Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i działanie Webasto TDI oraz wentylacja postojowa w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak odkręcić pompe paliwa w zbiorniku? Jest tam biała nakrętka ale nie mogę tego ruszyć nawet młotkiem....

Edytowane przez mateusz16

Opublikowano

Jak odkręcić pompe paliwa w zbiorniku? Jest tam biała nakrętka ale nie mogę tego ruszyć nawet młotkiem....

Z kolegą na dwa śrubokręty, lub samemu co 90 stopni przesuwaj po nakrętce.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

koledzy, prawdopodobnie siadła mi świeca żarowa w piecyku. nr: 8K0963319, z tego co patrzę u wujka google to tylko orginał za prawie 100Euro :facepalm: macie może sprawdzone zamienniki dobrej jakości???

Opublikowano

mam takie pytanko. posiadam fabrycznie zamontowane webasto 4H0 265 105 E i sterownik do pilota 8K0 963 271 problem polega na tym że nie mam pilotów i zastanawiam się czy dokupić taki bez wyświetlacza do tego sterownika i zaadoptować czy może da się bez większych problemów wymienić na ten 4H0 963 511 i pilot z wyświetlaczem chyba że do tego mojego można zaadoptować taki z wyświetlaczem?

Opublikowano
  • Autor
51 minut temu, g0tony napisał:

mam takie pytanko. posiadam fabrycznie zamontowane webasto 4H0 265 105 E i sterownik do pilota 8K0 963 271 problem polega na tym że nie mam pilotów i zastanawiam się czy dokupić taki bez wyświetlacza do tego sterownika i zaadoptować czy może da się bez większych problemów wymienić na ten 4H0 963 511 i pilot z wyświetlaczem chyba że do tego mojego można zaadoptować taki z wyświetlaczem?

wydaje mi sie ze bez problemu mozesz to zaadoptować  :)

Opublikowano
3 hours ago, wrclaguna said:

wydaje mi sie ze bez problemu mozesz to zaadoptować  :)

Czyli moge zakupić pilot z wyświetlaczem i będzie działać z moim sterownikiem 8K0 963 271?

Czy musze wymienić sterownik z pilotem z wyświetlaczem?

Czy po takiej wymianie na inny sterownik wszystko będzie działać bez problemu czy trzeba coś przeprogramować?

Czy programowanie czasowe z pilota będzie działać? 

Czy pilot adoptuje się  18 Aux heating-> Basic Setting-> chanel 004 ?

Edytowane przez g0tony

Opublikowano
Dnia 23.08.2016 o 12:31, ciubas napisał:

Mam pytanie, czy URUCHOMIENIE WENTYLACJI AUTA jest dostępne wyłącznie z webasto?

Jak wiemy nasze samochody się bardzo nagrzewają na słońcu i taka wentylacja mogła by dużo pomóc. Jak to wygląda?

Bo nie potrafię znaleźć nigdzie info, czy to jest niezależne czy można zaprogramować i ustawić w zależności od temperatury np. w środku aby w zimę się nie włączało.

Mam też wentylację w opcjach Klimatyzacji...wył /auto...

Na jakiej zasadzie to działa jeżeli jest na auto?!

Opublikowano
  • Autor
23 godziny temu, g0tony napisał:

Czyli moge zakupić pilot z wyświetlaczem i będzie działać z moim sterownikiem 8K0 963 271?

sprawdz czy masz instalacje antenowa pierwsze

Czy musze wymienić sterownik z pilotem z wyświetlaczem?

sam pilot wystarczy

Czy programowanie czasowe z pilota będzie działać? 

w tym nowym to nie wiem

Czy pilot adoptuje się  18 Aux heating-> Basic Setting-> chanel 004 ?

trzeba sprawdzic w VCDS  bo ja robiłem kiedyś VASEM

Opublikowano

Z piecem 4H0 bedzie dzialal pilot z wyswietlaczem ,jest to nawet w kodowaniu - wybiera sie typ pilota ,te same piece sa rowniez w A7 ,A6 C7 itp.

Pilot da sie przyuczyc VCDS-em.

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, MarcinOslo napisał:

Z piecem 4H0 bedzie dzialal pilot z wyswietlaczem ,jest to nawet w kodowaniu - wybiera sie typ pilota ,te same piece sa rowniez w A7 ,A6 C7 itp.

Pilot da sie przyuczyc VCDS-em.

Marcin  pamietasz kanał  ?

Opublikowano

Nie pamietam ,musialbym sprawdzic.

Ale wiem ze przyucza sie w nastawach podstawowych ,nie w adaptacjach.

Ori VCDS ma podpowiedzi ,jest to opisane.

Opublikowano
Dnia 16.01.2017 o 19:23, MarcinOslo napisał:

Możesz napisać gdzie się koduje typ pilota? Bo przyuczanie znalazłem.

Opublikowano
  • Autor

VCDS  ma podpowiedzi :wink:  wchodzisz w nastawy podstawowe i wybierasz opcje przyczenia pilota

wciskasz OFF  ( 1 s.)  a na kompie wyskakuje ci komunikat ON   OFF  i tyle

Opublikowano

VCDS  ma podpowiedzi   wchodzisz w nastawy podstawowe i wybierasz opcje przyczenia pilota

wciskasz OFF  ( 1 s.)  a na kompie wyskakuje ci komunikat ON   OFF  i tyle

Pilot z ekranem nie ma przycisku off, cos nie mogę go sparować. Próbuje według instrukcji i nie działa.

Coś mi się wydaje że wprowadziliście mnie Panowie w błąd i pilot z wyświetlaczem który kupiłem 4H0963511C nie będzie działał z odbiornikiem który mam  8K0 963 271.

a4-webasto.jpg

Edytowane przez g0tony

Opublikowano
  • Autor
Od 10.2010 stopniowo będą wprowadzane ogrzewania postojowe z J364 o numerze części 4xx xxx  xxx. W przypadku tych ogrzewań postojowych wersja pilota (z wyświetlaczem lub bez wyświetlacza) musi być prawidłowo zakodowana w J364

Opublikowano
23 godziny temu, wrclaguna napisał:
Od 10.2010 stopniowo będą wprowadzane ogrzewania postojowe z J364 o numerze części 4xx xxx  xxx. W przypadku tych ogrzewań postojowych wersja pilota (z wyświetlaczem lub bez wyświetlacza) musi być prawidłowo zakodowana w J364

Zgadza się ale żeby działał pilot z wyświetlaczem musi być odpowiedni odbiornik dla takiego pilota. 

4H0 963 511(pilot) -> 4H0 963 271(odbiornik)

8K0 963 511 (pilot) -> 8K0 963 271 (odbiornik)

Inaczej nie uda się sparować tak wyczytałem na zagranicznym forum. Zamówiłem odbiornik pod pilot z wyświetlaczem i spróbuje je sparować. Czytałem że może być problem z niektórymi funkcjami pilota z wyświetlaczem ale generalnie działa. Jak wymienię odbiornik i zadziała to napisze jak to wygląda.

Opublikowano
  • Autor

Tylko ze  4H0 963 271   nigdy nie wystepował w A4 B8  :eusathink:

Moze kodowaniem odpalisz :wink:

Opublikowano

Zmieniłem sterownik na ten 4h0 i w kodowaniu aux heat zmienilem na 5D2100 tam była opcja do wyboru "remote control display" albo coś podobnego. Sterownik zadziałał i pilot się sparował ten z wyświetlaczem. Ogrzewanie można uruchomić ale zawsze startuje z czasem ustawionym na mmi np.15min a na pilocie jest min 10min i dalej co 10min. Niestety jaki czas by nie wybrać to startuje na 15min. Godziny startu tez nie można ustawić z pilota  .  Jedynie widać ile jeszcze czasu zostało do wyłączenia no i można wyłączyć. Macie jakiś pomysł czy da się to jakoś przeprogramować skoro takie piloty były dostępne w tych samochodach żeby działały wszystkie funkcje?

Opublikowano

A jakie masz MMI ?

Opublikowano
8 godzin temu, g0tony napisał:

Zmieniłem sterownik na ten 4h0 i w kodowaniu aux heat zmienilem na 5D2100 tam była opcja do wyboru "remote control display" albo coś podobnego. Sterownik zadziałał i pilot się sparował ten z wyświetlaczem. Ogrzewanie można uruchomić ale zawsze startuje z czasem ustawionym na mmi np.15min a na pilocie jest min 10min i dalej co 10min. Niestety jaki czas by nie wybrać to startuje na 15min. Godziny startu tez nie można ustawić z pilota  .  Jedynie widać ile jeszcze czasu zostało do wyłączenia no i można wyłączyć. Macie jakiś pomysł czy da się to jakoś przeprogramować skoro takie piloty były dostępne w tych samochodach żeby działały wszystkie funkcje?

a jak ze zmianą temperatury?? jest możliwość..