Niedwiadek18 Opublikowano 27 Września 2014 Opublikowano 27 Września 2014 Witam. zakupilem audi w ktorym miala byc uszkodzona tylko panewka (wymiana silnika) za dosc atrakcyjna kase... przy zakupie nie probowalem nawet odpalic bo byla pokrywa zdjeta i cewki... poskladalem to pod domem i okazalo sie ze wogole audik nie pali... CO sprawdziłem i jakie wyniki; brak iskry na cylindrach 2,4,5na cylindrze 1 jest iskra. Cewki z 2,3,4 podmienialem miejscami z nr 1 i wszystkie są sprawne. Wtyczkę 5pin wchodząca do modułu zapalonu sprawdzalem dioda led. Na nr 1 dioda miga! Na 2,4,5 nie...sprawdziłem kable pomiędzy wtyczka 5pin a sterownikiem... Maja przejscie:/ luty w sterowniku oglądałem pod lupa i wszystko ok....Nawet kilka poprawienia dla pewności początkowo vag nie pokazywał nic... Dzis pokazał błąd (moduł sterowniku zablokowany) i kontrolka imo miga :/ Czy przy zablokowanym immo moze być tak ze iskra jest tylko na jednej świecy? Chciałem już zamówić sterownik ale to imo i błąd mnie dzis zmylily. Pozdrawiam
Dev Opublikowano 27 Września 2014 Opublikowano 27 Września 2014 wzmacniach zapłonu zdechł to taka mała zagadka dla domorosłych elektryków
Niedwiadek18 Opublikowano 28 Września 2014 Autor Opublikowano 28 Września 2014 Prawie wszyscy tak mówią niestety nie mam pod ręka by podmienic... Sprawdzalem dojście sygnału do modułu i wyczytalem ze diode led wojna sie do pinu 1,2,4,5 i dioda musi migac na każdym pubie przy rozruchu. U mnie miga tylko na pierwszym.
Dev Opublikowano 28 Września 2014 Opublikowano 28 Września 2014 Bo mają rację. Podmien a sprawa się wyjaśni
Niedwiadek18 Opublikowano 28 Września 2014 Autor Opublikowano 28 Września 2014 OK. Na jutro bede mial inny modul. Jesli na tym innym nie zagada to zostaje juz chyba tylko ecu? kable sprawdone do samego kompa.
Niedwiadek18 Opublikowano 29 Września 2014 Autor Opublikowano 29 Września 2014 Witam. Podmienialem dzis moduł z na 100% sprawnym takim samym modelem jak mój i ten sam efekt... Iskra tylko na cyl. Nr.1
zbyszek190 Opublikowano 30 Września 2014 Opublikowano 30 Września 2014 może przekażnik głowny zasilania
Niedwiadek18 Opublikowano 1 Października 2014 Autor Opublikowano 1 Października 2014 Audi już pali ! uszkodzony był komputer! Kupiłem za grosze (60zl+20zl wysyłka) i odpalil za pierwszym razem Chciałbym bardzo podziękować koledze "Łepski" ktory pomógł mi rozwiązać problem Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi