Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i działanie Webasto TDI oraz wentylacja postojowa w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie mam pojęcia, kodowanie jest ori i webasto się nie załącza. Można to zmienić, żeby działało automatycznie jedno i drugie ?

Opublikowano
  • Autor

sprawdz :

*** Dodatkowo mozemy uruchomic dogrzewanie silnika ( zawór N279) :

Audi_A4_8K_STG18-Standheizung-Motorvorw%

18 Weabasto ---> Coding - 07 ---> Long Coding Helper ---> Byte 0 Bit 3 zmiana z 0 na 1

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

czesc

montowalem wczoraj webasto u siebie, pociaglem cala wiazke i wyszystko zostalo podlaczone, narazie tylko po to zeby jutro zdjac ochrone komponentu tylko teraz pojawil sie maly problem, otoz po zakodowaniu wszystkiego komp nie chce mi sie polaczyc ze sterownikiem i teraz nie wiem czy to kwestia ochrony czy zle podlaczonej wiazki i moze uszkodzonego sterownika...

Opublikowano
  • Autor

czesc

montowalem wczoraj webasto u siebie, pociaglem cala wiazke i wyszystko zostalo podlaczone, narazie tylko po to zeby jutro zdjac ochrone komponentu tylko teraz pojawil sie maly problem, otoz po zakodowaniu wszystkiego komp nie chce mi sie polaczyc ze sterownikiem i teraz nie wiem czy to kwestia ochrony czy zle podlaczonej wiazki i moze uszkodzonego sterownika...

bez komunikacji nie ściagniesz CP

Opublikowano

Krótkie pytanko.A nie prościej kłaść do naszych wozów analogowych ogrzewań postojowych? podłączasz sobie do tego moduł gsm i uruchamiasz z każdego miejsca w polsce.

Opublikowano

Krótkie pytanko.A nie prościej kłaść do naszych wozów analogowych ogrzewań postojowych? podłączasz sobie do tego moduł gsm i uruchamiasz z każdego miejsca w polsce.

A po co uruchamiać z drugiego końca Polski ? ...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A orientujecie się jakie graty są potrzebne do Seata Exeo 2010 koniec roku z silnikiem CAHA ?

Najprościej będzie Ci znależć na allegro gotowy zestaw Webasto thermo top c analogowe 12v i do tego moduł gsm do sterowania albo pod pliota zależy czego oczekujesz. Komplet około 2 tys bez montażu

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Miał ktoś z was problem z ogrzewaniem po zalaniu innego paliwa niż zwykle ? Chodzi mi dokładnie o paliwo z niemieckiego Arala V-Pover czy jak to się tam nazywa, o kolorze wody (w pierwszej chwili myślałem, że to benzyna, ale po zapachu faktycznie był to diesel) :) Zalałem to ustrojstwo i faktycznie samochód bardziej żwawy i mniej pali, ale wystąpił problem w webasto. Raz załapało raz nie, strasznie dymiło przy rozruchu i sporo błędów w sterowniku. Po zalaniu normalnego paliwa wszystko wróciło do normy. Spotkał się ktoś z takim przypadkiem ?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mam następujący problem, ale przynajmniej tak mi się wydaje :decayed:

Posiadam fabrycznie zamontowane ogrzewanie postojowe w A4 B8, wcześniej miałem a4 b7 też z fabrycznie montowanym ogrzewaniem i mam wrażenie że zasięg pilota w b7 był przynajmniej trzykrotnie większy niż w B8, baterie wymieniałem już dwa razy!!! może jest to przyczyna przyciemnienia szyb bocznych!? Komp nie wypluwa żadnych błędów!!! jeżeli ktoś ma pomysł co i jak może być nie halo, to będę wdzięczny. pozdro

Opublikowano
  • Autor

Mozliwe ze jest słabszy zasieg :wink: ja u siebie nie porownywałem bo nie maiłem takiej potrzeby :decayed:

Moze ktos mi podpowiedziec czy w silnikach CAHA był taki dodatkowy zawor od strony silnika ?

Weze wychodza od sciany grodziowej i ida do tego własnie zaworka :wink:

Opublikowano

dziś wieczorem sprawdzę i Ci dam znać, jak się uda to fote pstryknę

Opublikowano
  • Autor

Robie u kolegi webasto i nie wiem czy mu go zostawic czy nie

Z drugiej strony nigdzie nie ma zadnej wtyki czy wezyka podcisniowego

Miał ktoś z was problem z ogrzewaniem po zalaniu innego paliwa niż zwykle ? Chodzi mi dokładnie o paliwo z niemieckiego Arala V-Pover czy jak to się tam nazywa, o kolorze wody (w pierwszej chwili myślałem, że to benzyna, ale po zapachu faktycznie był to diesel) :) Zalałem to ustrojstwo i faktycznie samochód bardziej żwawy i mniej pali, ale wystąpił problem w webasto. Raz załapało raz nie, strasznie dymiło przy rozruchu i sporo błędów w sterowniku. Po zalaniu normalnego paliwa wszystko wróciło do normy. Spotkał się ktoś z takim przypadkiem ?

Sprawdze pozniej w ELSIE czy czasem nie ma wzmanki o paliwie BIO :wink:

Opublikowano

Co do zasięgu ,w A5 antena od telestartu jest w antenie dachowej ,wiec jeśli w B8 jest tak samo to przyciemnienie szyb nie będzie miało wpływu na zasięg.

Na początku tez miałem problem z zasięgiem ,ale ja webasto sam montowałem i miałem jakiś kiepski kabel od anteny ,po wymianie działa z daleka ,na otwartej przestrzeni z ponad 400m załącza bez problemu.

Opublikowano

U mnie nie ma problemu z zasięgiem, lapie nawet w szafie na drugim koncu mieszkania.

Grzesiu z tego co pamietam to jest ten zaworek u mnie ale sprawdze jutro rano

Opublikowano

Odpalone, czy zapalone :grin:

Mam dla Ciebie fotę o którą pytałeś

http://www.directupload.net/file/d/4190/8dgtzk2o_jpg.htm

Edytowane przez bigjasiu

Opublikowano
  • Autor

Nie to miejsce :wink:

Miedzy silnikiem a sciana grodziowa jest ten zawor ( sprawdz po weżach )

Opublikowano

hmmm i to jest to miejsce.... z lewej widzisz kielich od amorta, albo lepiej zrób zdjęcie widok z góry i pokaż :decayed:

Opublikowano
  • Autor

hmmm i to jest to miejsce.... z lewej widzisz kielich od amorta, albo lepiej zrób zdjęcie widok z góry i pokaż :decayed:

Zrobie fotke tego zaworka

Tu masz aluminiowe rurki co ida do pieca a mi trzeba fotke to co jest na srodku auta :wink: bardziej z prawo