable [08 – Auto HVAC] [Coding – 07] -> Long Coding Helper -> Byte 1 Bit 3 – Set to 1 Bit 4 – Set to 1 może coś jeszcze trzeba przekodować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek04 Opublikowano 19 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 korzystał ktoś może ?http://allegro.pl/webasto-audi-i7342762246.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lumberjack Opublikowano 7 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2018 Panowie czy webasto jakos osobno sie odpowietrza? Przy stluczce zagniotlo aluminiowe weze przy filtrze powietrza, przy wymianie ucieklo troche plynu z webasto... na zbiorniku wyrownawczym nie ubylo nix... wymienilem weze, odpalilem auto webasto ruszylo normalnie, zadymiło zasmierdzialo spalinami, popracowało około minuty i zgaslo i wiecej nie chce ruszyc... nawiewy dmuchaja ale webasto probuje sie odpalic i po chwili gasnie i cisza... i tu pytanie czy ono sie zapowietrzylo? Czy cos innego jeszcze sprawdzac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrclaguna Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 W dniu 7.07.2018 o 20:35, lumberjack napisał: Panowie czy webasto jakos osobno sie odpowietrza? Przy stluczce zagniotlo aluminiowe weze przy filtrze powietrza, przy wymianie ucieklo troche plynu z webasto... na zbiorniku wyrownawczym nie ubylo nix... wymienilem weze, odpalilem auto webasto ruszylo normalnie, zadymiło zasmierdzialo spalinami, popracowało około minuty i zgaslo i wiecej nie chce ruszyc... nawiewy dmuchaja ale webasto probuje sie odpalic i po chwili gasnie i cisza... i tu pytanie czy ono sie zapowietrzylo? Czy cos innego jeszcze sprawdzac? a jakie błedy sa ? moze zablokował je sterownik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lumberjack Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Tak, dzięki za odpowiedź nie pamiętam już co tam było, ale po wykasowaniu od razu usłyszałem 'bulgnięcie' płynu i ruszyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisiekQa4b8 Opublikowano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 W dniu 24.09.2014 o 17:13, wrclaguna napisał: Przyporządkowanie gniazd we wtyczce 6-stykowej (przewód w samochodzie do urządzenia grzewczego)1 - Przewód danych do magistrali danych (magistrala CAN High).2 - Przewód danych do magistrali danych (magistrala CAN Low).3 - Sterowanie zaworu odcinającego płyn chłodzący układu ogrzewania -N279-.4 - Sterowanie pompy dozującej -V54-.5 - Obecnie niewykorzystane.6 - Przewód danych od odbiornika zdalnego sterowania ogrzewania postojowego -R64- witam.jestem na etapie podpinania instalacji elektrycznej. możecie mi powiedzieć gdzie mam podpiąć przewód 1 i 2? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisiekQa4b8 Opublikowano 1 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Nikt nie pomoże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisiekQa4b8 Opublikowano 2 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 panowie poprawcie mnie jeśli się mylę ale czy podczas ogrzewania postojowego (silnik nie pracuje)ciepło jest doprowadzane tylko do ogrzewania wnętrza kabiny czy również podgrzewa silnik bo według tego schematu to mam wątpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinOslo Opublikowano 3 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Zalezy od kodowania zaworu N279. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisiekQa4b8 Opublikowano 4 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 8 godzin temu, MarcinOslo napisał: Zalezy od kodowania zaworu N279. Możesz rozwinąć myśl.jakie są opcje kodowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrclaguna Opublikowano 4 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 *** Dodatkowo mozemy uruchomic dogrzewanie silnika ( zawór N279) : 18 Weabasto ---> Coding - 07 ---> Long 18 Weabsto ---> Coding - 07 ---> LongCoding Helper ---> Byte 0 Bit 3 zmiana z 0 na 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisiekQa4b8 Opublikowano 4 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 10 godzin temu, wrclaguna napisał: *** Dodatkowo mozemy uruchomic dogrzewanie silnika ( zawór N279) : 18 Weabasto ---> Coding - 07 ---> Long 18 Weabsto ---> Coding - 07 ---> LongCoding Helper ---> Byte 0 Bit 3 zmiana z 0 na 1 ale co rozumiesz przez ''dogrzewanie silnika''.Silnik wyłączony, webasto grzeje kabinę i silnik czy silnik włączony i webasto pomaga silnikowi szybciej osiągnąć temperaturę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrclaguna Opublikowano 4 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 14 minut temu, MisiekQa4b8 napisał: ale co rozumiesz przez ''dogrzewanie silnika''. Webasto pomaga silnikowi szybciej osiągnąć temperaturę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrclaguna Opublikowano 4 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 W dniu 29.01.2019 o 23:15, MisiekQa4b8 napisał: witam.jestem na etapie podpinania instalacji elektrycznej. możecie mi powiedzieć gdzie mam podpiąć przewód 1 i 2? Cany niebisko/pomarnczowy i brazowo/pomarnczowy mostkujesz w desce rozdzielczej bezpieczniki po stronie pasazera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisiekQa4b8 Opublikowano 4 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 17 minut temu, wrclaguna napisał: Cany niebisko/pomarnczowy i brazowo/pomarnczowy mostkujesz w desce rozdzielczej bezpieczniki po stronie pasazera do złącza can low i can righ tylko czy konkretnie na piny ''2'' czy może to jest obojętne i czy tzw. wlutowanie się w kabel nie zakłóci przesyłania danych.nie majstrowałem nigdy przy can-ie i chciałem się upewnić jak sie z tym obchodzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi