Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pęknięcie przedniej szyby - do odratowania?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam problem...

Dziś po wyjściu z pracy zobaczyłem taki obraz przedniej szyby w mojej A4 (wydaje mi się że rano było wszystko ok):

upuse4ud.jpg

utasupy8.jpg

Jaka według Was jest przyczyna takiego uszkodzenia? Śladu od uderzenia kamienia nie ma, auta nie myłem a całą noc stało spokojnie w garażu.

Istnieje jakiś sposób odratowania takiej szyby czy czeka mnie wymiana?

Opublikowano

zawsze można ratować,pytanie czy warto,za takie pęknięcie krzykną 120-150zł więc wybór należy do ciebie :wink:

ja już dwa razy wymieniałem szybę :decayed: z czego raz dałem samochód żonie :facepalm: i to był błąd

Opublikowano

co takie szby ratowac:P pierwsze widze , kup uzywke 100-150 lub nowa +montaz 80z :) po znjaomosci

Opublikowano

co takie szby ratowac:P pierwsze widze , kup uzywke 100-150 lub nowa +montaz 80z :) po znjaomosci

żadnej używki - nigdy nie wiesz jak już jest zmęczona - tylko nowa. Ojciec płacił za nową -do b5 sedan z montażem- niecałe 200 zł i 2 lata gwarancji - na montaż, odklejanie czy rozwarstwianie. Ja dziś montowałem do mojej b7 nową szybę za 360zł z montażem także ceny za nowe nie są jakieś horrendalne.

Edytowane przez 4marttin4

Opublikowano

mowa o uzywkach pewnych i z mlodyczh rocznikow , kwestia wyboru, co nie co masz racje ;)

Opublikowano

Na ratowanie za duża rysa. Lepiej wymienić, dołożysz i będzie super. Sprawdź dokładnie rant w okolicy pęknięcia. Może tam być nierówność która przyczyniła się do powstania pęknięcia.

Opublikowano

Prawdopodobnie to nie ori szyba i możliwe że źle wstawiona. Mój szklarz mówi że takie pęknięcie, lub inne które doszło do krawędzi szyby to już tylko szrot. Trzeba nowa i dobrze jak nie norda.

Opublikowano

Pękniecie dopoki sie nie zamknie bedzie postepowało :wink: a i o dowodzik moga poprosic jak zatrzymaja :huh: ja za szybe Bensona 150 dałem plus wymiana na miejscu za 150 poźniej tylko trzeba uważac zeby po nierównościach nie jeździć zeby wszystko dobrze spasowało.

Opublikowano
  • Autor

Wiem że już 'po ptokach' ale jest szansa że ktoś uderzył czymś a tą szybę? Jak mogło powstać takie pęknięcie?

Opublikowano

żadnej używki - nigdy nie wiesz jak już jest zmęczona - tylko nowa. Ojciec płacił za nową -do b5 sedan z montażem- niecałe 200 zł i 2 lata gwarancji - na montaż, odklejanie czy rozwarstwianie. Ja dziś montowałem do mojej b7 nową szybę za 360zł z montażem także ceny za nowe nie są jakieś horrendalne.

a można spytać jaką szybę wstawiłeś do b7? ja wymieniałem 2 lata temu i dałem 560 za Sekurit z paskiem u góry. akurat szyby przedniej nie wstawiłbym najtańszej.

Opublikowano

Polecam Pilingtona u mnie czołowa jest tej firmy wymieniona przez któregoś z poprzednich właścicieli i nie narzekam, jakoś zbliżona, jak nie taka sam jak oryginał :) .

Edytowane przez Gość

Opublikowano

...akurat szyby przedniej nie to nie wstawiłbym najtańszej.

Zawsze można wstawić ori grzaną za ponad 2tys.

Edytowane przez jacek70

Opublikowano

a można spytać jaką szybę wstawiłeś do b7? ja wymieniałem 2 lata temu i dałem 560 za Sekurit z paskiem u góry. akurat szyby przedniej nie wstawiłbym najtańszej.

Firmę musiałbym sprawdzić, ale gościu montujący szyby jest sprawdzony i daje dobre szyby, montował mi w pasku szybę i ojcu i kilku znajomym i jakoś szyb bez zarzutu. Po drugie ceny spadają to co 2 lata temu kosztowało 560 dziś będzie tańsze - konkurencja - no i nie mam czujników w szybie

Opublikowano

Fakt ceny idą na dół. Ponad rok temu za zamiennik przedniej szyby do b6 krzyczeli z montażem 650zł.

Opublikowano

Nie przesadzaj, ja 6 lat temu za pilkinktona z montażem płąciłem 450.

Opublikowano
  • Autor

Za Pilkingtona do B5 krzyknęli mi 400 zł z montażem. W miarę cena?

Opublikowano

To był tylko jeden przypadek. Może tak zdzierali a u innych nie pytałem. Więc myślałem ze ceny poszły w dół a to ja byłem wprowadzony w błąd.

Opublikowano

Jedź i wymieniaj, nie baw się w jakieś używki :/ Ja do B5 już jakiś czas temu płaciłem 3 stówki a 2 miesiące później już 350zł w tym samym miejscu także nie działa to tak, że ceny tylko spadają;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pękniecie dopoki sie nie zamknie bedzie postepowało :wink: a i o dowodzik moga poprosic jak zatrzymaja :huh: ja za szybe Bensona 150 dałem plus wymiana na miejscu za 150 poźniej tylko trzeba uważac zeby po nierównościach nie jeździć zeby wszystko dobrze spasowało.

Benson dawny XYG wystarczy wpisać w necie. Dlaczego Benson? No bo XYG od razu kojarzył się z chińszczyzną ot i cała tajemnica. Nie twierdze ze to badziewie chociaż w przypadku niektórych marek człowiek się wyrobem może mocno zdziwić!!! Tylko jakby co to z reklamacją nie za ciekawie. Do Pekinu śmigać czy co?

Opublikowano

To już lepiej zostać przy ogólnie dostępnych - Piklington lub Nordglass.